CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Letní polní den 1999 aneb jak to viděl Kmochy Varnsdorf (CL-11)

Kategorie: Letní polní den, Archiv, Všechny články

Letní polní den 1999 aneb jak to viděl Kmochy Varnsdorf (CL-11)

Letní polní den 1999
aneb jak to viděl Kmochy Varnsdorf (CL-11)

Jako člen CB klubu Charlie Lima jsem měl takříkajíc povinnost reprezentovat tento spolek nadšenců a tak jsem se, stejně jako v loni, rozhodl vyrazit "do výšin" naší vlasti. Minulý ročník jsem absolvoval na kopečku Jedlová v blízkosti svého bydliště. Proto jsem se chtěl letos vypravit někam dál. Po dlouhém rozhodování to nakonec vyhrála Velká Javorina (970 m n.m. - JN88UU) na Moravsko-Slovenském pomezí.

Nezbývalo už jen oprášit vysílací nádobíčko, vyleštit antény, nabít baterie a hlavně všechno to haraburdí dostat do úložných prostorů naší stařičké stodvacítky a ještě staršího karavanu. Po několikahodinovém chaotickém pobíhání s různými částmi nákladu kolem jízdní soupravy a za neustálého pochichtávání našich pobavených sousedů, se nám nakonec nějakým zázrakem povedlo všechny ty krámy nakonec naložit a my mohli vyrazit.

Cesta probíhala celkem bez problému. Tedy co vám dovolí půl tuny železa za zadkem, které se vás snaží neustále převálcovat.

Na hranice jsme dorazili v dopoledních hodinách. Ještě několik návštěv u příbuzenstva na Slovenské straně a pak už hurá "do hor". Když jsem viděl ten kopec, rozloučil jsem se se závodem. "Tohle přeci v životě nemůžeme vyjet." Problesklo mi hlavou. Stařičká Škodovka, ale nezklamala. Sice jsme třikrát museli počkat až si odpočine a trochu vychladne, ale nakonec jsme stanuli na vrcholu Velké Javoriny.

Během dne dorazila i druhá část výpravy. Nezmar a Caruso Varnsdorf. Nedlouho po nich pak i další soutěžící Števo Zvolen (ET-1) a Snoopy Banská Bystrica. Trochu jsme si popovídali, probrali "mezinárodní" situaci, popili nějakou tu slivovičku. Zbytek dne pak byl už jen ve znamení vysílání a předsoutěžní horečky.

javor01.jpg (26090 bytes)

Na kopec ten karavan opravdu vytáhla naše stodvacítka (ta žlutá), ale Brumla si stál za svým, že navštíví příbuzné a tak funkci "brzdy karavanu" musel převzít Carusuv "Red Bull"

 

javor03.jpg (33113 bytes)

Moje vysílací stanoviště

 

javor04.jpg (53846 bytes)

Cestou unavený Caruso

 

javor05.jpg (37429 bytes)

Odpočatý Caruso

 

javor06.jpg (43535 bytes)

Společensky unavený Nezmar

 

javor07.jpg (40369 bytes)

Vysílací stanoviště Števa Zvolen

 

javor08.jpg (40201 bytes)

Vlevo stojící Snoopy Banská Bystrica, vpravo dole ležící a živící se Števo Zvolen

 

javor09.jpg (28346 bytes)

Předstartovní horečka vrcholí, závod začne kařdým okamžikem.

 

A to už tu byl začátek závodu. První spojení samozřejmě se stanicí ET-1 a další na sebe nenechaly dlouho čekat. První část probíhala bez problémů. Spousta síbíčkářů, kteří si chtěli jen tak popovídat a popřát hodně úspěchů, nějaký ten nervózní taxikář, prostě klasika.

 

javor12.jpg (23284 bytes)Navštívil nás také Slovenský síbíčkář Rádio Šimon. Na fotce vidíte je vlastní výtvor. Takové "menší" CB Hi-Fi

 

Před začátkem druhé půlky závodu nás trochu zaskočila dost nepříjemná bouřka. Není zrovna moc příjemné dělat bleskosvod na široko daleko nejvyšším kopci v kraji. Naštěstí nás včas varovali Slovenští síbíčkáři a my mněli dost času vše sbalit a sjet o trochu níže k výletní chatě kde jsme se obě soutěžící skupiny uchýlili do našeho karavanu a tam v klidu u lahvinky slivovice bouřku přečkali.

Bouřka zmizela stejně rychle jako se přihnala a my se mohli vrátit zpátky na naše původní stanoviště. Zbytek závodu už byl zase bez problémů.

 

javor14.jpg (27253 bytes)

Rozespalý Snoopy těsně po závodu vypadal, že si rozhodně povídat nechce. Zbabělým útěkem zpět do karavanu jsem si radši zachránil svůj mrzký život.

 

javor16.jpg (38253 bytes)

Nezbytné foto na rozloučenou. Zleva: Snoopy Banská Bystrica, Števo Zvolen, flaška domácí slivovice, Kmochy Varnsdorf, Nezmar Varnsdorf, Caruso Varnsdorf a fotí Brumla Varnsdorf

 
A nastalo loučení na kopci i v éteru. Zvláště bych chtěl pozdravit Kosačku Velké Chlebany a její doprovod Edisona Hubina, kteří se nacházeli kousek od Velké Javoriny na Mikulčinom vrchu a s kterými jsem si skvěle popovídal. Letos se to nepovedlo, ale příští rok se snad v Holicích už potkáme.
 

javor13.jpg (15733 bytes)

VELKÁ JAVORINA

 

73 na všechny   Kmochy Varnsdorf   CL-11

 
 

 

Odkaz na originál