CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Exp. Rotunda a EBH 2024

Kategorie: Všechny články, Éter bez hranic, Klubové akce a činnosti
Exp. Rotunda a EBH 2024

Další ročník EBH a já u toho přeci nemohu chybět...

Již řadu let mně oslovují pořadatelé EBH, abych jim dělal Kontrolní a bonusovou stanici.

Na jednu stranu si toho nesmírně vážím a je to pro mně velká čest, ale na druhou stranu ve mně stále hlodá červíček pochybnosti, zda bych byl schopen ještě se současnými soutěžáky držet krok, nějak slušně se umístit nebo nedej bože po cca 12 letech opět vyhrát závod.

Takže jsem opět vyrazil na Klínovec dělat kontrolku.

Na místo jsem dorazil krátce po 14 hod. a obsadil snad jediné volné místo na východní straně parkoviště. Shodou šťastných náhod to bylo v tom cípu "odkud se vyhrává", což je legendární hláška nebožtíka Jirky Horníka.

Ihned jsem najel na nájezdovou patku, poskládal anténu a vztyčil na stožár, který jsem prozatím vysunul jen o jeden díl.

Stihl jsem to těsně před tím než začalo pršet.

Říkal jsem si výborně. Déšť ty poblázněné "bikery" vyžene. Vyhnal jen jedno auto vlevo vedle mně!

Nicméně hned jsem tam hodil kolíky, aby tam náhodou nezaparkoval někdo další. Přinejhorším by šlo vysílat i na takto málo vysunutou anténou.

Jakmile déšť ustal přihrnula se posádka dalšího auta vlevo a začali se balit. Asi během deště byli někde schovaní. Rázem jsem měl přesně tolik prostoru kolik jsem potřeboval.

Zvednout stožár, vykotvit, natáhnout pásku a můžeme se začít věnovat vysílání.

Postupně se parkoviště vylidnilo, auta odjela.

Přestože byl nebezpečný prostor vymezen páskou, stějně se našlo spoustu pomatených turistů, kteří pásku překročili, došli k okraji a fotografovali "ty pamoramata". Nechápu myšlení těch lidí, když vedle je prostor bez zábran!!! Ty fotky jsou asi výrazně lepší, když někde něco poruší nebo podstoupí nějakjé riziko. Skřípění zubů O pět metrů vedle to prostě asi není ono!!!

Čas začátku zahájení závodu se blížil, tak jsem si začal chystat i počítač pro zápis spojení.

1 QSO, vzápětí 2 QSO a najednou je obrazovka NTB černá! Znovu zapnout, NTB bootuje a pink, černo. Můj stařičký portejblový NTB Dell C640 s Win 98, pro který byl Deníkcl6 to maximum co zvládnul, mi udělal pá pá Plačící . Skoro jsem to oplakal... měl jsem k němu velký citový vztah Smutný , ale především jsem k němu měl adaptér na 12V Mrkání .

No nedá se svítit, zkusím jestli ještě umím psát na papír... Hlavně doufám, že ty zápisky po sobě přečtu a nějaké deníky z toho vymyslím...

Dokončil jsem první Alfu, dávám pauzu na cigáro a najednou vedle mně staví auto. Vystoupil klučina, Jerry Jirkov, a ptá se co je to tady dnes za akci. "Aha EBH, ale my dnes máme Rozhledny. Jak se domluvíme?" No domluvili jsme se. Když někdy kolem 01:30 končil, tak poděkoval za vstřícnost, prostor a rozloučil se.

Pak ještě přijel na kopec rozdávat body do soutěže a dělat mi společnost Kapr Nejdek, takže tam opravdu bylo přeradistováno. To už bylo trošku složitější, protože prostě dvě stanice vysílat zároveň nemůžou. No nějak to dopadlo...

Papíry se plnily spojeními na EBH Alfy, ale i do CB Ligy. Táhnul jsem to celou noc, jen někdy mezi druhou a třetí ráno jsem měl maličkou krizi, při které jsem se na nějaký čas odmlčel. On většinou stejně nikdo v éteru nebyl.

Nad ránem jsem udělal pár kýčovitých fotek východu slunce...

Někdy kolem půl šesté jsem to zabalil a šel spát. Sotva jsem držel klapky.

Soutěžní stanice už vyzobávaly různá ranní kolečka, takže o zábavu měly postaráno. Ti co jeli nepřetržitě, tak nějaké ty bonusové body dostali. Ti co v noci hnípali, tak si ty body nezasloužili Rozpálený .

Děkuji organizátorům za to, že jsem opět mohl být součástí toho všeho.

Děkuji soutěžícím, že se přihlásili v poměrně hojném počtu a tím pádem to nebyla nuda, ale naopak velká zábava.

Děkuji všem uživatelům pásma za slušné chování, ikdyž byl na pásmu velký přetlak stanic.

73!

Fousáč Plzeň CL-51

Komentáře

postPřidat komentář
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
A já děkuji za práci kterou jsi odvedl, ostatně tak, jako ji odvádíš již několik let.