CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Česká CB liga – „Quo vadis“

Kategorie: Všechny články, Česká CB liga
Česká CB liga – „Quo vadis“

Poctivo som čítal celú diskusiu a najprv som sa pokúšal zhrnúť moje poznámky k danej téme v tvorbe komentu. Nakoniec som ale poprosil o zverejnenie celého článku.

Poctivo som čítal celú diskusiu a najprv som sa pokúšal zhrnúť moje poznámky k danej téme v tvorbe komentu. Nakoniec som ale poprosil o zverejnenie celého článku.

Ak som pochopil správne chceme prilákať do Ligy viacej ľudí, lebo ich málo. Ja konkrétne pri EBH na Slovensku som to pred rokmi urobil napríklad aj takto. Následne pridám aj ostatné návrhy, postrehy a skúsenosti.

1. Formát denníku


Povolil som po dohode s organizátorom denník v akomkoľvek formáte (xls, doc, pdf, jpg, bmp, tif,...) áno niektoré som musel pracne prepisovať do CL6 sám. Ale počet súťažiacich stúpol. Po väčšine boli tieto logy skeny papierového denníka a keďže to neboli "ligoví hráči" mali od 20-40qso. To organizátor v pohode zvládne prepísať za 15 minút. Ďalšie roky si už ľudia sami naštudovali CL6ku a posielajú CL6 denníky. Badateľný progres.

2. Uznávanie či škrtanie spojení

Dosť som "zvoľnil" pri škrtaní. Na škrt musí byť sakra dôvod.
Asi súhlasíte so mnou, že škrtnúť zápis Jindra Kraviná JN99GU len za to, že správne má byť Jindra Karviná JN99GU, že sadizmus. Myslím, že hlavne pre takéto prípady ľudia ligu nechodia. Po novom navrhujem, aby sa za Kravinú dalo......správne Karviná a spojenie aby sa s poznámkou uznalo.

3. Správnosť zápisov volačiek verzus databáza

Niektorí ľudia sa hlásia volačkami, ktoré i keď zachytíte správne, zapíšete správne tak aj tak Vám spojenie škrtnú. Uvediem niekoľko prípadov.
Pri EBH20xx som mal takýto problém so Smrečkom.
Môj dlhoročný kamarát Ľubo sa pravidelne ozýva všetkým expedíciám ako Smrečok Západné Tatry JN99TC. Ten kto nemá správnu databázu to tam zapíše a už je problém. Chýba totiž QTH Smrečany. To ale Ľubo takmer nikdy nedáva. Ligoví hráči už vedia čo treba zapísať. Ostatní ale, tak napríklad pri EBH, veru nevedia.

4. Každý vysiela ako vie

Už v komentoch zmieňovaný Rasty Bravo momentoch, Rasty BB, Rastík BB.... urobil v SKPD cca 10 spojení, v denníkoch je 10 rôznych zápisov a kde je teraz pravda? Pátrali sme v okolí B.Bystrice kto to bol. Doteraz neúspešne. Nikto ho nepozná. Zrejme je to nováčik a nevie ešte čo a ako. V takýchto prípadoch musíme uznať všetkým všetko.
Zaujímavý prípad bol aj Jožo Radar Žilina Hájik. V SKPD sa pol závodu hlásil svojou volačkou a druhú polku už ako expedícia Kopernikus. Marconi Partizánske je síce ešte mladý, ale po tomto ročníku SKPD mu určite pribudli šediny
10. Zase musel uznať všetko.

5. Zvoľnenie pri škrtaní

Úplne viem pochopiť ľudí, ktorí si neaktualizujú databázu, alebo zabudnú a potom sa im stane nasledovné.
Ozve sa im Martin Záblatie JN88XV. Zapíšu to, skontrolujú v mape. Záblatie tam je, ENTER. V dtb je ale Martin Záblatie Trenčín JN88XV. Pretože Záblatie je iba mestská časť Trenčína a po starom to bol opäť škrt. Teraz by som navrhoval opäť ..... Záblatie Trenčín. Všetkým je totiž jasné, že to spojenie bolo vykonané a Martin Záblatie vo svojej volačke žiadny Trenčín nemá a nikdy nikomu nepovie.

Rovnako tak som ešte nepočul, že by Rado Dúbravka niekedy povedal pri spojení Dúbravka Bratislava. Však to, že je to Dúbravka v Bratislave a nie na východe, hovorí predsa lokátor JN88ME. Keď to TmR v dtb vyžaduje v zápise prosím. Ale opäť ....Bratislava, ale neškrtať! Týmto totiž prichádzame o súťažiacich.

