CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Matadoži na Vysoké Holi v 2013

Kategorie: Všechny články, Sdružení Matador
Matadoži na Vysoké Holi v 2013

Jako každý rok tak i letos jsme vyrazili na vánoční výstup na Vysokou Holi

Jako každý rok tak i letos jsme vyrazili na vánoční výstup na Vysokou Holi. A opět známé tváře Milda Lesná, Kuba Šumná, Fousáč Plzeň, Jarda Vstiš a Venca Chotěšov se utkali se zimní přírodou na Hrubém Jeseníku. Nevím co tu přírodu k tomu vede, ale zatím vždy nám měla a má snahu při výstupu nakopat zadek. Již dole na parkovišti to foukalo kolem 10m/s a teplota byla kolem 5.stup. Do Karlovo Studánky jsme dorazili kolem 12 hodiny. Znojemská větev již netrpělivě očekávala náš příjezd.

Setkání jsme museli patřičně ošetřit, abychom příští hodiny nestrádali.

Bylo nutno naložit proviant a životně důležité potřeby. 5kg uzených žeber, 10 vajec, 0,5kg špeku, 1,5 kg prasečí ocásek (kus uzené prdele) asi 3 kg různých druhů bramborového salátu, 15 buřtů, 3kg vynikajících klobás, asi 10 gambáčů (v plechu), 20l vínka, asi 5l kořalek a několik krabic vánočního cukroví. K tomu všemu  antény (½ a 5/8 sirio2000) Trx president Georg a zdroj 8A. To všechno na 3 sáně. Milda a Kuba(20l) to táhli na zádech.

Letos nám majitel Figury přislíbil významnou pomoc. Dopravil nás a náš náklad rolbou na vrchol sjezdovky (1300mnmn). To bylo velká pomoc překonat převýšení cc150m na 1km . Normálně s 15 kg báglem se to leze po čtyřech a Kuba měl kletr asi 25 kg. Mohu Vás ujistit, v mých 65 letech kouknul nahoru viděl jsem tam zubatou, jak tam na mně ta mrcha čeká. Takže rolba a pan Figura nám zachránili život. :)

Všichni jsme ve zdraví dorazili na vrchol sjezdovky, ale ještě nás čekala cesta na náhorní rovinu což představuje převýšení asi 50m na 200m což je také slušný krpál. Tady nahoře ale fouká kolem 90-100 Km/h. Dohlednost kolem 30m.

Jsou tam sice tyče které ukazují cestu, ale vichřice jich dost porazila nebo ulomila váhou namrzlého sněhu. Nesměli jsme se pustit z dohledu. Nikde není žádný opěrný bod který by vám napověděl kde jste. Ztratit se v tomto terénu mnohdy znamená konec

Ale zvládli jsme to a asi po hodině útrap (šli jsme proti větru) se před námi objevil náš cíl.

Na chvíli se zmírnil vítr a tak se rychle postavila anténa.

Teplo bylo za chvíli a dobrá káva a kus uzeného nás za chvilku přivedl k životu. Kuba udělal výbornou polévku.

Pak přišel groček, svařák a pořádná lampa medicíny od Tukanů a už jsme byli ve svém živlu a vůbec nám nevadilo, že je venku peklo.

Jen se podívejte na tu krásu.

Teplo zajištěno, pití zajištěno, je kde spát a jídla je dostatek. Ale ještě je nutno zajisti základní lidské potřeby. A to byl milí zlatí problém. To byl velkej problém. Na malou stačilo otevřít dveře ven a ten vítr to vysál a pokud jste se nedrželi futer, tak jste šli i s tím čůráním. Horší to ale bylo na velkou. To nešlo udělat mezi futrama. Navrhovali jsme kýblnašich návrhů a šel udělat potřebu ven. Za malou chvíli se vrátil chudák  celej  vystresovanej  oči vytřeštěný a bobajze měl na rameni. Zkrátka jít na záchod bylo nezapomenutelné dobrodružství. Ale jinak pohodový pobyt plný humoru a různých dobrot z pánvičky Kuby Šumná. I vysílání se praktikovalo.

No a přišel den, kdy se muselo jít dolů nebo-li zpátky. Ještě v noci foukalo tak, že se celá stavba otřásála, skučela a vrzala. Domnívali jsme se, že to nepůjde a budeme muset den počkat. Ale ráno se vítr trochu uklidnil ale jen trochu. Tak na 70km/hod. Hlavní bylo, že foukal do zad a tak jsme vyrazili.>

Cesta vedle sjezdovky byla opět ukrutná. Pořád jsme někdo ryl hubou zeměgulu, ale bylo to z kopce a tak to šlo samo. Někdy až moc samo. Ale najednou zazvonil zvonec a cesty byl konečně konec. Ve zdraví a hlavně všichni jsme zase seděli na Figuře a čekali na autobus do Studánky.

 

Všem kdo jste s námi měli spojení děkujeme a přejeme do nového roku 2014 pevné zdraví a hodně štěstí. A brzy zase na slyšenou a možná z velké dálky, opravdu z velké dálky, protože je tady rok, kdy Matadoři a jejich přátelé vyrazí do světa. Kam to bude? Tak to se nechte překvapit.

 

Venca CL39, Fousáč Plzeň, Jarda Vstiš, Milda Lesná a Kuba Šumná

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.