CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

CB liga po novu

Kategorie: Všechny články, Česká CB liga
CB liga po novu

Je tady ta druhá, menší polovina CB ligy 2021. Do této druhé poloviny se budeme snažit, tedy již jsme vykročili, po novu.

CB Liga po novu

Je tady ta druhá, menší polovina CB ligy 2021. Do této druhé poloviny se budeme snažit, tedy již jsme vykročili, po novu. Stále vycházíme a budeme vycházet z precizně vedené a strukturované databáze volaček z dílny Tomáše mob. Roudnice.  Tato databáze pro nás ale není již tou tak zvanou Biblí, ale jen důležitou pomůckou při hodnocení správnosti spojení. Nemůžeme a nebudeme souhlasit s názory některých rádoby znalců, podle kterých by pomalu stačilo, aby soutěžící zavolal pořadateli výsledek svého bodového stavu. Tak k tomuhle se donutit nedáme. Každý kdo vyjíždí pro soutěžní vysílání kamkoliv si zaslouží poctivé ohodnocení své snahy. Snahy,  která dost často obnáší nejen um a zkušenosti, ale i jiné prostředky,  kterými musí soutěžící disponovat.

Víc jak měsíc se snažím pohybovat se mezi  jinými CBčkáři než jsou soutěžáci a mohu nás soutěžáky CB ligy ubezpečit, že pokud by se někteří z těch nesoutěžních  odhodlali se v lize postavit za svoje výkony, museli bychom se sakra otáčet, abychom si neusekli ostudu. Byly doby, kdy v lize bylo 12,15 ale i 18 soutěžících. Samozřejmě se každý snažil  jako to šlo. Organizátor na to reagoval po svém. A to tak, že laťku kvality dal tak vysoko, že ji ke konci přeskočil již jen málokdo. CB veřejnost nám to ale velmi rychle dala pěkně sežrat. Moc nescházelo a bylo by po lize. Snad je již zažehnáno a liga pojede dál a po novu ! To po novu se budu snažit vysvětlit , aby bylo jasné, jak je to myšleno a jak to bude ve skutečnosti vypadat.

Vezmu si pár faktických QSO z posledních dnů : Např.

Zápis v deníku. Pepa Pětka JO70FA. Podle databáze by to mělo správně být Pepa Pětka Praha JO70FA.

Tak v tomto případě bude QSO bez problému uznáno, protože lokátor je po novu nadřazen QTH.

V žádném případě se nebude spekulovat nad háčky, čárkami či jinými interpunkcemi. Obava, že jsem neslyšel dobře název portejblu, ale mám správně zapsaný lokátor jsou již také zbytečné. Opět je lok.nadřazen ! 

Ale pokud bude tento zápis : např.

Čáryfuk Tanvald  JO70QQ tak tady pozor. Čáryfuk je dom.QTH v Tanvaldu lok. JO70PR a JO70QQ platí pro Kamenec, kde opravdu byl a má ho tak zapsáno dalších 8 soutěžících. V tomto případě QSO soutěžní stanici  sice uznáno bude , ale jen proto, že je povolena chyba jednoho lokátoru. V jiném případě by QSO uznáno nebylo. Čáryfukovi by ale v každém případě přibyly body do AKTIVIT, protože on QSO opravdu udělal.

Snad jsem objasnil dostatečně současná pravidla CB ligy a budu opravdu rád když ukážete ligovým hráčům, že to nejsou jenom oni, kterým to lítá a že mají vážnou konkurenci. Protože vaše deníky jsou nejenom konkurence schopné, ale mohli by být  i vážnou „hrozbou“ pro současné ligové výsledky.

S čímkoliv je možno se obrátit  přímo  na ředitele CB ligy radegast@cbdx.cz nebo prostřednictvím diskuse pod článkem.

Děkuji a ať Vám to lítá  Venca Chotěšov CL39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Vidím , že se to tu ubírá tím správným směrem a věřím, že to snese ovoce v podobě většího počtu účastníků CB ligy. Sám mám rád řád a určitá pravidla, takže deníky soutežících musí mít určitou základní podobu a gramotnost.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Děkuji Alpinete za názor, který je jasný stručný a věcný. Domnívám se že všechno se bude ubírat tím správným směrem. Náš klub CL byl v ČR příliš dlouho na čele dění a po většinu času jediný. Asi jsme se přestali rozhlížet kolem sebe a začala nám utíkat realita. Ale včas se ten pocit velikosti zastavil. Máme štěstí že je v klubu dost schopných lidí provést nutné změny nejenom v organizaci ale i v samotných soutěžích. A s pomocí z venku zase bude dobře.