Z rovnakého dôvodu mi v denníku https://drive.cbdx.cz/xdenik3930.ht0m bol škrtnutý Luboš Skály. Ozval sa mi Luboš Skály JN89SF, skontroloval som mapu. Skály tam sú. Žiadny Luboš Skály v dtb nie je, tak asi to je niekto nový, ENTER. Aj tak mi to škrtli s poznámkou Skály Tlumačov. Pátral som dokonca cez Google maps a Street View a zistil som, že tabuľa začiatok obce Skály tam nikde nie je. Čiže Skály sú skutočne len časť Tlumačova. Odkiaľ to ale ja mám pri spojení vedieť??? Chyba to teda bola, ale že by až na škrt???? TOTO ľuďom podľa mňa vadí...

6. Ako vznikol návrh zmeny EBH, že už stačí iba správny lokátor?

Podľa nových pravidiel EBH už od roku 2020 stačí mať pri QTH správny lokátor, kóta sedieť nemusí. Chcete vedieť ako k tomu vôbec došlo a kto daný bod navrhol. Bonznem 😊, bol to Miro Banská Bystrica (terajší prezident SCBR).
Miro šiel príkladom vedenia a zúčastnil sa EBH2019 a poslal denník https://drive.cbdx.cz/xdenik4018.ht0m. Medzi inými urobil aj qso s Exp. Veža. Tú tvoril operátor, ktorý bol prvýkrát v živote na kopci. Keď bol na kopci úplne sám (bez Joža Vráble) niektorým sa hlásil nie /p Tanád (názov kopca) ale iba ako /p Štiavnické vrchy (názov pohoria).
Mirovi sa ohlásil /p Štiavnické Vrchy a Miro to tak zapísal. Ja som mu to vtedy škrtol s tým, že správne malo byť /p Tanád. Že Tanád má Veža aj v denníku a že Štiavnické vrchy tvorí snáď 20 lokátorových štvorcov.
Ďalší vzorový prípad: zachytím správne, zapíšem správne....všetko správne a napriek tomu ŠKRT. Napriek tomu, že krížovo v denníkoch všetko sedelo. Preto následne Miro dal návrh, aby sa podobne ako u HAM kontrolovali iba lokátory. Ja som s úpravou problém nemal a čuduj sa svete, prešlo to aj u českej strany a v EBH to je už od roku 2020 v propozíciách. Tomuto ja hovorím progres.

 7. Čo tak osloviť skalných?

Ligu nemusia chodiť iba ašpiranti na prvenstvo. Veľmi sa mi páčil koment Žána Braník, že pri FM pohári zoberie aj CéBéčko a že pošle denník s tým čo sa mu podarí.

Čo tak osloviť skalných, ktorí CB portejblujú, no denníky neposielajú. Možno ak zvýšime účasť pritiahneme tým aj ďalších.

 8. Urobiť hrubú čiaru, získať kontakty a osloviť potenciálnych súťažiacich

Veď to poznáte: „Čo bolo potrebujú, terazky som Majorom“. Čo tak urobiť hrubú čiaru. Čo bolo terasky. Zvolniť škrtanie, uznávať čo najviac spojení a neuznávať fakt iba úplné blbosti. Presne takýto návrh dal napríklad Marconi Partizánske na jarnej Remate pred SKPD a všetci zúčastnení na stretnutí sa vyjadrili ZA.

Keby som bol riaditeľom ligy ja a mal by som málo účastníkov šiel by som však možno ešte ďalej. Zohnal by som si kontakty na potenciálnych súťažiacich (Tetřev, Fox, Crussader, Fógl, Petr Sokolnice, Ondra Kyjov, Pepa Zlín, Vojta Sedlec, Jindra Srní, Beskydy, Korbel, Michal Jílové, Ferda, Military, Robert Hudlice, Laguna, David Stod, Radek Lichnov, Fabián, Signál, Víťa Krnov, Petr Žíželice,...) a oslovil ich priamo, čo by sa v Lige muselo zmeniť, aby ju začali chodiť.

Samozrejme, niektorí chodia von iba 3-4x do roka, ale ako hovorím, skúsenosti zo Slovenska hovoria, že guľa sa navaľuje a berie so sebou následne aj ostatných. Myslím tým, že za opýtanie by to určite stálo. Veľa ľudí totiž CBDX ani nečíta, tobôž nekomentuje články, ale odpoveď mailom riaditeľovi ligy by snáď poslali.

