CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Radegasti na LPD 2022

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast

Opět se rok s rokem sešel a je tady LPD 2022

Radegasti na LPD 2022

Opět se rok s rokem sešel a je tady LPD 2022. Letos jsme se nijak zvlášť netěšili, protože jsme 2x po sobě byli diskvalifikováni. Jednou pro použití SSB a podruhé proto, že jsme uváděli špatný lokátor ( stanoviště bylo na hranici) a to i přes to, že vzniklá chyba byla cca 200m . V obou případech se nejednalo o vědomé porušení pravidel, ale největší chybou byla skutečnost, že se jednalo Radegasty a ti si nemohou dovolit chybovat.

Ale nakonec vztah k této soutěži zvítězil a vyrazili jsme. Zvažovali jsme jakou anténu postavit, zda dvojče nebo jednoduché HB. Vyhrálo to jednoduché HB, protože dvojče je daleko pracnější než jednoduché HB a vidina, že se zase najde nějaká bosorka,  která přesvědčí organizátory o čemkoliv, nás vedla k volbě menší námahy.

Hliníková potvůrka stála za chvilku. Hned po té jsme se jako obvykle pustili do přípravy nezbytných doprovodných záležitostí.

Ano i postýlka je nedílnou součástí našich expedičních výletů a neodmyslitelnou součástí je potravinová a pitná nezávislost. Nemůžeme dopustit abychom byli na někom závislí a případně nedopadli jako s plynem. Ani Tatrankové  zásoby by pro nás nebyly dostačující a o Minerálce ani nemluvě. Jednou jsme z ní museli vařit kafe a to se nedalo pít. Nevím jak to ten Žán může konzumovat a při tom ještě odváděl tak dobré výsledky. V tom musí být nějaký fígl. Musíme to z toho Žána nějak dostat.

Letos jsme měli ke komfortu ještě i bazén. Voda v něm tedy byla hnusná, ale prý časem to bude lepší, až vedle bude stát ubytovna a restaurace

Z tohoto jediného baráku, který tu pro tyto účely zústal.

Tak toliko k začátku závodu a teď k vlastnímu průběhu. Na pásmu byl rachot jedna radost. Snad půlka světa nám sdělovala, že je k mání. Pro DX many podmínky jedna radost, pro případné české zahraniční expedice příležitost k nezaplacení. Pro LPD bohužel jen těžce přijatelné. Ale i tak se pomalu, ale opravdu pomalu plnil deník LPD. Interference nepřestávali ani po západu slunce a tak jsme s Vorlíkem přivítali ukončení první poloviny s povděkem a mazali na kutě. Nějakým zázrakem jsme se probudili včas a pustili se do práce. Půlka světa tam tedy již nebyla, ale sem tam nějaký tavárišč nebo ženščina na nás vyjekli. Ale v podstatě to šlo jako po drátku a spojení přibývala podstatně rychleji než v první půlce, ale zdaleka ne tak rychle jako stanici na Rennerovkách. Těm tam spojeníčka přibývala, jako by je tam někdo házel lopatou z více stran. No !! Kdo umí, ten umí. Kdo ne ten čumí a my jsme byli ti co čuměli a samozřejmě držíme palce všem, kdo se snažili o nejlepší výsledek. Tedy i tobě Františku Brancouze a tobě Venco Slatiny. Rád jsem Vás po dlouhé době slyšel.

Čas soutěže se pomalu blížil ke svému závěru. Sem tam se protlačila Slovenská stanice, sem tam Áčko a poslední hodinu to byla vlastně jenom Áčka a najednou 05:00 a je konec LPD a pásmo ožilo pro ligu. Kaso ! Pěkně jsi tam na nás křičel. Hezky se to v Českém Lese poslouchalo a již se těšíme na Holice. Na štamprdlu co si spolu dáme

Deník LPD nebyl úplně špatný a pokud  zase někdo nenajde nějaký zádrhel a nebudeme diskvalifikováni mám již teď z našeho výsledku radost, bez ohledu na to jak skončíme, protože tahle soutěž opravdu patří mezi špičku CB soutěží a již teď se těšíme na další ročník.

Na závěr ještě trochu pěkných fotek, které nemají s CB moc společného ale potěší oči a duši.

Děkujeme pořadatelům za z jejich strany  bezchybný průběh. Děkujeme bonusovým stanicím za odvedenou práci, která ani náhodou není jednoduchá a děkujeme všem soutěžícím za to že jsou a budou příznivci této soutěže.

V Holicích na shledanou.

Za exp.Radegast :

Vorel Stupno CL-45  a  Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Já jsem hned jak LPD skončil šel na kutě. Ale Vorel ještě dělal další QSO. Určitě s Kasem. Ještě jsem nevyděl jeho (Vorlíkovo) deník do ligy. Ale pokud říkáš že QSO nebylo, pak je to škoda, protože mám ještě teď v uchu jak jsi tam hrál jedna radost
Marián Strečno
citovat
Áno, veď aj Teba som mal 55 a ešte pred 05:00 sme spolu hovorili. Po piatej som snáď ešte do 05:30 dával výzvy (V3D isto potvrdí), no márna snaha o zápis do Tvojho denníka
Marián Strečno
odpovědět citovat
Exp. Matej z Butoriek ďakuje za nádherné spojenie, len škoda, že sme to nezopakovali aj po 05:00
Vláďa Tři Dvory CL-78
citovat
Zdravím Marian, rozhodně jsi nebyl jediný kdo ráno Radegasty na pásmu postrádal. Dokonce jsem jim před odjezdem domů písknul telefonem poplach, že je očekává mj. i Syky Boskovice na Roveni ale už likvidovali pracoviště. Takže zas někdy na slyšenou, nespíš asi 13/14.8. a pokud to vyjde i 26/27.8 nadirekt při setkání v Holicích.