CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.

LPD 2024 na Čerchově

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
LPD 2024 na Čerchově

Letos jako každý rok a již několik let jsme na LPD vyrazili na Čerchov.

LPD 2024 na Čerchově

Letos jako každý rok a již několik let jsme na LPD vyrazili na Čerchov. Vyjeli jsme v bezvadném počasí a v bezvadných podmínkách až na vrchol, kde nás čekala zahájená rekonstrukce bývalého voj. objektu na turistickou ubytovnu a restauraci.

 

Co se zmiňuje již třetím rokem se opravdu zahájilo s tím, že by rekonstrukce měla být ukončena do června roku 2025. Předsevzetí je to veliké! Jaká bude realita se nechme překvapit.

Takhle by to mělo vypadat ve skutečnosti a nevypadá to špatně a již vůbec by to nevypadalo špatně, kdyby se tam pro nás panáčky CBčkáře našla malá štěrbinka kam by se vešel stoleček 2 židličky a 2 postýky. To je hudbička co se pěkně poslouchá. Ale dosti tlachání a pojďme k realitě.

Do stavby jsme se pustili za pěkného počasí asi kolem 15:00. Šlo to vcelku dobře a libovali jsme si jak že nás ten kopec přijal na rozdíl od minulých měsíců kdy nám vždy nakopal zadečky. Naposled jsme odjížděli zapadáni sněhem se sevřenými zadky,  abychom se nerozplácli v lesním porostu při cestě dolů.

Zatím vše probíhalo bez ztráty kytičky a ANT stála za hodinku a jako vždy vykazovala ty správné parametry.

Správné parametry vykazovala i solární elektrárna která byla nabita na 100% a v lednici, ve které se nacházely potraviny  pivíčko a mlíčko přímo z kravského cecíku byla teplota 7 st. No, co Vám budu povídat, idylka!

Horší to bylo s podmínkami šíření . Ty stáli za  …….. prd! A nevylepšilo to ani dvojče. Na pásmu byl celý svět. Londýn vygumoval i stanice z podkopce. Opravdu taková mizerie tu již dlouho nebyla. Domnívali jsme se, že se západem sluníčka DX odejdou, ale hluboce jsme se zmýlili. Dvojče sice z toho blázince dokázalo vydolovat pěkných pár DX, ale stanice do 100Km byly nemilosrdně likvidovány daleko silnějšími odrazy. Do toho všeho ještě kolem 21 hodiny přišla voda a bouřka doprovázena dost ošklivým větrem. Dvojče jsme již párkrát sebírali po kopci trubku po trubce. Navíc ještě v 00:30 přišel těžký mrak plný vody a celý kopec do sebe zabalil a bylo vykydáno. LPD pro nás prakticky skončil. V 05:00 byly již takové podmínky, že jsme dvojče museli položit na zem.

A šli jsme si lehnout. Vítr byl opravdu pěkný a mydlil s celým autem o dešti ani nemluvím. Pršelo prakticky od 21:00 až do 08:00 ráno. Určitě nebudeme schopni zasáhnout svým výsledkem do pořadí, ale LPD jsme si užili co to šlo.

Děkujeme pořadatelům a všem kontrolkám za jejich práci která, ale vůbec není snadná. Také si počasí užili jak se patří. Soutěžící, když je problém tak to zkrátka zapíchne a končí. Kontrolka to musí nějak vyřešit. A až v krajním případě to zapíchne. Tak ještě jednou poděkování všem pořadatelům a přání všem soutěžícím ..ať Vám to lítá…!!

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Tomáš Roudnice CL-31
odpovědět citovat
Nechtěl jsem tě strašit Václave, ale tohle jsem předpokládal pro západ a střed ČR. Jen čekám na ohlasy z východu, ty by měly být příznivější.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Jak se znám jsem palice dubová a asi bych tě stejně neposlech. Již nám na tom kopci bylo hůř , ale i tak to stálo za pěkný ........o alespoň co se výsledku týká. Ale hele, ať dědkové nefrflaj, mají nahrabáno dost a dost. 3