CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Jak zase Radegasti dostali nakopanou zadel.

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Jak zase Radegasti dostali nakopanou zadel.

Tak letos nám Čerchov zase nakopal zadek, ale tentokrát jak se patří !

A zase nakopaný zadek

Tak letos nám Čerchov zase nakopal  zadek, ale tentokrát jak se patří ! Letos poprvé se neprotahovalo, protože armáda již na vrcholu , až na malou drobnost nic nevlastní a stávající prostor přešel do majetku jednotlivých vlastníků. Co pamatuji, tak se nadávalo, že jak všechno patřilo všem, tak to stálo za prd, ale mohu vás upozornit, že od doby kdy to patří faktickým vlastníkům tak to stojí za 10 prdů. Kdysi se všichni starali o všechno tak to vypadalo, že se nikdo nestará o nic a bylo to v nepořádku. Teď konečně se stará každý jen o to svoje a je to katastrofa. Nebo-li armáda se o cestu již nestará. Hostinský co by provozovatel restaurace na vrcholu měl snahu armádu zastoupit, ale ona to není levná záležitost (5 Km cesty) a tak když mu nikdo nepomohl (obec) tak se na to vybodl a jezdí nahoru svojí čtyřkolkou. A v těžké zimě si půjčil od turistů z vedlejší země malou rolbu. Zkrátka pro nás to byl konec od listopadu až do teď. Je březen a tak jsme se odvážili pokusit se nahoru dostat, jak jsme byli vždy zvyklí a to s řetězy. A tady jsme narazili.

Když se protahovalo, byl zbylí sníh vždy tvrdý případně zmrzlí. Teď to bylo ale jiné. Ze zbylého sněhu zbyla břečka, místy i 25 cm vysoká a to se stalo osudným. Několikrát to dál již nešlo, protože si auto sedlo na spodek.

Musel jsem couvat a znova dopředu a to několikrát. Pro řetězy to byl tak velký nápor, že jeden praskl a bohužel se zachytl za přední nápravu a vzal sebou brzdové potrubí a bylo vykydáno. Velmi obtížně se mi povedlo na ruční brzdu couvat a otočit auto tak, aby bylo připraveno k odvozu. Museli jsme se dostat hlavně mimo sníh, aby se k nám vůbec někdo s odtahem dostal, což se mi (nám) se zaťatým zadkem povedlo.

Tak a to byla ta první část za námi. Teď přišlo na řadu řešení jak dostat sebe , ale i auto domů. Auto mám samozřejmě pojištěné proti podobným případům a tak začala, hlavně na popud a rady Vorlíka část druhá ta administrativní. A tohle si musíte poslechnout. Vzal jsem telefon a volal na 1224 tak jak mi Vorlík poradil. Ozvala paní která chtěla vědět o jakou pojišťovnu se jedná. Chvilku bylo ticho (asi zjišťovala podle SPZ zda nežvaním a po té jsem , když bylo vše OK jsem musel podrobně popsat kde jsme. Mněl jsem z toho popisování hrůzu, protože jsem fakticky sám dobře nevěděl kde. Paní mne ale překvapila, když mi řekla, ano pane již vidím kde jste. A to jsem mluvil s paní, která byla nebo seděla u telefonu v Praze. Nikam neodcházejte  cca za 45 min. tam bude u vás odtahová služba, která vás bude kontaktovat telefonem pro přesné navedení. Tato služba bude-li odtah do 300 Km je zdarma a jak tak koukám tak to platí i pro vás. Spadla mi čelist a byl jsem z toho tak v p….. , že jsem ani nestačil poděkovat. A opravdu za asi 40 min. zazvonil telefon a za dalších 15 min. stála pod námi odtahová služba v podobě usmívajícího se mladíka,  který povídá, proboha kde se tu berete, kam jste se to dostali? Já jedu již asi přes čtvrtý zákaz vjezdu.

