CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

20 ročník Memoriálu Milana 42 2022

Kategorie: Všechny články, Éter bez hranic
20 ročník Memoriálu Milana 42 2022

Pokud máte zájem si poměřit síly s těmi nejlepšími v České a Slovenské zemičce máte možnost se ještě přihlásit.

Slovenský CB Radioklub 

spolu s

Sdružením CB expedic MATADOR,

 za podpory

CB klubu Česká Lípa,

společně vyhlašují

20. ročník Éteru bez hranic – Memoriál Milana 42

Který proběhne v

Sobotu  21. května (mája) 2022 od 18:00 h. do
Neděle  22. května (mája) 2022 do 08:00 h.

Ano to je již tuto sobotu! Tak neváhejte a pokud máte zájem si poměřit síly s těmi nejlepšími v České a Slovenské zemičce máte možnost se ještě přihlásit.  Jsou, ostatně jako vždy, obsazeny velmi zajímavé kóty jak v Česku, tak na Slovensku a na nich budou pracovat ti nejlepší operátoři které v současné době obě země mají.

Shrnu současný stav na startovní čáře.

V Česku je zatím obsazeno 25 kót a na Slovensku 22. Soutěžící v obou republikách budou mít k dispozici 6 bonusových (kontrolních) stanic. V Česku je to Klínovec, Dlouhé Stráně a Suchá Hora a na Slovensku je to Velká Javořina, Kojšovská Hola a Smriekovica.

Ještě něco k zápisu do deníku.

Snažte se být pečlivý při zápisu !! Nezapomeňte, že každá portejblová stanice musí mít dom.QTH (mimo expedic) . Pokud vám protistanice sama nesdělí svoje dom QTH, musíte to z ní nějak dostat a to i u /m ! Výhodu budou mít ti, kdo mají deník CL6, který je schopen sám nabídnout správné řešení včetně správného zápisu volačky.

 

MT-1 Exp.Radegast /p Křížový Vrch JN69OO- správný zápis s koef.1,2

MT-1 /p Křížový Vrch JN69OO – správný zápis s koef.1,2

Exp.Radegast /p Křížový Vrch JN69OO- správný zápis ale bez koef.

U soutěžní stanice stačí napsat jen soutěžní vol.znak a portejbl +lok.

CL-39 Venca Chotěšov /p Křížový Vrch JN69OO  - správně

CL-39 /p Křížový vrch JN69OO – správně

Prosím pište u soutěžních stanic jako první vždy soutěžní vol.znak a u bonusových stanic vždy 2x A tedy AA-xx nikoliv A-xx. Není to žádná chyba , ale usnadní to pořadatelům jejich práci.

A nezapomeňte si aktualizovat databázi !!

Děkuji.

Domnívám se, že jsou to dostatečné informace a nezbývá mi jen popřát hodně štěstí a ať Vám to lítá !!

Venca Chotěšov CL-39 ředitel soutěže

Fousáč Plzeň CL-51 pán oprav

Tomáš mob. Roudnice CL-31 pán databáze

Komentáře

postPřidat komentář
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Přeji pěkný den Kaso.
Ano dle propozic jsou oba tvary správně. Jelikož jsme se snažili zjednodušit zápis do deníku jak to jen šlo, dospěli jsme až k tomu nejjednoduššímu zápisu jak to jen bylo možné a to je ten tvar jaký popisuješ. př. Mt-1 /p JN69OO. Trochu se nám to protivilo, ale faktem je to splňuje požadavek propozic a pokud to soutěžící použije je to tolerováno. Ale jen u EBH !!
U Tvojí poznámky k zápisu podle čl.6.ods. (b . je správně znění v propozicích !! Pořadatel si jen chce ulehčit práci při hodnocení a proto požaduje (snaží se požadovat) při zápisu zapsat jako první sou.vol,znak. Ale je to nezávazné a nebude to hodnoceno jako chyba. Tedy oba tvary budou OK !!
Kaso Žilina
odpovědět citovat
Dopredu hovorím, že to nie je môj prípad, lebo ja vždy píšem všetko, ale máme tu ľudí, ktorí píšu v skratkách, zrejme tak ako to propozície dovoľujú. Minulý rok to spravil presne jeden súťažiaci a prešlo to. Myslím, že v niektorom článku o EBH to bolo aj spomenuté, v samotných prop. to nie je:
MT-1 /p JN69OO
Tento tvar by mal taktiež platiť, keďže rozhodujúci je lokátor.