Každému, kto to dočítal až do konca Ďakujem, snáď to všetko bolo k téme.

 

Števo Zvolen SK-525 / CL-35 (viceprezident SCBR a organizátor Slovenskej Portejblovej Ligy)

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Ladin
odpovědět citovat
Ahoj,
dovolil bych si krátký komentář. I v dobách kdy jsem byl na kopci poměrně často, jsem nás do ligy nikdy nepřihlásil. Jezdit každý měsíc někam na zajímavou kótu bylo mimo možnosti a ze srdce vysočiny by to prostě vyhrát - umístit se nešlo. Postupem času jsem nabyl dojmu, že je to soutěž pouze pro některé. A ten můj dojem trvá.

V posledních letech kdy nemám tolik času jsem vypozoroval jiný efekt. Vyrazil bych na kopec, ale podívám se na avizované portably a o víkendu kdy mohu nejede nikdo. Zato příští kdy nemohu jedou všichni. Párkrát jsem to zkusil, udělal třeba deset spojení a jel domů. Má cenu něco stavět na kopci? Pro mě ne.
A tak se stane, že jsem na kopci nebyl možná víc než rok, Prostě se to nesejde.

Dost by se mi líbilo aby měla liga v prvidlech nějaké, které by motivovalo vás ostatní vyjet na kopec právě když tam nejsou všichni. Nějaký koeficient bodů který by se snižoval čím víc soutěžicích by bylo ten den také. Myslím že by to mohlo vést k oživení celého pásma. A o to by mělo jít především.

Chápu že můj pohled z Jihlavy může být zkreslený, že třeba ve středních čechách nebo na moravě můžete mít jiný pocit, chápu že kdo má za barákem tisícovku nebo jinou zajímavou kótu to taky uvidí jinak. Ale je to můj pohled, který třeba někdo sdílí.

A poslední poznámka. Bod 5. Kótu s nadmořskou výškou vyšší než 1200m v ČR smí soutěžící použít v jednom soutěžním ročníku 1x za 3 měsíce.
Bych pro oživevení změnil a přidal že každou kótu může soutěžící v soutěžním roce použít pouze jednou. Tzn. 12 portablů, 12 různých QTH. Možná by to nováčkům dalo taky šanci.

Neberte to prosím jako hejt, pouze názor. Díky a doufám že se brzy uslyšíme. Ládín Dušejov
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ládíne přeji pěkný den a děkuji za komentář.
To co zmiňuješ o množství lidiček na kótách máš pravdu. Je to dáno přesně tím co nás trápí a to je podstatně menší zájem o CB jako takové. To se samozřejmě promítlo i do CB ligy. V dobách kdy bylo v lize i 18 účastníků se téměř nestalo, že by některý víkend nebyl někdo na kopci. Dnes je to ale jinak. V lize je 6 soutěžících a ty se samozřejmě hlídají navzájem. Jak vyjede jeden většinou se nabalí další. Zvláště je li to pro ně DX. Tento stav asi nezvládnou nějaké omezení ( koeficienty) podle účasti. Tohle zvládne jen větší účast v soutěži a nebo ještě lépe větší zájem o CB jako takové. Tu účast v soutěži se budeme snažit ovlivnit ale obecný zájem je nejspíš nad naše síly. Již vyšly nové propozice ve kterých se snažíme vyjít zájemcům vstříc . Co se týká Tvých výjezdů tak i 10 spojení je dobrých a bude o ně liga obohacena, bude obohacena o tvoji účast a bude li vás víc nebude na kopcích prázdno a začne se jezdit podle času ne podle toho kolik je zrovna na kopcích ligových hráčů.
Ještě jednou děkuji za tvůj komentář a přeji pevné zdraví.
Venca CL39
Petr Sokolnice
odpovědět citovat
Tož vidím zde zmíněno svoje jméno tudíž taky přispěji svým názorem, ikdyž to nemám ve zvyku takto veřejně.

Ano, už před několika lety jsem uvažoval nad zapojením-se do CB ligy. Ne snad z důvodu vidiny výhry ale pro podporu soutěže. A právě ony tolikrát zmiňované deníky ve formátu CL6 jsou u mne překážkou. Prostě mi nějak nepřirostl k srdci. Pro svoji potřebu vedu deník z každého portejblu, ale nedělám si těžkou hlavu z jejich zápisem. Pokud bude stačit prostý zápis údajů, které dostanu třebas se součtem km v txt je to pro mě dobrá zpráva.

