CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Jak stanice ET-75 vysílala na LPD 2007

Kategorie: Letní polní den, Archiv, Všechny články

19.8.2007 21:47:12 - Honza Sosnová CL-1 - Napsali nám - Prožitky expedice Braši.

Přípravy na letošní LPD probíhaly v průběhu roku výběrem místa vysílání nebo zkoušek techniky. Na poslední chvíli se podařilo koupit i směrovou anténu, moc se ale před závodem nezkoušela. Místo vysílání bylo nepatrně jiné o proti loňsku - moc se neosvědčila přítomnost jiných rekreantů.
A tak jsme vyrazili. Letos přes Liberec a Jablonec, tam jsme naložili Niku, která se uvolila pomáhat. Cesta byla dobrá, bez problémů, pouze poslední úsek z Rokytnice nad Jizerou připomínal testovací dráhu pro nákladní auta. Stejně jsme ale dojeli a našli místo pro vysílání - louka majitele chaty, kde bylo zamluveno ubytování. Je pátek navečer, máme dost času a tak stavíme pouze první anténu-Black Pirate na stožárku 8 m. Musí několikrát nahoru a dolů než nastavení odpovídá našim představám.

 

P1020608.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Za odměnu si k večeři ugrilujeme připravené maso, vloni jsme koupili malý skládací gril, zatím ještě nebyl zkoušen. Nekupujte si ho, je hezký, skladný, ale nehoří! Po marných pokusech skončilo maso na pánvi a plynovém vařiči. I když se Nika za pomoci techniky hodně snažila, stejně nehořel!

 

Protože byla příjemná noc, zůstali jsme spát v karavanu. Nika otestovala nový stan a spacák. Jinak ubytování s komfortem, teplá sprcha, WC, přípojka 230 V.
Ráno - tedy spíš dopoledne - stavba zbývajících antén.Záložní osvědčená portejblová půlka a nový Quad. S jeho stavbou máme trochu problémy, ale zdařilo se. Výrobcem (ahoj Míro) je perfektně naladěn PSV max. 1,3 – na směrovku paráda.
Tady jsou foto ze stavby:

 

P1020609.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Babča něco hledá (sakra, kde to je!).

 


P1020610.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Stavba Quadu finišuje.

 


P1020615.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Závod může začít, takhle vypadalo naše ležení.


 

Popisovat vlastní závod není nutné, kdo se zúčastnil, ví, jak se bojovalo. Je to závod a boj, tak se nedivme občasným faulům. Pokud jich není moc, jsou součástí závodu. A honba kontrolních stanic, to je taky trochu o taktice a vytrvalosti. Všechno včetně kvality zápisu se odrazí ve výsledcích.
Drobná úvaha nad kontrolními stanicemi:
Jedou na pořadatelem zvolenou kótu (všichni závodníci mají mít stejné šance na spojení), zaplatí potřebné poplatky a protože na kopec autem mohou jen ubytovaní hosté, koupí i ubytování. Aby nezklamali závodníky výpadkem techniky, vezou vybavení pro jistotu vícekrát, akumulátory, elektrocentrálu, dlouhý prodlužovák, dvě stanice, dvě antény a další. Zavysílají si pořádně, za 10 hodin tak 500 spojení, všechno řádně zapsat do deníku. Zápis rozhoduje o pořadí v závodě. Na rozdíl od závodníků píší 10 až 15 deníků, takže přepis do počítače chvíli trvá.
A po závodě se dozvědí, že tamtu stanici zvýhodňovali, jinou nebrali, že jsou pomalí a nestíhají. A že konec závodu už je vlastně jen pro ně.
Chtěli bychom proto všem, co dělají každý rok závod, poděkovat.
Nám ostatním pak tímto povídáním připomenout, co to ty „blázny“ stojí času a peněz. Než začnete znovu kritizovat, zkuste si to taky, jen tak nanečisto - spočítejte, co by vás stála cesta na kontrolní stanoviště a ubytování. Můžete odečíst láhev sektu, co dostanete od pořadatele. Někdo, kdo s tím nemá nic společného vám může říct, že to děláte blbě. Určitě pojedete příští rok znovu a rádi!! 

Nepíšeme to proto, že to jsou kamarádi, je to poklona jejich práci - díky.

Výsledky LPD 2007 se brzo dozvíme v Holicích. Stanice ET 75 už ví, že je v první dvacítce. Takže nashledanou v Holicích a příští rok na LPD.
                                                                                   Babča a Šimon CL 46, exp.Braši

 

Diskuse pod článkem:

 

[5909] Jak stanice ET-75 vysílala na LPD 2007 Zvíře Zlín 23.8.2007 00:55:14
  :Príma, někdo další testuje QUAD - aspoň bude s kým vyměňovat zkušenosti. A nebudu s připadat jako bílá vrána. Opravdu nechápu, proč je mezi týmy tak málo rozšířený.

 

  [5907] Jak stanice ET-75 vysílala na LPD 2007 Pavel-Jihlava 20.8.2007 23:49:27
  :-) Jasně.... kdo tam nebyl, nezkusil, nemůže soudit... Je to konec konců jen pro zábavu a pro potěšení.Samozřejmě nějaká,byď nevyřčená pravidla by se měla dodržovat , ale - je to jen "sport" který musí bavit Hi,Hi,- zábavy jsme nakonec stejně ,myslím, užili všichni dost. :-))
Zdravím Paja Luka /ET56/-Ježci

 

Odkaz na originál článku