CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.

DRUHÝ LETNÍ POLNÍ DEN CB 1999 ANEB JAK TO VIDĚL HONZÍK ŠPIČÁK

Kategorie: Letní polní den, Archiv, Všechny články

DRUHÝ LETNÍ POLNÍ DEN CB 1999 ANEB JAK TO VIDĚL HONZÍK ŠPIČÁK

DRUHÝ LETNÍ POLNÍ DEN CB 1999 
ANEB JAK TO VIDĚL HONZÍK ŠPIČÁK

 

  Již od prvního konajícího se závodu, který proběhl v roce 1998 a byl mým prvním závodem, jsem se těšil na ten letošní. Po skončení loňského letního polního dne, ve kterém bylo mé umístnění kolem dvacátého místa, mi proběhlo hlavou “nebylo to špatné, ale mohlo to být lepší”. Proto příprava na tento rok probíhala celých dvanáct měsíců. Bylo potřeba občas provětrat anténu, stanici, nás i psa na některém z krásných kopců našeho okolí. Pochytat moudrosti zkušenějších kolegů, bylo leckdy dílem okamžiků.

  Například s expedicí Borůvka se užilo spoustu legrace, ale i nervy drásajících situací. Různé pokusy se skloubením dobře fungující antény, stožáru a stanice daly pořádně zabrat. Při “kopečkování” jsem si uvědomil výhodu dobře položeného lokátoru a nápad, kterým směrem, byl tu.

  V noci ze šestého na sedmého srpna jsem nemohl samou nedočkavostí dospat. Proto již ve 3 hodiny ráno byla v mé ruce tužka a rozložená mapa. Kam se rozjedeme už bylo rozhodnuto a proto stačilo podrobně vypsat trasu naší cesty – proti bludným kruhům. Nevyšlo to tak docela přesně, kufrování je někdy velmi roztomilé. Konečně jsme zahlédli náš cíl, jenže OUHA. Před námi se jako fatamorgana zjevila cedule zákazu vjezdu. I tuto překážku jsme posléze zdolali a stanuli na vytouženém místě hodinu před zahájením závodu. Další zkouška nervů na nás čekala v podobě postavení stožáru s anténou. Po vyčerpávajícím boji se vše zdařilo a soutěž mohla začít. Právě včas, bylo jak se praví za pět dvanáct.

   Rozjezd byl super, atmosféra dobrá, adrenalin na správné hladině. Počasí nám jednu dobu příliš nepřálo, proto nám uteklo několik spojení. Zápolení letního polního dne bylo u konce a my jsme byli s našimi výsledky docela spokojeni. Sbalili jsme vybavení i nás a vydali se mlžným oparem vstříc letní dovolené. Teď už jen poslat deník a netrpělivě čekat na výsledek. Po návratu domů nás velice mile překvapilo naše umístění. HURÁ jsme třetí. Cena nemá chybu a protože je inspirující, už se těšíme na příští závody letního polního dne 2000.

 

Zdraví Honza Špičák CL 19  + jeho protiváha Michala + věrný pes Bundáš.

 

Odkaz na originál