CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Alfa na Křížovém Vrchu

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Alfa na Křížovém Vrchu

24.6.2008 08:36:04  - Venca Chotěšov CL-39 - Expedice Radegast Mým hlavním úkolem (Vency Chotěšov)bylo zajištění Áčka na Křížovém Vrchu.

Je 21. 6. Den, na který jsem se nejen připravoval, ale i těšil. V tento den se sešli hned dvě akce a to Českolipské  Béčko, kterého jsem byl aktérem jako kontrolka  Áčko a Mušky Babky Kosačky, kde jsem figuroval jako přihlášený účastník.  Na netu se již několik dní před touto soutěží vedli diskuse o tom, zda je to vhodné mít obě akce v jeden den. Nevím, jak vhodný by byl  souběh  jiných akcí, ale těmto dvěma ( hlavně Muškám) to z mého pohledu nejenom svědčilo , ale u Mušek to bylo  ku prospěchu. A chtěl bych touto cestou poděkovat organizátorům za přípravu a realizaci této akce.

 

Mým hlavním úkolem (Vency Chotěšov)bylo zajištění Áčka na Křížovém Vrchu. Jak to tak, bývá nemůže všechno proběhnout ke spokojenosti všech a tak i mně udělala čáru přes rozpočet pracovní povinnost a já jsem musel ve 03:30 odjet za pracovní povinností, což by mělo za následek výpadek Áčka v celé druhé polovině soutěže. Tento zádrhel jsem díky bohu věděl již několik dní předem a tak jsem se mohl patřičně připravit. Domluvil jsem se s Jardou Chlumčany ex. Kaktus, který mi vyhověl a jel se mnou. Jelikož byl připraven jet Béčko z jiné kóty a můj požadavek  mu vlastně soutěžení znemožnil, dohodli jsme se, že ve volných chvílích provozu Áčka  bude mít možnost rozdat  alespoň body jako CL 55, protože o nějakém umístění ( v součinnosti s Áčkem)  nemohla být řeč. A tak, což jste všichni poznali za mikrofonem seděl  Kaktusář a zapisoval do buka Venca Chotěšov.

 

Tak toliko pro úvod a nyní se podívejte, jak to opravdu na tom kopci vypadalo.  Musím předeslat, že se sešli dva gurmáni Venca Chotěšov s Jardou Chlumčany no a Karel Chotěšov ten není žádný dietář.

 

Auto se naložilo vším potřebným a vyrazili jsme. Já z Chotěšova a Jarda z Chlumčan. Na Křižák jsme dorazili skoro současně.

 

Protože jsme věděli, co máme za lubem ( ovar a výrobu sulcu) přijeli jsme již kolem 11 hodiny a hned jsme začali připravovat vše nezbytné pro výrobu této pochutiny.

   

Nejen masíčko i zeleninka se použila. Má to jen jidinou chybičku. Jsou obě levé. Na chuti to nemělo vliv.

 

Jak vidíte tak jsme se rozhodli vyloženě jen pro dietní věci . Pro trávožrouty se tomu říká energetická bomba, ale přece trochu té zeleniny se také použilo. Největší námaha byla nanosit dřevo na oheň a mohu vás ubezpečit, že ho bylo dost. Ta namáhavější činnost je teda za námi a tak jsme se pustili do příjemnější činnosti a to do vaření.

    

   

Alfa pečlivě sledovala průběh dění a byla stále na blízku a dohlížela na postup.

 

Vaření trvalo asi 3 hodiny a vypilo se při tom všechno pivíčko, co jsme si přivezli (24 kousků). Nedalo se nic dělat a museli jsme jet pro další. Samotného mne to udivilo že jsme toho tolik vypili, ale hned uvidíte proč !

   

   

 

Mezitím, co jsme se zabývali gurmánskou činností tak i naši pejsci toho využili a hlavně Jimík notně posilněn gambrinusem našel odvahu se s kamarádit s Vencovo vlkem teda vlastně vlčicí Alfou. Alfa je mírumilovný pejsek nikoliv hlídací, ale vítací a to v pravém slova smyslu. Jen jednu vadu má a to že jí chutnají feny. Ne ! jako, že by to byla lesba, ale (ten dar má od přírody) nesnese ve své blízkosti žádnou psí dámu a pokud se tak stane je okamžitě schopna ji zabít. Občas se jí povede napadnout i psa a většinou než zjistí, že se spletla, stačí kousnout. Proto jsme obezřetně koukali na počínání Jimíka a bedlivě sledovali, jak jeho odvaha skončí. Skončilo to dobře. Jimík si dal ještě žejdlík a oba se k naší spokojenosti skamarádili a tak jsme je mohli nechat volně pobíhat.

   

 

a tady je ta chvilka,kdy Alfa zjistila že se jedná o kamaráda a bylo vyhráno.

 

Mezi tím se masíčko uvařilo a krásně za dohledu Karla Chotěšov začalo jít od kosti. Bylo kolem 16 hodiny a hrnec šel s ohně dolů a začala první etapa OVAR.

    

   

 

Naprali jsme se co to dalo. Jedna polovina hlavy skončila v našich útrobách. Druhá polovina byla připravena na sulc.

 

Tak tenhle pekáč byl naplněn sulcovým těstem a i když nejsou další foto s konzumace, byl móóc dobrej a i když jsme ho baštili celou noc, nebyli jsme schopni ho sníst všechen a celá polovina s námi jela domů
A ještě abych nezapomněl ! Musím vám ještě představit Karlovo noční kopcovou výbavu. Bez takového vybavení bychom ho na kopec nedostali. Tomu, Žáne, kdybys nabídl tu Tvojí tatranku k svačině a Matonku k zapití rozšlape Ti brejle , roztrhá občanku a zapomene na Tvoje jméno !!!

   

 

Ale najednou bylo 19:00 a všichni jsme zasedli k aparatuře. Karel k té svojí televizní a mi k CBčku a pustili jsme se do práce. Jak jsme se těšili, že na tom Béčku bude větší klid než na C tak to jsme si naběhli. Ale nevadí ! Podmínky jsou i když mizerné tak pro všechny stejné.
A jak tak zápolíme s celou Evropou, najednou telefon a z něho se ozval Petr Bory ET 242 z Malorky. Pánové já Vás tady beru. Sice blbě, ale QSO by se dalo udělat.
Hned jsem se snažil o radiový klid. Naši CBčkáři prostor udělali, ale ten zbytek Evropy ani náhodou. Po asi 30min jsme toho nechali a věnovali jsme se práci Áčka. Škoda, byly by to pro vás pěkné bodíčky.
V přestávce jsme se podíleli na předání mušky, což proběhlo bez problémů a v 01:00 jsme pokračovali v práci Áčka. K ránu to chodilo bezvadně a prakticky jsme udělali i ty nejvzdálenější stanice. Z celé soutěže mám velmi dobrý pocit. Všichni jste byli bezvadní, a i my jsme se snažili o dobrou atmosféru v eteru.

Za Radegasty a Kaktusáře
Venca Chotěšov