CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicílie 2019

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicílie 2019

Členovia CB klubu Česká Lípa sa rozhodli, že budú tento rok pokračovať v tradícii ciest po Európe. Na výlety jazdili  vždy v párny rok a sebou už majú Exp.Albánie 2006, exp. Nordcap 2008, exp. Keltoi 2010, exp. Balkán 2012, exp. Iberia 2014, exp. Viking 2016. Tento rok sa rozhodli zdolať Apeninský polostrov až na Sicíliu. Môžete sa tak tešiť na spestrenie CB vysialania o ktoré sa nám postará exp. Sicília.

Exp. Sicília vyrazí na svoju cestu prípravným vysielaním v sobotu 29.6.2019 z Křížového vrchu u Plzne JN69OO. Kto bude mať teda záujem podporiť osadenstvo expedície i osobne, tak je vítaný. Na cestu sa tento rok vydá zostava:

Venca Chotěšov CL-39, MT-1


Fousáč Vinice Plzeň CL-51


Honza Sulejovice CL-50, MT-9

Kuba Šumná Přímětice CL-54

Pre správne fungovanie celej expedície si chlapi už zo skúseností rozdelili funkcie. Vašek bude šofér, Fousáč technik, Honzík navigátor a Kuba kuchár. U cestami overenej vysielacej techniky sa môžete tešiť na hlas každého jedného z nich.

Trasa expedície bude dlhá cca 5400 km a potrvá im cca 21 dní. Z Českej republiky zamieria smerom na Veronu, skúsia narovnať vežu v Pise, navštívia Vatikán, Salermo a pokračovať budú smerom až do Villa San Giovanni. Trajektom sa prepravia na Sicíliu, kde si urobia okruh po jej pobreží. Najdlhšie spojenia z tejto časti cesty môžu do Českej a Slovenskej republiky dosahovať až okolo 2000 km. Zo Sicílie sa budú vracať cez východné pobrežie Talianska smerom k Ravenne, Venezii, Udine a cez Rakúsko späť do Českej republiky.

Počas celej cesty bude Fousáč pridávať na stránky bližšie informácie, články zo zákulisia expedície, či denníky z vysielania. Veríme, že počas celej doby cesty im bude priať počasia, vyhnú sa im nečakané komplikácie a bude to parádne lietať v étery a zo spojenia sa budú tešiť mnohí z Vás.

Za exp. Sicília:
   
Venca Chotěšov CL-39, MT-1, Fousáč Vinice Plzeň CL-51, Honza Sulejovice CL-50, MT-9, Kuba Šumná Přímětice CL-54

 

Komentáře

postPřidat komentář
Venca Červená Lhota
odpovědět citovat
Zdravim exp. Sicília,
doufám, že to bude chodit a václave bacha na sicílii, řádí tam
kosá monstra.
Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
Když italština, tak italština: "Benessere sulle strade, bellissimi collegamenti con la zona CB e buon ritorno a casa." No a teď to samé pro nás neznalé: "Pohodu na silnicích, krásná spojení na CB pásmu a šťastný návrat domů." To Vám všem přeje Jordán N. J. 10
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Děkujeme Jordáne za přání a mám dojem, že by neměl být problém se slyšet.

Venca CL-39
Jordán Nový Jičín
citovat
Venco, jakmile budete na optimální vzdálenosti tak budu vyjíždět na můj "domácí portable" na zahradu do Bernartic nad Odrou (Loc.: JN89XO stejné jak doma v Loučce), kde rozvinu polní anténní systém a budu Vás hledat na frekvencích CB. Nemám staničku s SSB a tak se musím spokojit s klasikou 7 .
Pavel Lažany
odpovědět citovat
z Křížového vrchu u Plzne JN69OP
Je to správně ???
Není správně Křížový Vrch u Stoda JN69OO ??? 10
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Článek psala Mirka Stankovany - Sulejovice a pro ní je Křížový Vrch stejně daleko od Plzně jako od Stoda. Po pravdě řečeno. Když na pásmu řeknu Kříž.Vrch u Stoda , tak určitě přijde otázka (u ligov.hráče) upřesni mi kde to je. No a pak přijde to upřesnění. Je to u Plzně a věř mi, hned tomu rozumí. 1

Venca CL-39
Mates Brno CL-27
citovat
Venco, řekni "u Chotěšova" a nikdo nebude mít odvahu Ti říct, že neví kde to je!
Fousáč Plzeň CL-51
citovat
No prostě budeme na Vrabině....

Ale je to s tím Křížákem zajímavé:
Chotěšov, Plzeň-jih - https://mapy.cz/s/3tKfb
U Stoda a Chotěšova - https://cs.wikipedia.org/wiki/K%C5%99%C3%AD%C5%BEov%C3%BD_vrch_(%C5%A0vihovsk%C3%A1_vrchovina)
Katastr Losina, obec Chotěšov, vlastnické právo město Stod - https://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObjekt.aspx?encrypted=V1fgqLhpTs38FWwgbswQWioEd6z8c-gxveDTZijv9n9XisWhvELv0TYNH-fwZuEgyVgWS0lBFK-ol2JpVST9ITl8OQgvdXwtBT9KDwveWJ6duqENoFzHhOL22p_fGAJt

Takže JN69OO je asi nejpřesnější a všeříkající!
Mates Brno CL-27
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Matesu věřím že se povede QSO i v rámci CB ligy . Zatím ať jsme byli kdekoliv, tak se spojení uskutečňovala po stovkách. Věřím že tomu nebude tentokrát jinak. Těšíme se na QSO.

Venca CL39 a parťáci
odpovědět citovat
Šťastnou cestu, bez problémů dopravních , zdravotních i ostatních a hlavně počasí a spojení. Všichni na Vás budou čekat doma i šťastný návrat.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
To je i naše přání aby všechno proběhlo ke spokojenosti všech. Máme dostatečnou radiotechniku aby se nám spojení s domovem dařilo tak jako již v minulosti cca z 50 zemí. Sicílie ale v seznamu těchto zemí není a bude to tedy premiéra.

Venca CL39
Milda Lesná Znojmo CL-53
odpovědět citovat
Kamarádi,dejte na sebe pozor,a hlavně najděte cestu zpět domu.
Na vaše spojení se budu těšit.
P.S. Kubíku ať kamarádi moc nepohubnou 2
Apache Znojmo
odpovědět citovat
Budu v tu dobu na druhem brehu u Splitu, tak obcas zapnu CB a vyzkousim jestli vas nekde nepoberu z te Italie :)
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Na to, aby jsi nás pobral, budeme od Tebe kamaráde moc blízko. Ale rozhodně nebudeme blízko pro ligové hráče a určitě o některém víkendu se nechá slyšet exp.Pohádka nebo exp.Radegast a jelikož tato akce je tímto považována za přihlášenou, budou pro všechny ligisty body a Km o víkendech 6 - 7.7 a 13 - 14.7 k nezaplacení. Pro CB veřejnost budeme ke slyšení kdykoliv to bude chodit a většina z Vás již s námi mají zkušenosti a tak nebude problém nás najít. Těšíme se na Vás a tedy ať nám to lítá.