CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Expedice Santiago 2023_6 část

Kategorie: Všechny články, Expedice Santiago 2023, Klubové akce a činnosti
Expedice Santiago 2023_6 část

Hned po zapnutí se tam vykecával Vašek Bezdružice a potom to šlo jedna radost.

6.8.2023

Hned po zapnutí se tam vykecával Vašek Bezdružice a potom to šlo jedna radost. 84 spojení od 17:00 do 20:00 mluví samo za sebe. Všem Vám děkujeme za trpělivost a snahu.

Vypínali jsme kolem 21 hodiny ostatně jako každý den a kolem 23 Hodiny jsme již měli půlnoc.

Je 7.8 asi 06:00.

Rozlepily se oči a ejhle, východ sluníčka je tady a s ním hned asi 26 stupňů. Kafíčko zpravilo onen pocit zoufalství z nastávající horkého dne, a když potom Kuba dodal ještě zobání, nebylo co řešit. Opět onen ceremoniál s anténou, postelemi a spacím vercajkem. Naložit auto a tradá na cestu.

Pro dnešek máme v plánu Monserrat. Šup na dálnici a tradá ke Středozemnímu moři. Km pomalu ubíhají a blížíme se k cíli. Já s Fousáčem jsme zde již jednou byli, ale koukat na tuhle scenérii a na to co člověk všechno dokáže se neomrzí. Teplota stoupá a mi také. Jsme tady v NV 770m a jsme v cíli.

Asi dvě hodiny koukání a zase budeme pelášit dolů a směr Andora, kam to máme asi 250 Km.

Cesta ubíhá jedna radost. Venku je 31 stupňů a v autě je asi 25, tak že pohoda. K Andoře dorážíme kolem 16 hodiny. Jako obvykle postavit ANT a zprovoznit stanici. V 16:15jsme připraveni, ale zatím jen šum a zase jenom šum. Jsme na poslechu a sluníčko pálí jako čert.

Kuba udělal baštu a stále jen šum. Je 18:34 a stále jen šum. Jsme tady uprostřed horských 2000 velikánů v NV 450 m a tak k nám žádný signál z podkopce nedoletí a tedy žádné lokální rušení, jen šum. Za chvilku dáme kávu a nezbývá nám jen čekat. Máme ale vážné obavy, že pro tento den bude asi opět špatné pořízení. Zatím ještě flintu do žita neházíme a jako vždy počkáme do pozdních hodin.

A dobře jsme udělali. Kolem 19 hodiny najednou Pepa Dolní Kounice z Výhonu nás překvapil svým zavoláním a k němu přibylo dalších 11 spojení.

Ale potom byl opravdu konec. Ale dobrých 11 spojení, díky Vám za ně. Ještě jsme chvilku povídali a opět jako vždy kolem 22 hodiny zalehli.

Na parkoviště kde jsme stáli, přijížděli auta hned do rána. Ono to vlastně ani nebylo jen parkoviště, vypadalo to jako že zde snad v karavanech i bydlí. Ráno jako každé jiné jen sluníčko svítilo trochu jinak, trochu chladněji, ale nejspíš to bude jen zdání. V poledne nejspíš zase bude 30 stupínků. Tak zabaleno a můžeme vyrazit do Andory.

V Andoře jsme přepadli něco podobného superobchodu a nakoupili pro domácí mazlíčky, tedy ty dvounohé, všelicos co se komu líbilo a nacpali to všelicos do auta a teď se budeme jen modlit, aby se to vešlo do limitu celní služby.

Vyrazili jsme vzhůru přes hřeben, který je ve 2450m.

Autíčko šplhá a šplhá a najednou jsme nahoře. Kolem zase obchody a pověstná benzínka 2540m. Míjíme benzínku a začínáme sjíždět a ejhle celnice. Nikdo se nás ani nevšiml a začínáme klesat desítky Km dolů a za sebou necháme celé Španělsko.

A jedeme a jedeme a pomalu se začínáme poohlížet po zakempování.

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.