Ovšem pokud bude někdo tvrdit, že volačka Jantar Malé Němčice neexistuje jenom proto, že není uvedena v jeho DataBázi tak to už je trochu mimo. Netahám sebou na kopec zlaté stránky.

Správnost zápisu stojí určitě taky za zmínku, pokud zapíšu spojení s Apačem Znojmo tak jen proto, že se mi jako Apač ozval. Až se mi ozve jako Apache tak zapíšu Apache (sorry, je to jen příklad :D). Dalším dobrým příkladem je Matoni, Mattoni a kdo ví, kolik vás je.

No a do třetice názvy kopců, pokud se mi někdo ozve jako /p Kopeček tak to zapíšu a určitě nebudu trávit hodiny hledáním, jestli je Kopeček místní název, který se vyskytuje pouze na mapě z roku 1985 nebo proto, že to říkal strejček Véna. A už vůbec nechci dotyčnému tvrdit, že Kopeček neexistuje, protože o něm není v ČÚZK ani zmínka a ať si laskavě vymyslí jiný název, protože tento mi v CB lize neuznají.

No a když už jsme v tom, další věc se kterou nesouhlasím je úprava volaček v DataBázi. Nemyslím si, že je to správná cesta, lidi ať si volí volačky dle svého uvážení a pokud jsou dvě stejné, je to o domluvě. Jednou jsem Petr Sokolnice a určitě nemám v úmyslu se hlásit jako Petr Sokolnice, Sokolnice u Brna, okres Brno-venkov, KÚ 752193...

Jasně, důvodem je kontrola deníků a zabránění podvodům. Možná se tím zabrání jednomu nepoctivému hráči, spíš ne protože pokud bude chtít, tak si ty volačky opíše z db. Ale na druhé straně se tímto přístupem znechutí soutěž dalším deseti lidem a to je špatně. Celý průser je, když se k něčemu pustí člověk tak se vždycky najde někdo, kdo se bude snažit podvádět ale to už se dostáváme někam jinam...

To jsou asi tak důvody proč jsem se nezapojil do ligy a zároveň proč nemám (prozatím) zájem být členem CL.

Naším společným cílem by měla být snaha o udržení-rozšíření vysílání na volných pásmech a k tomu jsou zapotřebí lidi. CB liga bez lidí asi moc fungovat nebude, naopak lidi bez CB ligy budou vysílat dál. To je potřeba si uvědomit a zbytečně netrvat na přísných propozicích.

Na závěr bych požádal všechny, aby z vysíláním určitě nekončili, vysílat se dá i bez CL. V posledním roce se nám v JMK utvořila menší skupinka lidí kteří se pravidelně každou sobotu večer schází na CB/PMR pásmu, spojení uděláme rádi s každým a neřešíme jestli je jeho volačka nebo kóta v DataBázi nebo ne :)

