CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

EBH 2019 a Kontrolka AA 20-30

Kategorie: Všechny články, Éter bez hranic, Klubové akce a činnosti
EBH 2019 a Kontrolka AA 20-30

Opět po roce na Churáňově jako Kontrolka EBH.

 

 

Přípravu na letošní ročník EBH jsem zahájil 14 dní předem, tím že jsem dal baterky na nabíječku a zavolal majiteli pozemku, jestli mohu přijet…

V sobotu dopoledne mně čekalo naházet všechny ty cajky do auta a vyrazit směr Šumava.

Už když jsem vyjížděl z Plzně, tak jsem tušil, že cesta nebude jednoduchá.

Manželku jsem vysadil u tchýně, poobědval a pokračoval dál.

Jelikož je dlouhodobá uzavírka silnice z Dlouhé Vsi, tak jsem se nemohl zastavit v mém oblíbeném Pivovaru U Švelchů v Sušici. Jel jsem tedy po okreskách, totálně rozbitých, přes Nezdice a nakonec jsem vzal za vděk alespoň Kašperskohorským pivovarem.

Dojel jsem tedy relativně v pohodě až k Zadovu. A tam začalo peklo!

Právě probíhal STRABAG MTB CUP XCO 2019. Všude stovky aut, tisíce cyklistů a asi tak milion lídí. Nakonec jsem se ale na své oblíbené místečko prokousal.

No občerstvení jsem si zasloužil.

Ale je tady hezky.

Stavbu antény mám za ta léta poměrně nacvičenou, takže za chvilku bylo hotovo.

Chtěl jsem k vertikálu ještě zkušebně postavit prototyp HB9CV od Jindry Meclov. Bohužel jsem zjistil, že si Junior pravděpodobně půjčil nějaké kotevní kolíky a už je nevrátil. Zamáčkl jsem slzu a říkal si, že se vlastně tak moc nestalo. Jako kontrolka bych to HB stejně v soutěži použít nemohl a zbytečně by mně to svádělo přepínat. Takže je vlastně dobře, že mám jen 5/8 vertikál, protože tak je to správně,. Tak je to spravedlivé vůči ostatním soutěžícím.

 

Konkurence má sice stožár vyšší, ale mně nevadili.

Pár ověřovacích spojeníček a přišel čas něco malého zakousnout, než začne vlastní závod.

 

Co napsat k závodu?

Ze začátku šílené rušení. Pak se to uklidnilo a začala se dařit i QSO na 200+ km. Do půlnoci jsme se stihli pozdravit s Milanem Senica AA 200-210 Velká Javořina na 299 km, body jsem přidělil Tygrovi Mutěnice MT-2 Lysá Hora na 355 km a dokonce mně na tu moji 5/8 pobral i Jano Nové Zámky AA 100-110 Veľká Lúka na 376 km.

Během večera jsem odposlechl jak jeden "autobus turistů" dělá spojení s "mikrobusem turistů". Jakmile dohovořili, tak jsem se na ně nabrejkoval a upozornil je, že takhle tedy ne a že jim ta QSO nebudou uznána. Zapůsobil jsem tedy nejen "bonusově", ale i "kontrolně".

Pak si kousek ode mně sedl do trávy mladý pár a začali si ochutnávat hlavy. Byla i ručka pod tričkem. Těšil jsem se co bude dál, ale přišly další dvě kamarádky a bylo po peep show.

Po půlnoci jsem dělal na jedno AA-číslo jen asi 6 spojení, Tak jsem to kolem jedné ranní zalomil a šetřil si AA-čísla a baterky na ráno. Bohužel, podle kolegů, jsem prospal zajímavé podmínky kolem třetí hodiny ranní.

Budíček jsem si stanovil na 4:30, bohatě posnídal. Soukám se z auta, abych ulevil močáku a tak cca 10 m ode mně je srnec se srnou. Pohlédli jsme si z očí do očí a oni vzali nohy na ramena. Asi jsem po ránu opravdu vypadal dost blbě a polekal jsem je.

Jelikož přidělená AA-čísla byla vyčerpána, dokonce bylo přidáno jedno navíc, ještě před osmou hodinou, tak jsem začal v 7:45 balit.

Stihl jsem to dolů z kopce ještě dříve, než začali bláznit bikeři.

V počítači se mi začínají hromadit soutěžní deníky ke kontrole, takže pro mně zatím EBH 2019 ještě zdaleka neskončil. Vypadá to, že minimálně na další dva až tři týdny mám o zábavu postaráno.

Chtěl bych poděkovat všem soutěžním i nesoutěžním stanicím za pěkná spojení, slušnost a ohleduplnost na pásmu.

Fousáč Vinice Plzeň CL-51 jako AA 20-30 a expedice Rotunda

Komentáře

postPřidat komentář
Expedice Žába 🐸
odpovědět citovat
Ahoj, máš -li Fousáči peněz nazbyt, můžeš si to QTH koupit: https://www.sreality.cz/detail/prodej/pozemek/pole/stachy-cast-obce-stachy-ulice-churanov/1571528284#img=0&fullscreen=false 5
Marián Strečno
odpovědět citovat
Po 05:00 Tvoj ľúbozvučný plzeňský dialekt krásne znel na Veľkom Kriváni, ale ranný hlad blízkych staníc po Alfách som nedokázal prelomiť. Exp. Matej.
Mates Brno CL-27
citovat
Vy ste jeden väčší poét ako druhý :-).

Dík za kontrolné spojenia. Zo začiatku som si myslel, že sa budem musieť v Jeseníkoch uskromniť len s troma najbližšími kontrolkami, ale štvrtá v poradí dobytia bola Fousáčova Alfa okolo desiatej večer.
Fousáč Plzeň CL-51
citovat
Ale to je mi novinka...
Potěšující zpráva je pro mně, že jsem doletěl tak daleko.
Smutnou zprávou je, že jsem Tě možná mohl slyšet a neslyšel.
Děkuji.