CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Jak Radegast na Pohádku čekal

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Jak Radegast na Pohádku čekal

Tentokrát přichází článek od Radegastů dost opožděně. Důvod je jednoduchý.

 

Radegasti na SK PD

 

Tentokrát přichází článek od Radegastů dost opožděně. Důvod je jednoduchý. Z Radegastů již jsme zbyli jenom poslední dva Mohykáni Venca a Vorlík. Vorlík měl na tento termín již obsazeno jinou aktivitou a tak jsem musel vyrazit sám sameček samotinký samotář. S tím bych si vcelku poradil bez obtíží, ale se zachycením atmosféry na snímky tak jak to umí Vorlík, tak to je na mne příliš silná káva. Tady jsem neohrabaný a nešikovný, nebo-li zde jsem úplně k …...u. Ale když jsem si přečetl článeček od pohádky, tak jsem zjistil, že i bez těch fotek se dá situace naprosto věrohodně podat a tak to tedy také zkusím.

 

Na SK PD jsem se vcelku těšil protože jsou Slovenské kopečky plné a na české straně také bývá rušno. Rozhodl jsem se pro Koráb 800 m.n.m. Je to sice bez Temelína ( centrála) ale klidné pohodlné místečko. Den před odjezdem zavolal Fousáč Plzeň zda by se mohl také přidat a vyzkoušet si nové auto Multivan na spaní. Samozřejmě že jsem to uvítal, protože se to ve dvou lépe táhne, ale museli jsme změnit kótu, protože na Škarmanku ( Koráb) by se dvě velká auta nevešly. A tak jsme vyrazili na Čerchov.

Počasí bylo takové nemastné, neslané zkrátka mizerné. První co jsme udělali byla kontrola hospůdky. Dvě Koutecká pivíčka ze soukromého pivaru k tomu kafíčko a ke kafíčku Capartický koláč. No ani se nám moc do té mizérie ( foukalo a byli jsme v mraku) nechtělo, ale bylo nutné postavit anténu a připravit se na noc, protože v 1100 m může přijít cokoliv.

 

Postaveno bylo za chvilku a pověstná bedna od AK vz.58 plná vercajku na stravování byla z auta venku připravena poskytnou patřičné služby.

 

Ještě kontrola zásob a mohlo se začít.

 

Bylo 17:00 a hned z počátku bylo zřejmé, že bude veselo, exp.Korbel burácela, Dědek Klíny se nechal slyšet a Tomáš Sruby se také nedal přeslechnout a to nebyl špatný začátek. Potom šlo jedno 150 Km QSO za druhým, tak jak jsme na Čerchově zvyklí.Po 19 hod.se pomalu začaly hlásit dálky. Exp.Horal se s námi pozdravil ze zasratého vrchu (Šibenický Vrch). V 19:58 kdopak nám to loupe perníček ? A ona to exp. Marco Polo škrabala perníček. Dvě min. po něm Milan Senica se připomenul že je na kanále a mi ho rádi slyšeli. Kolem 20:30 kdopak to tam haleká, čípak je to známý hlásek, ale jejda jejda on je to Milda Lesná Konipásek a odkud že to volá ? No představte si že z domova. A křičel tady na ten Český Les na plnou hubu. Tak to tu ještě Mildo nebylo ! Po 22 hodině jsme se pokusili vzbudit exp. Mafia a ono to vyšlo. Sice na SSB ale regulérně a pěkně jsme to oboustranně potvrdili. No a 508 Km bylo doma!!Stanici jsme vypínali kolem 24 hodiny a budík jsme nastavili na 05:00 rano.

Rano hned jak jsem otevřel oči tak mne pozdravil exp. Perun na 442 Km a za 5 min. Po měm Mates Brno na 426 Km. V 6 hodin se přihlásili exp. Križiaci na 345 Km no a po 6 hodině konečně očekávaná exp.Pohádka nádherně a v klidu jako by nic pozdravili a dobrého rána popřáli na 468 Km. A za 10 minut po nich se nedala přeslechnout exp Matěj na 457 Km a nelze opomenout Karla Tršice na 337 Km. A tím byly ty velké dálky vystříleny a do konce PD již přibylo jen pár 200 Km spojení. Stanici jsme vypínali v 08:00 a za opravdu nádherného počasí jsme s Fousáčem položili stožár a připravili se k odjezdu.

Stanici jsme vypínali v 08:00 a za opravdu nádherného počasí jsme s Fousáčem položily stožár a připravili se k odjezdu. 

Všem děkuji za opravdu nádherné spojeníčka a za trpělivost kterou s námi občas je nutno mít. Všechny Vás zvu do Holic na vyhlášení vítězů České CB Ligy a Memoriálu Milana 42 EBH 2019.

 

 

 

za exp.Radegast Venca Chotěšov CL39 a návštěva Fousáč Vinice Plzeň CL-51

 

 

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

odpovědět citovat
Kluci taky dík za krásné dx
Venca Chotěšov CL-39
citovat
I Tobě Karle! Za to že jsi vyrazil na kopec a potěšil jsi nás pěkným QSO. Na viděnou v Holicích.

Venca
Roman Teplička nad Váhom
odpovědět citovat
To bolo najkrajšie ráno na kopci.K šálke kávy namiesto koláča ..Radegasti zo stanice kričia 3
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Romane velké poděkování za UFB QSO, za to že jste byli ve správnou chvíli na správném místě.

Venca CL39
Vorel Stupno CL-45
odpovědět citovat
Tak to byla darda. Škoda, že jsem u toho nemohl být. Pouť je ale jen jednou do roka, tak doufám, že takovéto žně se budou opakovat třeba hned v září, samozřejmě i s Fousáčem. 3
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Měl jsem štěstí na podmínky, ostatně to se nám spolu povedlo již vícekrát. Třeba zrovna v LPD, aniž si to uvědomuješ, byl průměr 204 Km/QSO nebo-li, to musela být ještě větší darda. Nyní byl průměr jen 168 což je sice pěkné ale na LPD to nemá. 1