CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Jak a proč se stát privilegovaným

Kategorie: Návody a postupy, Všechny články
Registrací na tomto webu získáš jednak možnost přispívat do tlachadla a do diskuze, kde budeš moci i zakládat nová témata. Ale krom toho i možnost hlasování v anketách, diskuzí pod články, hodnocení článků, psaní soukromých vzkazů jiným registrovaným uživatelům a budeš-li chtít, tak i publikování vlastních článků a vytváření samostatných obrázkových galerií. Budu postupně psát články, jak a co na tomto webu provádět, ale nyní se podíváme na to, jak se správně stát privilegovaným uživatelem.

 

K úplnému a zdárnému dokončení procesu registrace na tomto webu budeš potřebovat emailovou adresu, přihlašovací jméno a jméno, které se bude zobrazovat veřejně a pak tvé tajné heslo. A budeš-li se chtít zvýraznit obrázkem u jména, tak pak ješte ten. Ale vše postupně a nyní jdeme tedy na to.

 

Registraci zahájiš přimo, případně postupuj kliknutím na ikonu busty v horním pravém rohu a vyber registraci.

zahájení registrace

Otevře se ti stránka s několika políčkama k vyplnění, tady snad není co k tomu psát, uživatelské jméno je to, kterým se budeš přihlašovat (pro členy klubu doporučuji dát si přihlašovací jméno ve tvaru "clxx" bez pomlčky a bez mezer, na velikosti písmen nezáleží, např. cl95 - je to z důvodu zjednodušení např. psaní si vzkazů mezi sebou) a email, na který ti přijde potvrzovací zpráva s odkazem. Chceš-li dostávat informační emaily, zaškrtni to políčko vedle a opiš kontrolní kód z obrázku. Ten slouží k tomu, aby se co nejvíce zabránilo registraci tzv. botů. Člověku by to nemělo dělat potíže. Nepovede-li se ti to na poprvé, tak se nic neděje, objeví se ti jiný kód, který bude třeba čitelnější.

edit: lze se přihlašovat jak zvoleným uživatelským jménen, tak i použitým emailem

trocha byrokracie

Pak už jen dole, souhlasíš-li s uvedeným, zaškrtnout souhlas a odeslat k automatickému zpracování. V blíže neurčeném čase, který bohužel nedokážeme ovlivnit, ti na zadaný email přijde zpráva. Dále postupuj podle pokynů v ní uvedených.

potvrzovací email

Pokud by nešlo na ten odkaz kliknout, tak je potřeba ho zkopírovat celý, tedy od http včetně, až po poslední znak, v tomto příkladu až po nulu na konci a celý ten odkaz vložit do adresního řádku tvého prohlížeče, nikoli vyhledávače. Když se to povede, ukáže se:

potvrzení registrace

A teď si můžes nastavit profil. Takže se přihlásíme opět ikonou busty v horním pravém rohu a pak tamtéž klikneš na tlačítko "nastavení". V záložce "Účet" je podstatné nastavit si zobrazované jméno. Dle doporučení TmR zadávej svoji volačku, pod kterou se většinou beztak všichni známe. Jsi-li i členem CB klubu Česká Lípa, tak za civilní volačku dej i klubovou. Tedy pro příklad Soptík Hřensko CL-95. Přihlašovat se tedy budeš uživatelským jménem nebo emailem, ale např. u článku, nebo v tlachadle se bude zobrazovat tvá volačka.

 

V záložce osobní data, si můžes stáhnout to, co se o tobě vede na tomto webu. Je to součást GDPR, kdy se tak dozvíš, co si na sebe pověděl. Nutno dodat, že tato data jsou dostupná jen tobě, protože jsou chráněna heslem. Taktéž tě musím informovat, že požádáš-li o to, jsme povinni tvůj profil a veškerá data, která si pod tím profilem vložil na server, odstranit bez náhrady, anebo takzvaně anonimizovat.

 

Dostáváme se k avataru, tedy k uživatelskému obrázku, nikoloi k té vysoké modré mimozemské bytosti. Nahrát tam můžeš v podstatě jakkoli velký obrázek, splňující uvedené podmínky. Ale nebude-li požadovaný obrázek v poměru k výslednému o velikosti 96x128 bodů, tak dojde k jeho deformaci nebo ořezu. Takže když si připravíš nějaké své logo s rozlišením 96x128 a ten nahraješ, máš jistotu, že se zobrazí to, co tam opravdu chceš.

 

Když tohle vše dokončíš, staneš se privilegovaným uživatelem tohoto webu. Jsi-li zároveň členem CB klubu Česká Lípa, budeš mít přístup do některých rubrik navíc a současně budeš moci publikovat články. Nejsi-li ještě členem CB klubu Česká Lípa a přesto by jsi rád sem tam napsal nějaký článek o proběhnuvším závodu, portejblu nebo o nové technice, tak mě prosím o této tvé touze informuj vzkazem nebo emailem a já ti zpřístupním redakci.

 

 

Komentáře

Příspěvek byl přidán.
postPřidat komentář
Soptík Hřensko CL-95
odpovědět citovat
Doplním, že registruje-li se klubák, nechť použije jako uživatelské jméno klubovou volačku. Bude tak možné rychleji přidělit klubová oprávnění. Děkuji