CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti na Křižáku při PE-33

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast, Sdružení Matador
Radegasti na Křižáku při PE-33

Tak zase tady máme, již ani nevím kolikátý ročník PE-33, podzimní soutěž.

Radegasti na Křižáku

Tak zase tady máme, již ani nevím kolikátý ročník PE-33, podzimní soutěž. Tato soutěž, jako jediná se jede 33 hodin. Letos Mates FM i pozměnil propozice v několika bodech s tím, že je možno QSO po 24 hodinách opakovat a domnívám se, že to je dobrý tah. Většinou jsme tuto soutěž jeli z Čerchova. Tentokrát jsme se rozhodli pro Koráb-Špandavu, ale na poslední chvíli jsem zjistil, že tam dvojče nepostavím, protože překáží stromy. Ona ta anténa je přece jen rozměrnější než jednoduché HB a tak jsme se museli rozhodnout pro jinou kótu. Z Křížového Vrchu jsme se pokoušeli jen jednou a vcelku úspěšně a tak jsme se opět rozhodli pro tuto krtinu. Jinak se to nazvat nedá, 480 m.n.m opravdu není nic úchvatného.

Požádal jsem Matese FM o změnu  a  vyrazili jsme. Nahoru jsme dojeli bez problémů, ale aby tradice nezůstala nepovšimnuta, tak jsme nahoře zjistili, že nemám prvky k anténě. Bez nich to opravdu nejde. NO co. Nic jiného nezbývalo než se vrátit zpátky. Vyložit auto, ženu a psa a mazat zpátky domů. Času bylo spousty, protože jsme vyjeli již v pátek, tak žádný problém. Za 30 minut jsem byl zpátky a pustili jsme se do dvojčete.

Jak tak pomalu stavíme a kávujeme a koštujeme klobásy, které jsem přivezl z ráje klobás , konkrétně ze pštrosa, Mangelice a divokého prasete. No byla to bašta co vám budu povídat. A jak tak stavíme, došli jsme až k momentu, kdy je třeba připojit ovládání rotátoru a ejhle, chybička se vloudila. Chytrá krabička není! Já myslel, že mi jebne.

 

No podruhé již domů nepojedu. To ani náhodou! Vyřešili jsme to tak, že si moje žena dala židličku pod rouru od antény na stolek položila mobil s kompasem a šlo to také vcelku dobře, jen jsem musel příkazy dávat hubou. Asi takto, haló paní, prosil bych 92 stupňů, děkuji. No a věřte nevěřte šlo to jako po másle. Asi po 5 hodinách tuto roli převzala návštěva nebo-li Jarda Vstiš exp.Kaktus. Zkrátka jsem sice starej a nejspíž již i blbej, ale nápaditej.

 

Podmínky byly opravdu mizerné. Soutěž začala v 6:00 a spojeníčka z ranních kroužků přibývala jedna radost, ale jen do té chvíle než sluníčko vytáhlo svoje drápky a umožnilo půlce světa se prosazovat. Dvojče je z boku úplně hluché a tak nám dost pomáhalo od spletrů, kterých bylo neurékom.

 

Po 12 hodině jsem to vypnul, protože se to již opravdu nedalo poslouchat, ale dobrých 30 spojeníček. U takové krtiny je to slušný příspěvek do deníku. Dali jsme obídek v podobě grilovaného kuřátka na dřevěném uhlí, po té kávu, kávu z rumem, samotný rum (nápoj hrdinů na 3) a pivíčko s leženíčkem. Po dvou hodinách jsem otevřel oko a bylo krásně, moc krásně, skoro se mi chtělo to oko znova zavřít, ale hrdině jsem se přemohl a vyskočil jako laňka. A protože mám vynikající trénovaná kolena, skoro jsem si rozbil hubu. Nic méně jsem zapnul stanici a kohopak to slyším? Vláďa Tři Dvory nám zazněl v uších, ale bylo to nějaké nezvykle slabé.

 

 Aha , no jasně, ant čuměla na východ. Stačil povel haló prosím 25 a již nám tady jako obvykle křičel na celý Křižák z Kozákova 59. Zkrátka idylka. Podmínky stále nebyly dobré. No dobré, špatné, zkrátka na tuto roční dobu normální. Najednou po 16 hodině sám velký Fousáč Plzeň CL-51se ozval z Čerchova a pomalu by bylo lepší kdyby se neozval, protože ho nenapadlo nic lepšího, než mne upozornit, že dávám špatný soutěžní znak (CT-4) a že správný je CZ-6. Ono nestačilo, že jsem zapomněl půl antény, ono nestačilo, že jsem zapomněl ovládání rotátoru, ještě k tomu jsem dával špatný soutěžní vol.znak. Nakonec jsem zjistil, že to nebylo tím, že jsem úplně blbej, ale detaily projednám s Matesem. Každopádně se to snadno zpravilo ,  protože jsem měl jen 4 QSO se soutěžními stanicemi a ty jsem znova zavolal a vol.znak opravil.

Kolem 16 hodiny jsme také dostali návštěvu v podobě exp.Kaktus. Sám velký Jarda Vstiš a jeho syn Tomáš Chlumčany s dcerkou. Pěkně jsme si pokecali a zavzpomínali na časy minulé.

Na Milana Senicu jsme si museli počkat až do 18 hodiny. Byl tam jako moucha ve flašce, ale byl! V pozdějších hodinách to s ním bylo jako po telefonu místy i 54. Po 20 hodině nás příjemně překvapil Syky Boskovice a hned po něm Délta Stará Turá. V první chvíli jsem si myslel že je Délta pod kopcem, ale po pár vteřinách mne odrazy ubezpečily, že to tak není. No krásně jsi nám tady Délto ze Šibenického Vrchu (Števo ho nazval zasratý kopec) hrál. Křížový Vrch tě slyšel vlastně poprvé a Tvůj hlas se mu líbil! Děkujem za zavolání a ať se ti daří.

Po 21 hodině se prosadil Laco Partizánské z Vtáčnika a hned to bylo dokonalé 43 a místy v pozdějším čase i 45.  Slyšeli jsme i exp.Bažanti, ale nedovolali jsme se. Stejně tak Marco Pola, ale také jsme se nedovolali. To je úděl dvojčete. Slyšíte trávu růst, ale kosa je krátká.

 

Každopádně jsme asi ostudu klubu a ani Matadorům snad neudělali. Všem Vám děkujeme za Vaši podporu a přejeme pevné zdraví a ať nám to lítá !!

Za exp.Radegast

Venca Chotěšov CL-39 a Vorel Stupno CL-45

Komentáře

postPřidat komentář
Vorel Stupno CL-45
odpovědět citovat
Vašku, měl bys poděkovat Jarce Chotěšov za točení rotátorem. Ještě, že jste nejeli na Koráb. To by ses najezdil. V říjnu už určitě pojedu.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Jó čim jsem starší tím jsem moudřejší .Promiň chtěl jsem říci chytřejší. Ale to je taky špatně ! Zkrátka nemam to lehké 3 3 . Tak tam jsem také byl ale opravdu bych to dvojče nepostavil, ale to jsem zjistil hned a tak jsem se nemusel vracet. 3 3
Vláďa Tři Dvory CL-78
citovat
Vorlíku on Venca pokaždé něco zapomene jen proto aby byla nějaká změna v článku.