CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Náš první a poslední Polní den ? … Určitě ne.

Kategorie: Letní polní den, Archiv, Všechny články

11.8.2004 22:36:37 - Správce stránek - rubrika Napsali nám - Napsali nám - článek zaslal Anténa Zbraslav

Jelikož jsem na pásmu cca 1.5 roku takže veškeré znalosti v tomto oboru sbírám po kouskách , kde se dá, takže jak říká můj učitel Dejda10 , kdo sedí doma a nikam nejede, nic nemá. Takže i já se touto radou řídím, a jezdím jak na portejbly, tak na různá setkání.
 
A z jednoho takového setkání jsem si přivezl informace o tzv. Polním dnu. Takže pro první radu, co je polní den, jsem nešel daleko. K Dejdovi, který mi nastínil podstatu věci, takže základ co to je byl na světě.A další část pátrání obstaral internet, který jsem si kvůli CB pásmu pořídil, abych byl ve vobraze, o akcích apod. Další podstatnou věc o polním dnu, jsem se dozvěděl na setkání na Baldově od členů CB klubu Česká Lípa, Honza Sosnová a Bohouš Česká Lípa.
 
A bylo rozhodnuto, jedu.
 
S dalšího pátrání na internetu jsem vycházel z rovnice : Kopec plus výška rovná se kilometry(body), tato teorie odpovídá ale praxe je úplně jiná!!
 
Realita zněla, kam a jak vysoko?
 
Mé původní rozhodnutí, polní den udělat z Jěštědského pohoří vzal brzy za své, protože bych tam určitě nebyl sám, a taky jo, takže nezbylo nic jiného, než najít jiný kopec a sehnat parťáka.Opět jsem napsal svému vůdci (Dejda) aby našel výhodné QTH a zároveň jestli by se neúčastnil. Hurá Dejda jede, kopec máme JN79IP, Kaliště-Džbány, okres Benešov.
  
Předcházelo několik portejblů na sladění techniky, jak sám, tak s kamarády. Aby byl zaručen úspěch. Takže nám nic nebránilo vyrazit 31.07.2004 do terénu s volacím kódem CL 42.
 
Počasí nám přálo, vybaveni nářadím, dobrou náladou a proviantem jsme začali kolem 13 hod. odpoledne stavět náš tábor. Vybaveni Lincolnem, půlkou na závod, a rybářem a ručkou HYGEN na příposlech jsme se vrhli do éteru.

 


image001.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Stavění se ujal asistent (Dejda) a můj syn, kterého to evidentně začalo bavit, takže dobudoucna mám o parťáka postaráno.

Dejda vysvětloval, a my jsme makali, jako ostatně vždy ! Čas neúprosně běžel, a než jsme se nadáli, byl začátek polního dne. Napětí v táboře houstlo. Nejvíc napjatý jsem byl já. (Anténa)

Představa setrvat pouze na jednom kanále vzala brzy za své. Takže začala hra na kočku a myš, Alfa vs. zbytek republiky. K našemu údivu jsme první spojení navázali v 15.01 s volacím znakemET60 JN69SC, na vzdálenost 104 km. Jelikož jsem nevěděl do čeho jdu, tak opět nastal Dejdův čas. Který mi ukázal průběh volací relace, a tak jsme rozjeli první kolo, které trvalo od 15.00 do 19.00, a celkem bylo provedeno 51 spojení.

Čtyřhodinovou pauzu před druhým kolem jsme využili k načerpání nové energie a hlavně pokřtění mé půlky, kterou jsme tak uvedli na pásmo CB.


 

image003.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK image005.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Takže čas se nachýlil, a nám nezbývalo, než se připravit na druhé kolo. Vrhli jsme se do něj rovnýma nohama ve 23.05 ET 138 JO70GM, 98 km.
 
Hlavní důraz jsme kladli na spojení Alfa, jako každej, ale taky na nějakej pěknej DX.,  který nám dal trochui zabrat, ale povedlo se. Byl to CL35, JO80OC, Praděd (Števo) toto spojení navázal sám velký Dejda. Takže mu tímto děkuji za poctivé body, které nám byly odměnou.
 
S nedělním ránem a k našemu údivu ubývalo stanic, které jsme již měli, ale zato k naší radosti se na nás Alfy hrnuly jako voda z nebe. Takže zbývalo jen vydržet, jenom Alfa nám udělala pěkných pár bodů navrch. Takže prakticky vzato, vydržet jsme prostě museli. Závěr soutěže vzal na svá bedra Dejda sám, já jsem nabíral síly na zpáteční cestu.

 


image007.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Kterému dělala společnost termoska kafe a buchty s mákem. S ranním rozbřeskem bouráme tábor a vyrážíme směr Praha. Já odpočatý, Dejda nikoli. Jako mlj asistent vydržel poctivě až do rána bílého. Za což mu patří můj velký dík a vřelý obdiv. Takže závěrečné body patří jemu. A bez něho by se 7. polní den nemohl uskutečnit, protože jsem nesehnal asistenta.

Závěrem chceme poděkovat pořadatelům a účastníkům 7 polního dne, bylo to fajn.

Za rok naslyšenou CL 42 Anténa Zbraslav, CL 41 Dejda10.           

 

Diskuse pod článkem:

  [2380] QSL Stevo Zvolen 12.8.2004 08:32:21
  Pre QSL lístok si príď do Holíc,určite sa pri vyhodnocovaní stretneme!!!

Ahojky 73

 

Odkaz na originál článku