CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

CB liga říjen

Kategorie: Všechny články, Česká CB liga
CB liga říjen

V tomto měsíci jsme na rozdíl od září byli daleko skromnější v počtech DX a v úrovni bodů v denících.

 

CB liga říjen

V tomto měsíci jsme na rozdíl od září byli daleko skromnější v počtech DX a v úrovni bodů v denících. Však také podmínky šíření se nedaly srovnat s těmi v září, ale i tak soutěžící vyjeli na kóty a  přivezli  co šlo. Počasí je zatím přívětivé, ale  jen pro ty otrlejší. Je tu zima  jako každý rok. Museli jsme přezout a na kopce nad 1000 máme již přibaleny řetězy a 1000W topení abychom nezmrzli. Zkrátka je to stále opakující se zimní scénář, který známe již nazpaměť.

A máme zde výsledky CB ligy za měsíc : Říjen. ...



exp.Mafia tentokrát z kóty [JN98LR] Trnovník přivezl/a za 89 spojení tentokrát 7691 bodů a do DX zapisují 244 na [JN79UG] za spojení s Apache Znojmo /p Salatův Kopec _661m.


Milan Senica tentokrát z kóty [JN88RT] Žalostiná přivezl/a za 61 spojení tentokrát 4020 bodů a do DX zapisují 141 na [JN98NE] za spojení s Expedice Apollo /p Prašný Vrch.


Mates Brno tentokrát z kóty [JN69WQ] KótaTok přivezl/a za 34 spojení tentokrát 2934 bodů a do DX zapisují 182 na [JO80CI] za spojení s Dana Slavoňov.


exp.Radegast tentokrát z kóty [JN69OO] Křížový Vrch přivezl/a za 28 spojení tentokrát 2119 bodů a do DX zapisují 230 na [JO80CI] za spojení s Dana Slavoňov.


 

Výsledky CB liga 2020/2021 - měsíc Říjen
poř. Název spojení průměr bodů
1 exp.Mafia 89 86.42 7691
2 Milan Senica 61 65.9 4020
3 Mates Brno 34 86.29 2934
4 exp.Radegast 28 75.68 2119

 





Výsledky CB liga 2020/2021 - TOP DX QSO
poř. Název SUM DX Jeho nejdelší DX
1 exp.Radegast 997 458
2 exp.Mafia 956 468
3 Mates Brno 688 286
4 Milan Senica 668 382
5 exp.Spektrum 142 142

 



Propozice doznali změny a bylo pro organizátory dilema zda tyto změny  uplatnit ihned ( za pochodu) , nebo tuhle změnu nechat až do nového ročníku. Nebyl by problém dotázat současné hráče zda by souhlasili se změnou v průběhu  soutěže . Ale po zkušenosti, že lidská mysl je tvárná a nepředvídatelná  do budoucna , jsme se rozhodli, že nové propozice uvedeme v platnost až od příštího ročníku.  Ale již nyní bude kontrola  daleko přístupnější k překlepům  a k drobným nejasnostem při zápisu.  Chtěl bych také požádat současné ligové hráče  aby pomohli  s náborem nových CB tváří do soutěže.

Tak ať se Vám daří a hlavně pevné zdraví a ať nám to lítá !

Venca Chotěšov CL39 ředitel soutěže

Fousáč Plzeň CL51 pán oprav

Tomáš mob.Roudnice CL31 pán databáze







Komentáře

postPřidat komentář
Expedice Žába 🐸
odpovědět citovat
Ahoj, ono jde o to, že drtivou většinu zájemců o CB ligu jste zahnali v uplynulých 2-3 letech striktním trváním na CL6 a databázích. Ti se už nevrátí. Navíc když se chystá jiný a nový závod CB, kde sice cl 6 není přímo zakázán 1 ale jsou doporučený jiné formy deníku. Takže nábor nových účastníků bude běh na dlouhou trať. Chtělo by to i víc té propagace. Třeba oslovit Jerryho Nové Město pod Smrkem a dát banner na jeho stránky. Co ten ok1np, jak tam to vypadá? Já to taky zkusím, ale vysledek? Bůhví... Pěkný den přeje Honza.73
Fousáč Plzeň CL-51
odpovědět citovat
Ahoj,
při kontrole těchto Ligových deníků se mi v hlavě neustále honily myšlenky související se změnou propozic.

Na jednu stranu toto připravované rozvolnění...

No kterej blb takovýhle patvar slova vymyslel? A jak se to všude neustále omílá, tak to člověk z hlavy nevypudí!

... uvolnění přísnosti vítám, protože se opravdu bazírovalo doslova na blbostech. Tato tvrdá pravidla dost lidí odradila od soutěžení a vydrželi jen ti nejlepší z nejlepších.

Na druhou stranu je to CZ CB Liga, tedy něco jako Extraliga. Není to nějaký SK Pleská Okresní přebor. Soutěží ti nejlepší operátoři, s poměrně špičkovou technikou a s dokonalou znalostí zápisu. Občas se někomu nějaké to QSO povede, jinému se nepovede.

Troufnu si ale tvrdit, že šance a schopnosti operátorů jsou sakramentsky vyrovnané. No a pak rozhodují opravdu už jen drobné nuance. Proto ta náročnost!

Bohužel není v současné době nikdo, kdo by měl ambice jim natrhnout zadel, takže soutěžících ubývá.

Ono je to soutěžení také o odpovědnosti, dodržování pravidel, pokoře a slušnosti. A to se dnes ve společnosti moc nenosí...

Takže na jednu stranu je potřeba hledat cestu jak soutěž nepohřbít a přitáhnout další zájemce, ale na druhou stranu je potřeba trpělivě vysvětlovat, že je potřeba splnit poměrně přísné podmínky v porovnání s některými jinými aktivitami na CB a neudělat z toho úplnou frašku.

Omlouvám se za svůj výlev myšlenek, ale potřeboval jsem se jich zbavit, tak jsem je hodil na Vás....
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Fousáči jak jinak než Ano Ano Ano. Také mne to drtí, a sám těžko chápu, že to co děláme je na úkol kvality toho co děláme. To víš že jsem procházel mnoho deníků nesoutěžních v bance, ale i soutěžních v PMR soutěžích. A neni k tomu co dodat. Jednoznačně by tyto deníky v lize byly červené od začátku až do konce. Ale bohužel vypadá to , že současný trend takový je. A pokud nechceme ligu zabalit musíme přistoupit na tuto hru. Ale faktem je, že se to opravdu těžko stravuje. Snad to bude mít význam.