CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Memoriál Milana 42 2023 z dílny exp.Radegast.

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Memoriál Milana 42 2023 z dílny exp.Radegast.

Na Čerchov jsme dojeli bez problémů a dokonce, světe div se, jsme nic nezapomněli.

Memoriál Milana 42 2023 z dílny exp.Radegast.

Tak letos to vypadalo, že bude počasí slušné a že budeme moci postavit dvojče. Na Čerchov jsme dojeli bez problémů a dokonce, světe div se, jsme nic nezapomněli.

To je zvláštní. Jídlo nezapomeneme nikdy, ale sem tam nějakou tu trubku, to ano. Tak letos to bylo bez chybičky. Jako vždy napřed se jedeme pozdravit s hostinským, dáme kávu a já pivčo, protože Vorlík zkrátka pivo nepije. Byly doby, kdy by utahal hostinského, ale teď zkrátka pivo nepije. Chlastá takové pochybné věci jako je mošt a podobné husté nápoje, které se nedají ani srozumitelně vyslovit a on je, představte si to, pije. To víte! Co by člověk pro zdravého ducha neudělal. Ale jinak mu chutná a mně samozřejmě také, to jó.

Nechme stravovací návyky mého parťáka a pojďme navštívit hospůdku, která nám připomene doby kdy to stálo za h……..o. Tyto prostory byly ve své době místo velitele útvaru a toto místo vůbec bylo jak osina v zadku pro sousední stát. A jakpak tady Německým turistům chutná.

 

 

 

Zimy jsou tady kruté a tak je hospoda vybavená patřičnou technikou.

Tak a dost s předváděním naší základny a jdeme na samotnou soutěž.

Po dlouhé době jsme se pustili do stavby dvojčete a světe div se nebyl žádný problém. Fungovalo jedna radost.

Tento stav je ještě veselý, záhy přijde dřina a když to neudržíte a spadne to, to je šrotu.

Každopádně se všechno vydařilo a anténa makala dobře. Podmínky nebyly nijak zvláštní, ale spojeníčka přibývaly pěkně jedno po druhém. Ráno chvilku po 6hod.ranní kdopak nám to ťuká na vrátka ? To exp.Matěj by s námi rád poklábosil a také se mu to povedlo a je tady 404 Km.

Sem tam nějaký ten DX a najednou asi 2 min. před koncem se najednou ozvala exp. Bažanti bylo to slaboučké, jen jsme je tušili. Pro jistotu jsem se podíval na anténu a dobře jsem udělal. Čuměla úplně jinam. Ne moc, asi o 20stupňů, ale to u dvojčete stačí. Během chvilky panáčci vyskočily na 43. Spojení se bez problémů udělalo a  dalších 389Km bylo v kapse.

A to je vše. Kolem 9:00 jsme pomalu začali balit a v 10:00 jsme již jeli domů. Letos jsme si to opravdu užili. Všichni jste byli bezvadní, počasí bylo bezvadné, technika makala bezvadně, zkrátka letos to bylo pošušňáníčko.

Děkujeme všem co nás doprovázeli v éteru a omlouváme se těm co se nedovolali. Ono to dvojče tam kam čumí slyší trávu růst ale kolem je hluchý jak patrona a na to abychom, což jsme kdysi dělali, stavěli ještě vertikál jsme neměli již kapacity.

Tak zase příště.

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Jirka-Kobylisy
odpovědět citovat
Vyborna akce, dekujeme.
P.s. bylo by mozne zapisovat spojeni do nejakeho soucasneho systemu? Vcera jsem zkousel ten od Apache, a s tim by to slo.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano. Do deníku Apache to jde . Jen pokud by jsi chtěl podat pořadatelům pomocnou ruku tak deník na chvilku ulož do úložiště deníků na CB PMR v TXT a obratem si ho stáhni v C6V a pošli mi výsledek. Systém vyhodnocení EBH je již léta postaven na deníku CL6 a není důvod to měnit. Pokud by jsi měl problém, pošli mi svůj deník zkrátka v TXT.
Děkuji. Venca CL-39
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Ano. Do deníku Apache to jde . Jen pokud by jsi chtěl podat pořadatelům pomocnou ruku tak deník na chvilku ulož do úložiště deníků na CB PMR v TXT a obratem si ho stáhni v C6V a pošli mi výsledek. Systém vyhodnocení EBH je již léta postaven na deníku CL6 a není důvod to měnit. Pokud by jsi měl problém, pošli mi svůj deník zkrátka v TXT.
Děkuji. Venca CL-39

Jo a hned ten deník z úložiště vymaž. Podle pravidel nelze deník zveřejňovat !!
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
No nevím, když chybí nějaká trubka tak je to malér ale je to hned vidět. Já měl v sobotu smůlu s jednou slabou celkem krátkou trubičkou navíc, nepatřila k anténě a nějakým utajeným nedopatřením spadla do zářiče. Pochopitelně až k připojení konektoru na odbočku cívky a pofukující vítr/ kolébání antény už zařídil víc než hodinu krutého tělocviku. Ohmetrem všechno OK, jiný koax stejné, snad desetkrát nahoru, dolů a až před 16:30 - kašlu na to pojedu jen z mobilky. Při úplném uklízení zpět do auta něco ve spodním dílu s cívkou zacinkalo. Za deset minut vše odpuštěno, PSW CH25 1:1,0 , ještě jsem do 17:00 stihl dojít pro točené a už to jelo 59 jedno spojení za druhým.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Když se to se...e tak se to se...e to známe Vláďo nazpaměť. 5 5
Marián Strečno
odpovědět citovat
Pekný vejár ste urobili👍. Exp. Matej ďakuje za za TOP DX.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
I Vám poděkování za UFB DX. Zkrátka byli jste ve správný čas na správném místě a ti správní operátoři.