CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Kategorie: Technika

Na jihu se začínmá propojovat síť hotspotů pro CB.

Více informací najdete na Síť hotspotů pro CB radio – OK1OCB

Honza Mřičí

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Míra Beranov CL-87
odpovědět citovat
Je to už asi osm let co jsme s Ranhardem Dušejov měly takto ovládané stanice, základnová stanice byla na hotelu Čeřínek u Jihlavy ovládané CTCSS kodem nebo možnost připojení přez počítač nebo mobil přez aplikaci TeamSpek ovšem se to minulo ůčinkem a provozovat to pro dva tři lidi nemělo význam
Vše pracovalo se stanicemi Albrecht AE 6690,6790,6890
Stanice měla v mikrofonu čip který po zapnutí automaticky přehazoval kanály TX 41 RX 40 stačilo naladit 40 kanál přidat CTCSS kod zmáčknout na mirofonu červené tlačítko
Soptík Hřensko CL-95
odpovědět citovat
Nač vymýšlet co už tu je a jmenuje se to FRN - Free Radio Network (https://www.freeradionetwork.eu/). Je to hojně používané v Německu, Beneluxu atd. U nás se to moc neujalo, už jen z důvodu toho, že když to začalo, nebylo to u nás zcela legální. Nicméně jejich program je patrně odladěný, funguje to i bez vysílačky a docela to šlape. Z Rotterdamu jsem se ručkou dovolal na vysílač v Pirně a to už bylo i slyšet ve Hřensku, tedy u mě doma. Takže jednak to úplně novinka není, ale souhlasím s tím, že pokud se to začne rozlézat, tak se tomu musí nastavit jasná pravidla a ty dodržovat, jinak to bude další bordel v éteru na našich CB vlnách.
Tomáš Roudnice CL-31
odpovědět citovat
Zase "novátoři". Jen pro info z platného VO - (8)
Kanály č. 18 a 23 jsou určeny pro provoz dálkově ovládaných neobsazených stanic.
Podle výkladu patřičné instituce jsou určeny, tedy nikoliv vyhrazeny. Pro upřesnění, lze zde používat dálkově ovládané neobsazené stanice, nicméně "volná řeč" má prioritu. Totéž platí v případě bodu (7) tamtéž.
Informace přímo od zdroje. Vyhrazen je jen kanál 9.
Vláďo souhlas.
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Před pětadvaceti roky by to asi hodně lidí zaujalo, provozovalo se na CB paketrádio a dokonce i SSTV. Dnes jen technická zajímavost a já budu velice rád pokud budou hotspoty víc než 50km daleko od míst kde se pohybuji. Toho rádiového smogu už je na každé lepší kótě víc než dost.