CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Modrá

Kategorie: Popisy rozhleden a kopců, Archiv, Všechny články
Modrá

7.8.2005 12:53:06 - Láďa Fórum - Popisy rozhleden a kopců - ..je to tak, rozhledna se jmenuje Modrá...

Při své nedávné cestě jsem zcela náhodou objevil rozhlednu zvanou Modrá. Nachází se nad obcí Modrá těsně u silnice č.428 vedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště směrem na obec Modrá v nadmořské výšce 268 m. Po průjezdu obcí Modrá je na vrcholu stoupání těsně za obcí, z dálky viditelná dřevěná konstrukce rozhledny. Možnost parkování je omezena jen na poměrně úzkém travnatém plácku okolo rozhledny. 
Rozhledna je dřevěná se třemi vyhlídkovými plošinami, je volně přístupná. Voda, elektrická energie ani jiné přístřeší není u této rozhledny dosažitelné.

 

IMG_0111.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Na protějším okraji silnice je nenápadná směrová tabulka určená pro cyklisty upozorňující na rozhlednu.

 

IMG_0112.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Na opěrném patním sloupu je cedulka s názvem rozhledny a udanou nadmořskou výškou 268 m.

 

IMG_0110.jpg: Pokud se ti obrázek nezobrazí klikni pravým tlačítkem myši na nějaké místo v obrázku a vyber ZOBRAZIT OBRÁZEK

 

Celkový pohled na rozhlednu Modrá, která je vzdálena od Starého Města u Uherského Hradiště okolo 3km. Podle upřesnění Tomáše mobil Roudnice je označení lokátoru JN89QC.

 

Diskuse pod článkem:

 

[3211] Modrá Tomáš mobil Roudnice 8.8.2005 00:50:44
 

:Nemást lidi, obec Modrá a i rozhledna se nachází v lokátoru JN89QC!

Tomáš mobil Roudnice

 » [3214] Re:Modrá Láďa Forum MB 8.8.2005 04:01:27
 

Dík za upřesnění lokátoru Tomáši mobil Roudnice, nemám vhodné elektronické vybavení, abych tak pohotově mohl určit označení čtverečku, používám jen klasickou lokátorovou mapu a to ještě v měřítku, které neumožňuje rozlišení tak malých objektů... V článku tzv. matení lidí opravím a omlouvám se  chybu, kterou jsem tímto způsobil.

Měj se bezva. 

 

Autor: Láďa Fórum

Odkaz na originál článku