CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Radegasti na Havranu

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti na Havranu

Již dlouho jsme se nebyli podívat na kótě Havran, naposled asi v roce 2018.

Radegasti na Havranu

Již dlouho jsme se nebyli podívat na kótě Havran, naposled asi v roce 2018. To že jsme se tam netlačili bylo hlavně tím, že tento kopec není dobrý na objem Km (bodů) ale je výborný na Dx QSO. A to se nám opět potvrdilo i když tentokrát nebyl ani ten DX a to i přez to, že Milan Senica byl venku a byl venku i exp.Horal, tedy operátoři od kterých lze očekávat , že využijí i té nejměnší možnosti k uzkutčnění QSO.

Jelikož jsme dlouho nepotřebovali povolení k vjezdu na pozemek Českých lesů, byli jsme překvapeni způsem získání tohoto povolení. Jsme již dobře známý na většině polesích v ZPČ kraji tak jsme nikdy neměli potíže se získáním povolení a vždy vše proběhlo bez problémů za úplatu a v rozumném čase ( do 5 dnů). Tentokrát to bylo jinak. Na netu jsem si našel tiskopis žádosti o povolení k vjezdu / vstupu na pozemek, které je mimo jiné platný pro celou republiku ( pouze si kliknete na název polesí kterému pozemek přísluší) ten jsem vyplnil ( chtějí toho vědět vcelku dost) a odeslal. Během cca 1 hodiny byla žádost kladně vyřízena a tiskopis Povolení k vjezdu přišel mailem k vytištění. A pozor zadara !! Tak tahle služba je opravdu bomba !!

S tímto vytištěným blanketem za oknem auta jsme vyrazili na Havran.

 

 

Žádné klíče od několika závor nebyly zapotřebí. Volně jsme projeli až na vrchol pod rozhlednu. No pohoda pohodička.

 

 

 

 

 

 

Předpovědi neskýtaly žádné velké naděje na dobrý výsledek a to i přezto, že vyjeli Milan Senica a Tygr Mutěnice. A také se tato předpověď naplnila jak se sluší a patří. Ono bylo vůbec problém udělat QSO nad 100 Km natož na 398 Km. Ale proto jsme sem vlastně nejeli. Jeli jsme se hlavně se vyvětrat a pokusit se vyfotit kometu, což se nám stejně  nepovedlo, protože bylo zataženo. Snažili jsme se udělat alespoň nějaké ty bodíky do ligy, aby Milan Senica, který se snaží smazat bodový rozdíl mezi 1 a 2 místem to neměl tak jednoduché a nejsem si zrovna jistý zda se mu to nakonec nepodařilo a pokud ano, tak se budu klanět při předávání ocenění. Vlastně se budu klanět stejně, protože si to zaslouží.

 

 

 

 

Zabalili jsme to kolem půlnoci. Mezi tím ale Vorlík udělal pár pěkných foteček západu slunce. On by se s tím snad mohl i živit.

 

 

 

Počasí bylo špičkové. Teplota kolem 18 stupínků zataženo bezvětří. Vorlík mne vzbudil kolem 6 hod. ranní s tím, že se kometa nekoná páč jsou mraky. Vystrčil jsem rypák z pelechu a zase zastrčil protože bylo asi 12 stupínků, což byla vlastně zimička.

 

 

Stejně jsem ale během 20 minut vylezl, vyprázdnil močák a vrhl se na kávu kterou Vorlík připravil. Ke kávě jsem zakousl pečené kuřěcí stehýnko a byl jsem zase na půl dne spokojeným obyvatelem této planety.

Ještě jsme zkusili se rozhlédnout po pásmu, ale nic moc. I přez to jsme udělali pár QSO na víc jak 100Km. Na 28 Ch nás papouškoval jakýsi opakovač a moc bych za to nedal že to bylo někde z Ruska. Kolem 10 hodiny jsme zoufalého snažení nechali a začali jsme balit. Výsledek našeho snažení byl ubohý, ale náš.

 

 

Vorlík ještě vyrazil ulovit pár snímečků, což se mu povedlo, ale kometa to tedy nebyla.

 

 

 

 

Cesta domů byla jako obvykle velké dobrodružství, které jsme si vychutnali jak to jenom šlo, nebo-li jsme zase v hlubokých Českých lesích zabloudili. Asi jako když jedete z Prahy do Brna a přijedete od Ostravy. :):) Štestí, že ta naše zemička je tak maličká. Ale dojeli jsme spokojený a usměvavý.

 

 

 

 

Za týden vyrážíme znova a to na LPD a již dneska víme co bude k večeři, co po večeři, snídani a svačině. No zkrátka se těšíme jako malé děti a věříme že to bude pěkný výkend.

 

Pevné zdraví  a ať nám to lítá panáčci.

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
Venco, Tvé články mě vždy pohladí na duši a co se týče Vorlíkových fotek, to skutečně by si zasloužilo samostatnou prezentaci když už ne rovnou účast na nějaké mezinárodní výstavě. 10 Hezký slunečný den všem, i když tady kousek od nás se cosi chystá za hlubokého dunění... 7