CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Každou první středu středu v měsíci houkají sirény, my houkáme každou první sobotu v měsíci na SSB

Kategorie: Všechny články

Po několika rozhovorech s přáteli CB jsem došel k nápadu pořádat každou  první sobotu v měsíci volné setkání v éteru. Je jedno zda bude zájemce o spojení vysílat ze svého domovského stanoviště, mobilu či portable nebo cesty po cizině. Budete mít šanci že někdo "zabere".

  • FM   14oo - 22oo
  • SSB   8oo -11oo,  14oo -17oo
  • staniční deníky k odeslání nejsou důležité  (chlapík odvedle z paneláku určitě nikoho nezaujme)
  •  

 

Komentáře

postPřidat komentář
Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Nápad to určitě špatný není . O pravidelném pátečním vysílání víte? Společně s Vendou Brdy a ostatními chodíme každý pátek od 18 (17) hod na CB , já vestsinou na autem dostupný kopeček , protože z domácího QTH mohu vysílat max krtkum. Ty patky fungujeme na FM , ale kluci mají i ssb a rádi tuto modulaci vyuzijou. Já zatim stanici s SSB nevlastním , ale na jaře už bude v arzenálu 10 Rad se každou první sobotu , potkám s ostatními v éteru .
odpovědět citovat
Nějaká oblíbená frekvence, kde se potkáte? 555? Díky
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Přeji pěkný den Salamandře.
555 je CH vhodná pro honičku na DX. Káčko má asi na mysli obecný pokec na CB ale jen SSB. Pokud jsem to tedy správně pochopil. Není to špatný nápad shromáždit (vyprovokovat) vlastníky SSB stanic aby využili jejich možnosti.
Vláďa Tři Dvory CL-78
citovat
Tedy ne že by si někteří z nás občas "nezačernili" ale podle GP je tady v Česku na CB povoleno používání SSB modulace pouze v první polovině kanálů 1-40 tj. rozsah frekvencí 26,965 - 27,405 MHz.
Jinak pokud je na kopcích nějaká sešlost, stačí se zmínit, určitě se někteří přidají a je to jen cvaknutí přepínačem o polohu vedle z FM na USB.