CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicilie 2019 - 6. část Palermo

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicilie 2019 - 6. část Palermo

Dnešní den jsme věnovali přepravě na Sicílii

6.7.2019

Dnešní den jsme věnovali přepravě trajektem na Sicilii.

Ráno po probuzení jsme ještě zkoušeli poslouchat jestli se náhodou nezadaří nějaké spojení, ale pásmo bylo mrtvé, bez odrazů. Zabalit se do auta bylo opět dílem několika málo minut a hurá směr Villa SanGiovanni. Včera sem procházel weby společností provozujících trajekty na Sicílii a nabízelo mi to možnost rezervace až od 10.7., tak jsme měli celkem obavy jak to všechno dopadne. Nakonec to bylo úplně bez problémů. Navigace nás dovedla do přístavu a tam už je vše načárané, pikolíci v oranžových vestách nás dovedli k pokladně. U pokladny se nás ujal naháněč, se kterým jsme vše domluvili, rukama nohama, a on to za bakšiš 3 EUR vyřídil u pokladny. No a dále to bylo opět podle regulovčíků až rovnou na trajekt. Jezdí to tu jako pendl autobus. Přijede trajekt, pustí frontu aut, naplní loď, kdo se nevejde čekán na další, a tak pořád dokola, žádný jízdní řád.

Z Messiny se nám podařilo celkem snadno vykličkovat na dálnici a hurá na Palermo. V plánu byla návštěva Riserva Naturale Orientata dello Zingaro

Odpoledne jsme našli kolem 17 hod. místo v lokátoru JM68KB. Následoval obvyklý rituál - postavit anténu, natáhnout plachtu přístřešku, proladit pásmo a ..... než se uvařila voda na kafe, tak už bylo v deníku cca 10 spojení. Chovalo se to zajímavě. Nejdříve jen Slovensko, pak Litvínov, Lesná, Česká Lípa a Domažlice....

V 19:30 to zaklaplo a bylo hotovo. Přesto se podařilo 56 QSO. Děkujeme.

Jelikož stanici napájíme přes baterku centrálou, tak zároveň může běžet i autolednice v které se chladí pivo. Nedá se říci, že by bylo orosené, ale přeci jen má nižší teplotu než okolí.

A také Kuba Šumná si po výtečných těstovinách s rajskou omáčkou, které nám připravil k večeři, zasloužil odpočinek.

Pokračování příště z východního pobřeží Sicílie....

PS: ráno ze zvyku pustíme stanici..... chodilo to na Ostravsko, takže jsme přidali z lokátoru JM68KB dalších 10 QSO.

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.