CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Co chystáme na léto? Expedice Santiago 2023!

Kategorie: Všechny články, Expedice Santiago 2023
Co chystáme na léto? Expedice Santiago 2023!

Po letech covidových jsme se přestali bát a opět jsme se rozhodli pro zahraniční expedici.

Po expedicích Albánie 2006, Nordkapp 2008, Keltoi 2010, Balkán 2012, Iberia 2014, Viking 2016, Sicílie 2019 a Okolo ČR 2021 již na té mapě Evropy nezbývá moc zemí, kde jsme ještě nebyli.

 

Spojené království a Irsko jsme navštívili, i když ne příliš úspěšně. Skotsko by bylo na snadě, ale momentálně jsme se shodli, že raději pojedeme jinam. 

Na severu Pobaltí a Skandinávii jsme již navštívili dvakrát. Do Norska se určitě ještě v budoucnu chystáme – Trollstigen, Atlantic Ocean road, Lofoty apod.

Na východ do Běloruska nebo Moldávie se nám momentálně moc nechce. Ukrajinu jsme „lízli“ při návratu z Balkán 2012 a asi není vhodná chvíle jet tam v současné době na výlet.

Balkánem jsme během dvou cest projeli až do Istambulu. Dál do Gruzie, Arménie, Azerbájdžánu nebo do Sýrie, Libanonu a Izraele už je to přeci jen z ruky a naše auta na to nejsou úplně vhodná. Navíc se to za tři týdny nedá stihnout.

Apeninský poloostrov spolu se Sicílií máme na mapě vybarveny. Sardinie a Korsika zatím není na pořadu.

 

Takže co zbývá?

Zbývá Pyrenejský poloostrov a tam nemáme vybarvené Portugalsko!

 

Letošním cílem je tedy Portugalsko a severovýchod Španělska, který jsme při expedici Iberia 2014 a cestou na Gibraltar vynechali.

Vychází to na nějakých 6700 km, 91 hod. čistého času na cestě a plánováno to máme celé na max. 21 dnů.

Cestou se chceme bavit nejen odpoledním a večerním CB vysíláním do ČR+SR, ale chceme se podívat i na nějaké místní zajímavosti a památky.

 

A proč Expedice Santiago?

Jednak je to takové „radistické“ a jednak jedno z měst, které chceme navštívit je Santiago de Compostela.

Na to abychom dali Svatojakubskou cestu jako pěší poutníci, na to nikdo z nás nemá, ale za takové auto-poutníky = cestovatele se tak trošku považujeme. No a především jeho staré město je zapsáno do seznamu Unesco. A my památky Unesco máme rádi.

 

Účastníky expedice by měli být:

Venca Chotěšov CL-39

Fousáč Plzeň CL-51

Kuba Šumná Přímětice CL-54

Milda Lesná  CL-53

 

Na cestě plánujeme mít aktivní APRS LoRa tracker, bude Telegramová skupina s aktuálními informacemi a snad bude čas i na průběžné články na CBDX.cz.

Jooo a také QSL pro zájemce bude!

Možná bude vypadat takto nějak …

 

No a termín?

Zjistili jsme, že prázdniny jsou relativně krátké a trefit se někam mezi termíny jiných akcí a pracovních povinností je problém.

Zatím to vychází tak, že exp. Radegast, Rotunda a Favorit se zúčastní závodu LPD 2023 přádaného CB klubem Česká Lípa v termínu 22 – 23. 7. 2023 a hned následující den 24.7.2023 zahájí expedici Santiago 2023.

Plán je takový, že 24.7. ráno se sjedeme u Vaška Chotěšov. Plzeňáci připraví auto na odjezd, než dorazí znojemští účastníci zájezdu. Odpoledne se odsuneme na nějakou kótu poblíž západní hranice a 25.7. již na ostro vyrazíme za hranice všedních dnů.

 

Poznačte si v kalendářích 24.7.2023 - 13.8.203, nažhavte vaše stanice, vyleštěte antény a držte nám palce.

Už teď se těšíme na všechna spojení.

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Ivan-Cifer
odpovědět citovat
Ivan Cífer tak isto bude skúšať na Vás :)
Honza Rosice
odpovědět citovat
Mildo to tě pustí doma manželka ? 2
Exp. Tetřev
odpovědět citovat
Expedice Tetřev se těší a bude se ozývat jak z ČR, tak i jako expedice Ελλάδα z Řeckého ostrova Lefkada 10
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Pokud budeš Vendo vysílat z onoho ostrova jako exp.Tetřev tak spojení s námi ( Radegast, Rotunda , Favorit) ti bude uznáno do CB ligy jako QSO ale i jako DX. Pokud exp. nahlásíš oficiálně 14 dni předem na stránkách CL a pořadateli ligy budou se ti počítat QSO do ČR a SK v deníku do CB ligy.
Pavel Lažany
odpovědět citovat
No to je jasná věc , na frekvenci budu každý den
Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
Ať se daří kluci a hlavně ať se v pořádku setkáme v Holicích. A pokud budete mít jasno kdy a kde budete bivakovat a vysílat, dejte včas ve známost. Snad se povede nějaké to spojení.
Jo, a nezapomeňte na zdravou výživu a především pitný režim. 2
Mirka-42
odpovědět citovat
Držím palce, jste odvážlivci a hrdinové CB + AMA!
5
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Krásný den přeji Mirko a děkujeme za držení palců. Dobře si vzpomínám jak s námi Milan 42 dělal reportáž při odjezdu z Republiky na první Nordkap. To ještě bylo s 1203 asi v r.1998 a bylo to na parkovišti někde v HK. Mám Milana dobře v paměti a budu ho tam mít až do smrti.
Pevné zdraví Mirko a ať se ti daří.
Venca CL-39