Sokol Petrovice.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
V první řadě Petře děkuji za komentář a názor.
CB liga vznikala asi před 20 lety v dílně Milana 42. V tehdejší době bylo CB pásmo doslova narvané zájemci. CB liga tehdy neměla žádné podmínky pro účast, deníky které Milan 42 dostával byla snůška výmyslů. Milan již tehdy z toho byl nešťastný a proto se pokusil dát dohromady takzv. seznam volaček který vyšel ve výzvě na kanále. To ale stejně nestačilo protože neměl potřebné podklady. Potýkal se s haldou protestů proti výsledkům této soutěže. Díky tomu že ještě nebyl všem přístupný internet tyto problémy nevyšly hned najevo a CB veřejnost se to ani nedozvěděla. Dnes je všechno jinak. Soutěž je proto aby mohl být někdo 1 a někdo poslední a k tomu musí být podmínky za jakých okolností si vítěz může oprávněně říci já jsem nejlepší. Tady začíná ta pomyslná laťka obtížnosti. Pokud žádná nebude bude to jen srandamač, ale pak by se snad ani nemělo něco vyhodnocovat ale jen poděkovat za účast.
Tak toliko zdůvodnění proč se snažíme soutěže regulovat propozicemi..
Petře celá naše společnost se mění ze dne na den a projevuje se to ve všem co ta společnost dělá. Jak vidno tak vědomí, a radost s toho, že jsem něčeho obtížného dosáhl se pomalu mění a začíná se prosazovat názor že pokud to pro mne nebude zábavné, tak jdu od toho pryč.
Ale pokud se současný trend ubírá tímto směrem nezbývá nic jiného než se s tím smířit a polevit v soutěžních podmínkách, protože pokud to neuděláme ztratí CB veřejnost o to zájem. Teď jde o to kam až zajít aby s toho nebyl opravdu ten srandamač kde lze místo vyhodnocení jen poděkovat za účast.
Ještě jednou Petře děkuji za komentář a pokud nám chceš pomoci, což již tímto komentářem děláš, zapoj se opět do dění v lize .
Přeji pěkný den.
Paľo Bratislava CL-97
odpovědět citovat
Je to tak ako hovorí Števo,
ked som ligu pre niekolkymi rokmi preberal, bolo tam 5-7 suťažiacch, z toho 2-3 praidelní. Moinuly rok to skoncilo na čísle 18. Keď ztoho vynecham ludi od ktorych som vyžobral denník z EBH tak tam je 12 expedícíí ktore poslali viac ako 2 denníky. Nehovorím že to je moja zásluha, ale vždy som sa snažil aj osobne oslovovať CB čkárov aby posielali denník do ligy keď už boli na kopci. Boli expedície a stále sú ktoré išli všetky súťaže v roku ale do SPL neposlalie ani jedne dennik ( pri 6 suťažiach to už môže zamiešať kartami ) že tam boli nejaké znaky v tom denníku , tak som ich zmazal a ostatne údaje sa ajtak zapisujú ci ich treba do suťaže ci nie, veď už sme tak zvyknutí ze aj ked sú reporty nepovinné , tak ich píšeme. Možno jeden denník som musel kvoli tomu neuznať. Aj to som hned písal či nema tie reporty na papiery a nemúže ich doplniť, ale nemal.
A ktej kontrole priznám sa , dokopať sa ktomu mi dalo niekedy viac zabrať ako to opraviť . Jasne že preklepy som uznával , proste som to prepísal a hotovo , tak isto lokator +-1 bu som ho pravil v poznamke a uznal , alebo opravil - pravidelne to boli domace volačky , ktoré sa tak hlasili a ten čo to spojenie prijal za to nemôže, že mu nadiktoval vedlajší lokátor ako je v databáze. Tak isto stávalo sa často že zabudol som poslať denník do termínu, a príznám sa ( ukamenujte ma ) no daj ho sem, potrebujeme mať denniky v lige ( vačšinou to boli par bodové denníky ktoré nič neriešili ). Jasne že ked to bolo o mesiac tak to uz je moc , ale raz som to prijal, mal dva denníky za rok, možno pošle dalšie a budu cí rok viacej - tak som si vždy hovoril.
Pripadne keď bolo času a videl som že je to nováčik tak som mu napisal čísla spojení nech si ich pozrie že sú tam chyby, ked nevie s denníkom, kludne mam tu skype, TeamViewer , napíšeme to spolu správne . Všetko sa dá, hovorím vždy som sa snažil isť v ústrety súťažiacim ( aj ked to bolo niekedy cez pravidlá ) a v každom vyhodnotení pripomínať že ide súťaž napr. EBH tak nezabudnuť poslať denník aj do SPL. Tak isto taká poznamočka nezabije ani organizátorov ostatných suťaži, ked ju tam nenapadne vsunú , ved ide stále o NAŠU ligu , tak jedna veta " a nezabudnite dennik posalť aj do CB Ligy SPL a pod s mailom kam "( samozrejme aby to nebolo mätúce od adresy pre hlavnú súťaž ) to trochu pomôže. Tak a teraz do mňa aký som to Podvodík :D
Mates Brno CL-27
citovat
