CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Žába na LPD 2022.

Kategorie: Letní polní den, Všechny články, Popisy rozhleden a kopců
Expedice Žába na LPD 2022.

Dobrý den, ahoj. Letos měla Expedice Žába záměr vysílat z Velké Javorské společně s Mirkem Úštěk (CL-74).  Bohužel z toho sešlo a Žába jela jinam.  Asi rok se snažila prodat směrovou anténu na CB (zakoupena od CL-81 původně k účasti v CB lize, z čehož záhy sešlo), která se povalovala v kůlně. Ozvalo se nespočet zájemců ale to že anténa byla v pohotovostní poloze (jen zastrčit 6 trubek a vysílat) je asi odradilo. Neb rozebírat a posílat poštou se mi anténu nechtělo protože dle CL81 byla naladěna a mohlo se hned vysílat. Nakonec se ozval asi tři týdny před LPD Čáryfuk Tanvald a tak o místě vysílání bylo rozhodnuto. Anténa se poveze k rozhledně U Borovice v Roprachticích a někde tam odsud proběhne i vysílání v LPD.

Na parkovišti u rozhledny U Borovice proběhlo tedy předání antény Čáryfukovi, ten chlapík v pozadí u svého oře a na střeše složená směrovka. Po prohlídce rozhledny a pokochání se výhledem z ní Žába přejela na louku pod bezejmenou kótou 690 m n. m., kde se usalašila v nadmořské výšce cca 680 metrů. Zajímavostí je, že v blízkosti místa vysílání (cca 30 m na jih) je už jiný lokátor. A v nevelké vzdálenost je hranice čtyř lokátorů.Takže jsem si mohl vybrat. Až skončí příjem deníků vložím i fotku místa kde jsem byl. Bylo vybráno záměrně, aby Žabí auto nebylo vidět ze silnice.

Na místě byly vztyčeny všechny CB antény co Žábě zbyly ale nakonec byl použit jen oblíbený a osvědčený Solarcon A99. Na konci toho křoví je hranice jiného lokátoru. 

Žába "jela" jen na odlehčený setup, tedy krátký stožár a v záloze drátovka, pro případ bouřky i Long John. V poslední době je Žabí normou na všech pásmech  30 a dost (důvod je v tom, že píši na papír a po třicátém spojení se v tom již ztrácím ale slyším dobře!), takže vzhledem k tomu kam se odsud v tento den Žába dovolala, bylo splnění tohoto cíle velmi snadné. Slyšet toho bylo hodně, hlavně ze Slovenska, leč Žabí kvákání tam nedolehlo.  Díky tedy všem za spojení, organizátorům z CB klubu Česká Lípa za pořádání tohoto závodu a snad někdy naslyšenou i dřív. Ne jen zase za rok.

Pěkný den všem přeje Honza -Expedice Žába. 73

PS: Hlavně pošlete deníky, když už jste se účastnili a věnovali tomu ten čas. Vyplnění deníku a jeho poslání pořadateli Vás snad nezabije ...

Tady jsem byl, jak je ta šipka. Uveřejňuji proto, neb cca 30 m vpřed je jiný lokátor. A navíc asi 200 metrů vlevo se stýkají hned 4 lokátory.  Pěkný den všem přeje Honza - Expedice Žába. 73

 

Komentáře

postPřidat komentář
Caryfuk-Tanvald
odpovědět citovat
Ahoj Žáne, jsem rád, že jsi si vyzkoušel můj pertejbl při rozhlednách,doufám že se Ti u Nás líbilo Čáryfuk a Rosnička Tanvald 73 5