CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Exp.Barbakan - Cez víkend štartujeme

Kategorie: Všechny články
Exp.Barbakan - Cez víkend štartujeme

Momentálne Vás je prihlásených 25 súťažiacich.

Cez víkend štartujeme

Zdravíme Vás priatelia.

 

Cez víkend odštartujeme Fair Play CB závod. Momentálne Vás je prihlásených 25 súťažiacich. Aby ste si mohli spraviť lepšiu predstavu ako ste rozmiestnený, pre vás Jardo Slovenská Ľupča pripravil Mapu, ktorú si viete pozrieť z prihlasovacej stránky, alebo priamo cez tento link.

 

Fair Play CB Závod mapa prihlásených

 

Kedže sa prihlasovanie naplno rozbehlo len v minulom týždni, predlžujeme lehotu na zaslanie štartovného do začiatku súťaže. Teda do 20.6.2020.

Expedícia Barbakan bude vysielať z kóty Krížna JN98MV a teší sa na každé jedno spojenie.

Rádioklub Barbakan 73

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Fero-1 Žilina
odpovědět citovat
V energetika sa výraz verejná alebo súkromná sieť sieť 230V nepoužíva, je to laický výraz. Technický termín je prenosová alebo distribučná sústava. Sieť môže byť futbalová, hokejová, rybárska. Do propozícii stačilo dať, že je zakázané použiť zdroj striedavého napätia 230V. Bolo by to tak jasné.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ferko ano !! Tak by to bylo nad slunko jasné. Ale jinak je tato soutěž bezvadný nápad. Pro mne je to nostalgie. Jen jsme v technice ANT trochu poskočili dopředu a móc těžko si zvykáme ,alespoň já, na staré časy.
citovat
Fero-1 tak zrovna táto formula nás nenapadla. A môžem tak ju použijeme v úpravách propozícií na budúci rok. Som rád že sa o tom diskutuje.
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Když venku prší, to je najednou času řešit hovadiny. Operátor který vyleze na kopec jen s batohem a anténou smotanou v kapse nám nikdy nemůže konkurovat když mám zářič s průměrem 40mm napájený nízkútlumovým koaxem na vysokém stožáru a na místě spolujezdce akumulátor 120Ah. O tom ale snad ten náš koníček snad není.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Vléďo naprosto stejný názor, ale ctím právo organizátora a udělám vše co si podle propozic přeje. Jak to říká TmR. Když tam bude že nastoupíme v červených trenkách, tak budu-li se toho chtít účastnit budu mít na sobě ony trenky. 3 Je ale fakt, že jsem měl dojem, že chceme jen všesměr aby nedominovaly směrovky a byla tím pádem větší šance pro každého a to se mě docela líbylo a líbí !! Trochu se ztrácím v tom jaký je rozdíl v tom, zda hrnu do Aku energii z natočeného auta, nebo z centrály. A holá zkutečnost je to co zmiňuješ. Ale jak říká Tmr! Budou li po mně chtít červený trenky tak budu-li se toho chtít účastnit budu je mít !! 5
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Zdravím Tarzane.
Použiť zdroj nepripojený na verejnú alebo súkromnú sieť 230 V, povolené je použiť chemický zdroj, chemický zdroj + solár, chemický zdroj + centrála (motor vozidla) Nikde se zde nepíše jaké U musí centrála dávat. Pouze se píše že zdroj (stanice) nesmí být připojený na rozvodnou sít. A to nebude !! Pokud chápu propozice špatně, tak se omlouvám, ale i tak bude moje centrála (Kraft KD109 splňovat "Tvoje" podmínky protože má vývod pro Aku 12V, ale samozřejmě je schopná dodávat 220V do 12V nabíječky která v případě potřeby dodá energii do Aku. Tak doufám že budu splňovat podmínky soutěže tak jak stanovily propozice.
citovat
veď práve, chemický zdroj + centrála, neviem ako napojiť chemický zdroj na centrálu 230V bez použitia meniča. Nehovorím o tom že centrála asi niekomu patrí a teda to je súkromná sieť 230V. Existujú centrály ktoré majú výstup 12VDC, to je povolené zariadenie a alternátor automobilu sa dá tiež nazvať centrálou. Sme celkom zvedavý čo súťažiaci vymyslia nechali sme dosť priestoru.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
No panečku to je najednou polemika o tom komu patří centrála a zda lze považovat mojí vlastní centrálu za soukromou sít. Pokud ano pak je dilema na světě. 3 Ale pořád mám dojem, že jsme udělali z úplné pitomosti velké dilema. Ono totiž když si vezmu Aku na které připojím měnič 12/230V tak vlastně je to také soukromá 220V síť 3 a tak teda co je vlastně dobře a co špatně?? Domnívám se, že jsme Barbakanům zamotali hlavu a úplně zbytečně. A do budoucna asi budou muset k vůli takovéto banalitě přidat do propozic další řádek nebo řádky navíc aby ujasnily správný výklad výrazu ...Použiť zdroj nepripojený na verejnú alebo súkromnú sieť 230 V
citovat
5 dilema nevznikla žiadna, dobre si to pochopil proste žiadnych 230V. Ale páči sa mi ako na to ideš máš u mňa bod. Kto neskúsi nemá.
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Nahlášené je to pěkně je jen otázka kolik jich vzhledem k počasí vydrží. Já už budu mít večer celkem přijatelně ale skrz déšť toho příliš neprojde a čekat na ráno kdyby se náhodou nebe zbláznilo se mi nebude chtít.
odpovědět citovat
Ahoj Venca, dúfam že tá centrála má výstup 12V. Propozície zakazujú používať 230V. 5
Mates Brno CL-27
odpovědět citovat
Tak koukám, že expedice Radegast pojede nějaký čas na všesměrovou anténu. Co si pamatuji jejich reportáže z portejblů, tak to tady dlouho nebylo (jestli vůbec)! Další důvod, aby se k nám do soutěže přidali další a zkusili jak bude vypadat éter bez směrovek :-) (i když počítám, že kvůli ligám je pak mimo Fair-play závod asi někteří nahodí).
Venca Chotěšov CL-39
citovat
1 1 1 No Matesu máš pravdu a samotného mne zajímá jaký bude výsledek. Z Křižáku se vysílalo prakticky jen s HB nebo 2xHB. Nepamatuji si že bych měl na Křižáku někdy 5/8 teda mimo nějaký zábavný výjezd. Jediný čím tomu pomohu bude 10 stožár na který tu 5/8 dám a to je asi tak všechno. Slováky s Křižáku mám mnohokrát ale jen s HB. Použiji 5/8 kterou jsme vozili na zahraniční expedice a protože mám buka musím vzít i centrálu jinak bych musel vzít 4x 6V 120Amh louhové Aku a to se mi teda nechce. Tak ať se nám daří.