Palo, toto je jedna vec nad ktorou rozmylam pod vplyvom tejto diskusie, ze by som ludom, ktori sa zuccastnia CBM48 ponukol pri registracii moznost, ze im automaticky (po vyhodeni volacich znakov a duplicitnych spojeni na kontrolky) zaslem dennik do ligy. Neviem aky bude na taku sluzbu nazor z roznych stran, ale mohla by to byt dobra vec.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Děkuji Palo za názor a hlavně za Tvoje zkušenosti. Tohle všechno se u nás nedělá z několika důvodů.
1. Máme dojem, že CB liga je vrcholná celoroční soutěž
operátorů (expedic či CB-skupin)
2. Ten nejlepší ( Mistr ligy) By měl prokázat svoje kvality
enormně a nadevše
Toliko je naše současné přesvědčení. To jestli je to dobře je otázka jiná. Vypadá to, že to dobře není . Ale ??
V České CB lize jsou opravdu na předních místech špičkový operátoři. Ale čim dál, tím víc mám dojem, že nikdo nemá zájem je porazit a tedy celá liga spočívá na dvou , třech či čtyřech operátorech a nikdo jiný nepřibude. Nespíš bude pravda že pokud se uvolní přísnost zápisu může se to projevit na zájmu a po pravdě to ty nejlepší stejně neohrozí. Palo! Zkrátka má to logiku to co "navrhuješ". Jen ty zásahy do deníků se mi jeví alespoň u nás v Česku dost krkolomně. Určitě se u nás velmi rychle najde někdo komu se to nebude líbit a nazve to podvodem a organizátora podvodníkem. Mi v Česku jsme na to odborníci 5 5 . Ale všechno co jsi zmínil stojí za zvážení a nejspíš se to projeví v praxi.
Expedice Žába
citovat
Ano, to je přesné. O něco podobného jsem se kdysi s Dragonem pokušeli v CB Contestu. Doteď mi to Tomáš mobil Roudnice připomíná pokaždé když mám nějakou připomínku. Stačí se podívat zpětně až někam k roku 2010. Zajímavé je, že když o tom samém uvažují členové CB klubu CL tak mlčí. Takže jak to dopadne mne samotného velmi zajímá.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
TO Žán :
Ne ne Žáne k tomu určitě nedojde aby pořadatel zasahoval (přepisoval) cokoliv v jeho deníku. To se nesmí stát. Najdeme řešení které bude vyhovovat oběma stranám. V EBH se častokrát stává že pořadatel do řádku v deníku napíše svoji připomínku. Je to ale veřejně dostupné a naprosto jasné. Podobný způsob by se mohl zvolit i v případě, že se QSO uzná ale s připomínkou, která bude poznačena v jeho deníku.
Apache Znojmo
odpovědět citovat
Stevo, napsal jsi to velmi dobre. Presne jsi popsal duvody, proc jsou lidi znechuceni a do CB ligy deniky neposilaji. I ja jsem toho prikladem, kdyz mi seskrtali denik kvuli nesmyslnostem, tak me to prestalo bavit. A podle toho taky liga vypada, ucastni se jich 5 borcu a to je skoda. Navrh prijimat deniky vsech formatu je chvalyhodny. tzn ze by lidi mohli pouzivat i Logbook, kde vysledny format v TXT se importuje do databaze deniku na cbpmr.cz Navic je databaze volacek a QTH online, takze netreba stahovat aktualizace. Jen je potreba mit pristup k netu. Myslim, ze toto co pises, by mohlo pomoct ozivit eter. Vim o nekolika novych uzivatelich CB, kteri byli puvodne na PMR, ale nadšení nás, kteri obcas vysilame na CB, je popostrcilo a vybavili se CB stanicemi. CBCkaru pribyva, tak jim dejme podminky a prostor k soutezeni.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano má to logiku. Ano má to předpoklad že takovíto přístup může mít úspěch. Ale zároveň to znamená hóódně ustoupit od obtížnosti a tedy vize, která byla před 10 lety, že putovní pohár dostane opravdu ten nejlepší z nejlepších musí padnout. I když jak jsem již uvedl ti nejlepší se opět prosadí a tedy se ničemu vlastně neublíží. Tedy již jen otázka pro Apache pokud budou podmínky schůdné půjdeš do toho ? 5
Leoš Blansko
odpovědět citovat
A nebylo by jednodušší uznat spojení jen podle volačky a lokátoru? Např. Franta Lipovec (i s překlepem Libovec) s Pepa Dolní? Volačky se musí zobrazit i v ostatních denících (pokud teda dotyčný neudělal jen jedno spojení) a musí být jasné že někde byl a vysílal. Proč to dělat tak (organizátoři prominou 10 ) byrokraticky složitý? To nechat úřadům 3 Vždyť je to koníček pro zábavu 9
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Leoši pokusíme se nastavit pravidla tak aby byla liga zajímavá. Vlastně pravidla zůstanou stejná je přístup organizátora k jejich plnění bude přístupnější s trochou benevolence.
Míra Beranov CL-87
odpovědět citovat
Števo ale vo tom to je v jednoduchosti je krása
Skipper Kittsee SK-843
odpovědět citovat
Súhlasím úplne so všetkými bodmi čo Števo pisal.
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Števo jen drobnou odpověď .....Děkuji.....

Venca