Naložil nás a tradá domů. Cesta již ubíhala bez problémů až do dílny, kde se provede oprava, která se během cesty domluvila.

 

A to je finále a máte to i s klášterem obce chotěšov, která je dominantou mojí obce, která mne mimo jiné trápila svého času několik let.

Je v tom hodně málo z našeho CB koníčka, ale nezbytně to k tomu patří. Tedy se všem omlouváme, že jsme byli o tohoto víkendu platní asi jako mrtvému kožich. Jediné dvě spojeníčka, které jsme udělali byla exp.Tetřev a exp.Tuto a potom přišla pohroma. Hned jak se z toho oklepeme, tak nás čekejte zase někde z nějakého toho kopce.

Pěkný den přejí Radegasti :

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Když jsem po delší době Radegasty ze Škarmanky neslyšel, říkal jsem si, že bude problém s dostupností na Čerchov a byl jsem rád, že jsem s nima mluvil do domácích QTH a mohl se ujistit, že jsou v pořádku.
Přístí portable bude jistě Caravella v pořádku a sjízdnost A+.
Kaso Žilina
odpovědět citovat
Tento víkend bol nejaký začarovaný:
Vy problémy s autom, Jarda Koštický v posteli s teplotou, Karlovi Tršice odišla stanica a nám sa rozsypal anténny prepínač a o antenách ani nehovorím....holt stáva sa.
Alpinet Plzeň
citovat
Ano ano, bylato všelijaká sobota. Taky jsem na Škarmance nebyl uplně paf, 25 spojení... , Ale bylo tam krásně, opekla se klobása a člověk se vyvětral a zas objevil další věci, které se musí vylepšit.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
No tak jak čtu, tak asi opravdu se děly nějaké začarované věci. Jak říkáš kaso odpadli ti, od kterých se čekalo, že nás podělí pěknými body. Jak to vypadá tak jediný, kdo by s toho měl mít prospěch je exp.Tetřev. Tak snad je tomu tak.
Fousáč Plzeň CL-51
odpovědět citovat
Tvl. to by mně asi jeb.o!!!
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Jo bylo to opravdu výživné. Snad i poučné. Neboli nedat na starou zkušenost ale napřed se jít kouknout. 5 5
Exp. Tetřev
citovat
Václave, snad se Vás ta smůla pustí. My taky utrpěli několik náštěv a podle toho to i vypadalo. Nicmeně nove HB docela chodí, tak uvidíme jak dopadneme 2
Venca Chotěšov CL-39
citovat
expedice-Tetrev napsal/a: Václave, snad se Vás ta smůla pustí. My taky utrpěli několik náštěv a podle toho to i vypadalo. Nicmeně nove HB docela chodí, tak uvidíme jak dopadneme

Hele jsi jediný koho jsem tipoval, že tento víkend byl pro něj bez kotrmelců. 3 . Tak snad jsem měl pravdu.
Ať se daří Václave a pěkné pozdravení Vám všem.
Expedice Žába
odpovědět citovat
Ahoj, to je velká smůla. Vůbec Ti patří obdiv, že jsi se do něčeho takového (už od pohledu) jen s předním náhonem pustil. Já bych to asi nejdřív zkusil kus pěšky a pak se úprkem otočil a jel jinam. Možná budeš muset počkat s Čerchovem až na konec května. Konec konců, máš v okolí mnoho pěkných a snadno dostupných kopců. Třeba určitě projetý Churáňov. Pěkný den přeje Honza. 73
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano to máš pravdu Honzo. Na Čerchov jezdíme již asi 10 let, ale jak jsem psal bylo vždy protaženo a i když byl sníh tak to nebyl problém protože byl utažený. Že to je místy i 05m sračka jsem zjistil až když jsem v tom již byl 5 a to bylo pozdě. Potom už jen a nebo . Ale dopadlo to dobře a jak píšu překvapila mne služba pojišťovny. Opravdu uno perfekto.