Avšak dostávame sa k jednému rozporu.
V propozíciach sa píše:
6.b,:"U soutěžní stanice budeme psát jako první volací znak stanice a až po něm soutěžní vol.znak."

Tu v článku sa píše:
Prosím pište u soutěžních stanic jako první vždy soutěžní vol.znak
(príklad: MT-1 Exp.Radegast /p Křížový Vrch JN69OO)

Tak by som poprosil o konečnú verziu, ako to máme písať, aby sme neboli zase za blbcov. Doteraz som písal variant z propozícií a nebol problém.
Poznámka: Alfy som si prepísal do denníku v tvare A-xx a až potom zistil, že to má byť AA-xx. Tak som musel všetky Alfy prepisovať na správny tvar, ale to už je moja blbosť. 3
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Pokud si poctivý a myslíš to s CB soutěžením vážně, tak pokud z dotyčného nevymámíš pravdu, tak nenapíšeš nic a to QSO oželíš. Ale jak říkáš v PMR soutěži by se to uznalo. Já říkám proti gustu žádný dišputát.
Expedice Žába
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Pokud si poctivý a myslíš to s CB soutěžením vážně, tak pokud z dotyčného nevymámíš pravdu, tak nenapíšeš nic a to QSO oželíš. Ale jak říkáš v PMR soutěži by se to uznalo. Já říkám proti gustu žádný dišputát.
Ano. Já zapíši to co mi kdo řekne. Ale pořád jsi mi neodpověděl na otázku. Bude takové spojení v EBH (lize, apod) uznáno?
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Expedice Žába napsal/a: Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Pokud si poctivý a myslíš to s CB soutěžením vážně, tak pokud z dotyčného nevymámíš pravdu, tak nenapíšeš nic a to QSO oželíš. Ale jak říkáš v PMR soutěži by se to uznalo. Já říkám proti gustu žádný dišputát.Ano. Já zapíši to co mi kdo řekne. Ale pořád jsi mi neodpověděl na otázku. Bude takové spojení v EBH (lize, apod) uznáno?

Nevím co tímto jednáním zase sleduješ, ale protože vím že jsi rozený potížista, nepřekvapuje mne to. Nejspíš budu muset takové QSO uznat, protože nebudu mít argument. Ale již takovou úvahu, kterou zde předkládáš lze odsoudit jako návod na podvod. Budeš li takto přemýšlet raději se zúčastňuj jen soutěží které to umožňují bez okolků. Na PMR je jich dost.
Expedice Žába
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Expedice Žába napsal/a: Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Pokud si poctivý a myslíš to s CB soutěžením vážně, tak pokud z dotyčného nevymámíš pravdu, tak nenapíšeš nic a to QSO oželíš. Ale jak říkáš v PMR soutěži by se to uznalo. Já říkám proti gustu žádný dišputát.Ano. Já zapíši to co mi kdo řekne. Ale pořád jsi mi neodpověděl na otázku. Bude takové spojení v EBH (lize, apod) uznáno?
Nevím co tímto jednáním zase sleduješ, ale protože vím že jsi rozený potížista, nepřekvapuje mne to. Nejspíš budu muset takové QSO uznat, protože nebudu mít argument. Ale již takovou úvahu, kterou zde předkládáš lze odsoudit jako návod na podvod. Budeš li takto přemýšlet raději se zúčastňuj jen soutěží které to umožňují bez okolků. Na PMR je jich dost.
Já se jen zeptal. Snad slušně. Místo přímé odpovědi mám na krku obvinění z nekalých úmyslů. Jak typické ...
Expedice Žába
odpovědět citovat
Ahoj, když napíši třeba místo Krasomila Krkonoše ( jako příklad existující volačky - třeba na PMR by byla uznána ) Krasomila Lhota pod Radčí ( vymyšlené QTH ) bude to uznáno v EBH? Protože z ní nevymámím její domovské QTH a tak si to QTH vymyslím. Samozřejmě že to nikomu nebudu říkat.
Alpinet Plzeň
citovat
Několik brejků a stejně se lekneš a stanici vypneš 2
Expedice Žába
citovat
Alpinet Plzeň napsal/a: Několik brejků a stejně se lekneš a stanici vypneš
To je fakt. Většinou ale proto, abych si zapsal to co si pamatuji z předešlých spojení. 2