CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Jak Radegasti prožívali zimní závod

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Jak Radegasti prožívali zimní závod

Letos jsme se na Slovenský zimní závod připravovali hlavně s ohledem na naše tělesné schránky.

Letos jsme se na zimní soutěž těšili

Letos jsme se na Slovenský zimní závod připravovali hlavně s ohledem na naše tělesné schránky. Úzkostlivě jsme sledovali vývoj počasí a po pravdě to z počátku 1-5.1. 2020 vůbec nevypadalo dobře. Na Čerchově 1042m, kam jsme chtěli vyrazit, bylo cca 20 cm sněhu což je pro jízdu nahoru 5 km v neupraveném terénu i z řetězy přes moc. Náhradní kóta byla Koráb 800m nebo Křížový vrch 480m. Ale týden před samotnou soutěží sníh odtál a vypadalo to, že bude všechno OK.

Na překvapení je ale vždy času dost a tak nás ráno v sobotu 11.1. na webkameře překvapila sněhová pokrývka na vrcholu Čerchova. A bylo po srandě!  Raději jsem vzal telefon a volal hostinskému jak že to nahoře vypadá. Hostinský nám sdělil, že není žádný problém a že se jedná jen o poprašek. Ale jeho dopravní prostředek je SUV a tak pro něj to opravdu problém není ani při 30cm sněhu a tak jsme ho brali trochu s rezervou a vybaveni řetězy jsme s nedůvěrou tedy vyrazili. A opravdu. 2 tun. Caravella na zimních gumách se do 1042m vyškrábala.

 

 

Dali jsme se do stavění antény a přizpůsobení vnitřku auta pro přežití v zimních podmínkách. Je to vcelku jednoduché. Připojit na Temelín a zprovoznit 2KW teplo včetně vnitřku auta pro přespání. Zkrátka abychom kromě vypuštění tekutin již nemuseli vylézt ven.

 

 

V 15:30 bylo vše připraveno . Káva nachystána, mírný kous taktéž a již v cca 20st.tepla jsme spustili zařízení. Hned v prvních chvilkách to nevypadalo špatně. Milan Senica nám tam na HB9 zpíval z Velké Javořiny a stejně nám tam zazpívali Trnaváci z Havranu. No a samozřejmě V3D dal hned najevo…tady jsem panáčci , tady jsem !! A panáčci samozřejmě byli rádi že je Vláda také venku. Kolem 17 hodiny se ozvala exp.Spektrum z Lesné 356 Km. Babča Slovanka kolem 18 hodiny předvedla Českému lesu jak jí to chodí. A chodí jí to skutečně dobře. Nejednou kohopak to slyšíme ?? no to snad není pravda ! Pohádka pohádečka nám tam zacvrdlikala. Hned jsem to ocenil štamprdlí a Vorlík jogurtem. A hned nám bylo lépe když jsme zjistili že Sulejováček  přestal trucovat. Hned byl na pásmu svěží vzdoušek a s Vorlíkem jsme s potěšením poslouchali cvrkot na CH 28. I venku se vyjasnilo a měsíček svítil jako pominutý.

 

 

A najednou kohopak nám to sem čerti nesou? To je známý hlásek. Kdepak jsme ho již slyšeli ? No jasně! Tygřík Mutěnice nám to tady cvrdliká a prozpěvuje ze zasratého kopce (Šibenický vrch). Exp.Horal se nám v novém roce probrala ze zimního spánku. Tož tedy vítaj Tygříku vítaj.

 A tak podobně šlo jedno překvapení za druhým a kolem 21 hodiny najednou exp.Matěj z Butorek na 404 Km a byla další štamprdle. V 23:00 pásmo utichlo a tak jsme si udělali kávu, malý kous a šli jsme na kutě.Venku bylo asi tak kolem 5 pod nulou, ale pro nás  byla pokojová teplota kolem 20 stupínků.

Ráno se ještě udělalo asi 30 QSO kde jsme pozdravili a popřáli mnoha dobrým známým. Šluknovským výběžkem počínaje a Hodonínem konče, štěstí a zdraví do roku 2020. Před vypnutím stanice jsme ještě poděkovali exp.Matěj který se najednou vylíhl na pásmu s velmi slušnou čitelností a začali jsme balit. Takhle nějak ta naše snaha vypadala a tak si myslíme, že jsme ostudu Matadorům ani klubákům neudělali.

 

 

Velké poděkování patří organizátorům soutěže  kteří, ostatně jako vždy, vše zařídili bez „ztráty květiny“.

 

 

A to je pro tento víkend všechno . Sbaleno, naloženo a připraveno jet domů.  A samozřejmě se těšíme na další výjezdy v budoucnu.

 

 

 

Exp.Radegast MT-1 Venca Chotěšov CL-39 a Vorel Stupno CL-45

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.