CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Expedice Sicilie 2019 - 5. část Pizzo

Kategorie: Všechny články, Expedice Sicílie 2019
Expedice Sicilie 2019 - 5. část Pizzo

Návštěva Grotte di Piedigrotta a 46 QOS do ČR+SR

5.7.2019

Povčerejším neúspěšném pokusu o spojení do našich obou republik jsme se vydali, jak překvapivé, opět dále na jih.

V plánu bylo navštívit sochu Ježíše Krista na kopci nad obcí Maratea. Opustili jsme dálnici, sjeli na Sapri a po místní silnici při pobřeží se snažili dostat na místo zájmu. No byl to očistec...silnička uzoučká, hore dole, doleva doprava, provoz, omezení na 50km/h...děs běs. Nakonec se nám podařilo do Maratea dostat, ale jen na okraj k záchytným parkovištím. Dál zákaz vjezdu a ke Kristovi jen autobusem z návsi. Vzdali jsme to. Alespoň fotečku jsme pořídili.

Po této zkušenosti jsme upalovali nejkratší cestou od pobřeží zpět na dálnici.

Dalším cílem bylo město Pizzo se svými příbojovými jeskyněmi a Grotte di Piedigrotta.

Po prohlídce nastal čas na hledání nocoviště. Věděli jsme, že tady u pobřeží to nebude jednoduché. Doufali jsme ale, že se podaří najít nějaký plácek, který bude vhodnější než asfaltová plocha někde u dálnice. Podle fotomap jsme vytipovali místo, které by možná bylo vhodné, ale už nás předběhli nejací jiní bezdomovci. Nakonec jsme skončili na takovém travnatém trojúhelníku mezi polními cestami. Chvíli jsme postávali jestli nás náhodou nebude někdo vyhánět, ale ani pes po nás neštěkl. Sotva jsme postavili anténu a zapli stanici, tak se začala hrnout spojení. Pěkné to bylo!

Děkujeme!

Pokračování příště....

 

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Přeji šťastné pokračování. Včera to u mne bylo na těch 1253 km jen průměrné, když už mám s vámi dvě spojení nechtěl omezovat prvně volající z východu. Po 19. hodině to najednou spadlo a měl jsem smůlu.