CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

ŠUMAVA 2010 - 2. opět deštivá

Kategorie: Letní polní den, Popisy rozhleden a kopců, Všechny články
ŠUMAVA 2010 - 2. opět deštivá

2.8.2010 22:48:45 - Žán Bráník - Žán Bráník - Podruhý letos na Šumavě a zase prší....

Podruhé byla oblast Šumavy vybrána k učinkování v LPD. Původní záměr byl sice jiný, pěší, ale vzhledem k předpovědi počasí bylo nakonec zvoleno k přepravě na místo vysílání auto. Po krátkém rozmýšlení zvolena kóta Churáňov v lokátoru JN69TB, už i pro to, že sem lze dojet a stát bez jakehokoliv povolení a jsme cca 1100 metrů vysoko.

 

cekani_na_pocasi.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Ještě před příblížením se k Churáňovu zkoumám parkoviště na Knížecích pláních, kde vyčkávám na lepší počasí a rozhoduji se, zda nezvolit variantu "B", totiž vjet do Zákazu vjezdu a následně do lesa v CHKO. Vítězí ale Churáňov a jeho asfaltová plocha.

 

churanov___paRK_PRAZDNY.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Parkoviště na Churáňově zeje prázdnotou. Jdu se do restaurace "Pod stadionem" zeptat na to, zda si na jejich pozemcích mohu postavit anténu. Po vysvětlení o co se mi jedná, dostávám svolení, Prý tu na jaře taky nějací byli, dokonce si od nich "táhli proud" asi na topení, protože pak prý celou noc prospali. Já se sem ale vyspat nejedu, proud mám vlastní a ráno v šest už vypadnu. 
Restaurace je to pěkná, pivo vcelku ujde, jídla na výběr mnoho. Mají též hezký kalendář na rok 2011 s obrázky ze staré Šumavy.

 

stanoviste_churanov.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Počasí se mezitím umoudřilo, přestalo pršet a začalo být i trochu vidět do kraje. I když odsud ten výhled za moc nestojí. Je nutno popojít jinam, ale tam nebyl čas a ani se mi nechtělo. Takže zkouším trochu vysílat a na tu výšku to není nic moc. Snad se to během LPD zlepší. To ale budou posuzovat jinde. 
Závod to byl velmi pěkný a patří velký dík organizátorům za jeho pořádání. Dokonce i Keltoi byla slyšet, leč volání na ni bylo marné.

 

svitani_churanov.JPG: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Hned po skončení LPD balím anténu a vyrážím k domovu. Chci ještě stihnout nedělní ranní silnice, zející prázdnotou. Až k hranicím Prahy se to daří, pak začíná provoz houstnout. Tak jako vždy, při návratu z nějaké CB akce, pár kilometrů před domovem na mne přichází mikrospánek. Letos jsem se vzbudil ve vedlejším pruhu. Nemyslím - zaplatím (zatím ale nevím kdy).
Takže "Král CB akcí je mrtev, ať žije LPD 2011!" 
Hezké dny u CB přeje Žán Braník, 73.

 

Odkaz na originál článku