CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicilie 2019 - 10. část Gargano

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicilie 2019 - 10. část Gargano

Dnes pouze přesun do oblasti Gargano

10.7.2019

Dnešní článek bude velmi stručný. Zážitků mnoho nebylo. Po opuštění Lago di Tarsia jsme v podstatě celý den věnovali přesounu do oblasti Gargano. Žádná zastávka na nějakém zajímavém místě se nekonala. Příjemné pro nás bylo ochlazení na 26°C. Dnes došlo na střídání řidičů - Vašek se přesunul na sedadlo pasžéra a Fousáč na sedadlo řidiče. Články tudíž píšu ve volných chvílích a ne jako doposud během jízdy.

Někde kolem Foggia se začaly honit velké černé mraky. Bouřky jsme podle mraků čekali, ale že to bude taková smršť nás opravdu nenapadlo. Jel jsem 30 km/h a stejně to stěrače nebraly. Padlo tedy rozhodnutí, že dnes nebudeme nocovat "na divoko", ale uchýlíme se do kempu. První, který nám padl do oka, byl celý pod vodou. Na přístupové cestě bylo místy až (odhadem) 20 cm vody.

Další místo v pořadí byl stellplatz v městě Mattinata. Počítali jsme se stáním pro auto, přípojkou na elektřinu, studeným pivem, teplou sprchou a hlavně nějakým přístřeškem kam se ukryjeme na noc. Po zastavení okamžitě stavíme anténu, ale než stačíme stavbu dokončit přichází další déšť a bouřka.

Jakmile tato bouřka přejde jdeme se připojit na elektřinu. Ouha.... zjišťujeme že nemáme redukci na Italské zásuvky. Máme ale sebou zkušeného elektrikáře Vaška. Rozebral naši zástrčku a že to tam nacpeme přes kolíčky. Zjistit kde je fáze a kde nula taky není problém - máme vadasku. S čím ovšem Vašek nepočítal je to, že je vše přes proudový chránič.......   A co myslíte....... Vyhodil elektriku v půlce kempu! Okamžitě začali vyskakovat lidičky z těch obytných aut a něco nesrozumitelně (italsky) vykřikovat a gestikulovat.

Posloucháme tedy na baterku, ale ono to stejně nejde!!! Boha jeho, už třetí den to nejde!!!

No a to je celé.

Pokračování příště........

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Tomáš Roudnice CL-31
odpovědět citovat
Pamatuju něco podobnýho na Rané ....