CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Tentokrát smutný Čerchov

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Tentokrát smutný Čerchov

Tak tento výjezd na náš oblíbený kopec byl trochu zvláštní.

Smutný Čerchov

Tak tento výjezd na náš oblíbený kopec byl trochu zvláštní. Jednak to bylo a je v době kdy se celá naše republika potýká s hodně nepříjemnou situací, kterou sebou přináší pandemie koronaviru. Byli jsme připraveni na zavřenou hospodu a rozhlednu, nebo-li prázdný kopec bez lidí zvláště po té, co došlo k uzavření hranic a kdejakou cestičku přes „čáru“ blokuje policie a nebo betonový panel . Čerchov převážně navštěvuji němečtí turisté. Češi samozřejmě také, ale v menšině.

Sníh byl již, až na drobné případy pryč. Při cestě nahoru jsme k našemu překvapení potkávali dost, možná i hodně, lidiček kteří šli právě dolů. Ono bez té hospůdky je to trmácení do 1042m přeci jenom nemilé. Nahoru jsme dojeli kolem 14 hodiny a opravdu až na drobné vyjímky tam nebyla ani noha. Všude kolem budov byla vždy spousta lidí, ale dnes mrtvo

Pomalu jsme se pustili do stavby antény a tentokrát, právě protože tam nikdo nebyl, jsme postavili ant uprostřed areálu a připojili se k Temelínu na smluveném místě.

Sojeníčka  pomalu přibývala. Jinak ale podmínky stále nijak zvláštní. Zato počasí úplně špičkové. Teplota tak kolem 10 st. ale sluníčko, jak se říká, na plnej knedlík. Kolem 18:30 najednou známý hlas, takový opravdu známý, ale dlouho jsme ho již z kopce neslyšeli a tak nám to dalo trochu práce ten hlas identifikovat. No jasně kdo to asi mohl být? No Sulejováček nám tam hezky zazpíval  a z celou rodinou. A byla to paráda, takže děkujeme pane.  Pomalu se smrákalo až najednou u Bucků zhasli a byla tma jako v ranci. Ale obloha krásně jasná a hvězdičky svítily jedna radost.

Podmínky zatím stále nic moc. Jedinej vzdálenější parťák byl Vláďa 3D. Po Milanovy Senice zatím ani vidu ani slechu. Až kolem 21 hodiny tam v dálce cosi připomínalo známý hlásek a V3D potvrdil, že je to nespíš Senickej. No zkoušeli jsme všechno možné VF filtry, směrování a stále to bylo marné. Aš nejednou nám Milan trochu vylezl ze šumu, hned jsme přepnuli do SSB a Milan jako zdatný operátor všechno hned pochopil, stanici přizpůsobil a QSO bylo na světě. Tedy děkujeme pěkně pane . Pěkná práce !!

A protože na pásmu nikdo neznámý  již nebyl a v televizi velké prd, tak jsme asi kolem 22:30 to vypnuli a šli do hajan. Noc byla vcelku pohodová bez větru a bez problémů. Podobné bylo i ranní probuzení.

Stanici jsme zapnuli kolem 06:00 a vyzobali jsme většinu ranních koleček, které se po republice udržují v provozu. A tady je výsledek našeho snažení.

 

A ještě poslední snímek ve směru, kde jsou možno zahlédnout Alpy které jsou dnes ve velkém oparu tam někde daleko . A to je opět pro dnešek všechno.

Děkujeme všem, kdo se nám ozvali a přejeme Vám, což platí v této době obzvlášť, pevné zdraví a hodně štěstí ve všem na co sáhnete.

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.