CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicilie 2019 - 11. část Gargano 2

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicilie 2019 - 11. část Gargano 2

Včera to bylo suprových 36 QSO, děkujeme.

11.7.2019

V kempu v Mattinata jsme vydrželi pod pergolou u občerstvení dokud to šlo.

Když už jsme doufali, že majitel zhasne, zamkne a vypadne někam pryč, abychom si tam my mohli ustlat, začali se scházet obyvatelé bydlíků. Nezbylo nic jiného než vyklidit pole, přesunout se k autu a doufat že v noci moc nezmokneme. Naštěstí přišly po 22 hod. jen dvě malé přeháňky, které jsme vyřešili tím, že jsme přes sebe přehodili plachtu.

Jelikož Honza s Kubou byli včera odpoledne u místního "vietnamce", tak jsme bohatě posnídali, dali kávu a zahájili servisní den. Místo na parkování bylo zaplacené na 24 hod. a to nám končilo dnes v 15:30.

Dali jsme na přilehlé pláži koupačku v moři...

... nějaký čas věnovali údržbě svršků a spodků...

... i teplá sprcha byla. Během těchto činností Kuba stačil připravit oběd. Nevypadá to v kastrolu příliš vábně, ale bylo to výborné lečo.

Kolem 14 hod. jsme zabalili ten náš cirkus a vydali se na další cestu. Kemp hezký, lidi příjemný, ale stejně jsme se tu nějak mezi těmi bydlíky necítili...

Plán byl jet na Asconu a San Marino a dojet kam to půjde. Byli jsme smířeni s tím, že dnes budeme spát někde na odpočívadle u dálnice. Pás pobřeží je v těchto místech velmi úzký a velmi obydlený. Nutně jsme potřebovali pustit centrálu, aby se nám všechny baterky a spotřebiče dobili. Na třetí pokus nám padlo do oka odpočívadlo asi 15 km severně od Pescara.

Než jsme stačili vypít kafe, tak stavíme anténu a posloucháme na pásmu .... nám příjemný rachot .... dneska by to mohlo jít!

Z počátku na celém pásmu přeplněno cizími stanicemi, ale nakonec kolem 18 hod. k nám proleze  Kid Liberec a Pavel Pavlovice.

Další hodina marných výzev a když už jsme z toho otrávení a chceme to zabalit tak se to rozchodilo. Krásných, vydřených, 36 QSO. Děkujeme mnohokrát za Vaši výdrž. Udělali jsme nám fakt velkou radost. Jste dobří.

Po půl deváté nám zhasli a s tím odešly i podmínky. Připravujeme si ležení a ještě chvíli hodnotíme dnešní den než jdeme spát.

Spokojeně spinkáme v rachotu kamionů na dálnici, když kolem půl dvanácté se probudím a přede mnou stojí postavička v zelených reflexních montérkách a něco na mně huláká. Chvíli mi trvá než se proberu a začnu vnímat. Venca už je taky vhůru a křičí na něj "Co chceš vole, neotravuj a táhni". Po chvíli jsme pochopili, že nám nenadává, ale snaží se nás na něco upozornit. Prý musíme do 6 hod. do rána vypadnout z odpočívadla, protože budou zavírat kvůli opravám dálnici a už by jsme nemohli odjet. Dáváme si budíka na 4 hodinu ranní....

Pokračování příště...

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
Teď mi to je jasné proč jsem marně čekal od cca 17:00 do cca 21:00 a marně se snažil... Můj loc. byl v pásmu ticha tak jak asi celý sever Moravy a sever SK. I tak díky kluci expedičníci 9