CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Radegasti jako KC-30-60 pro PE-33

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
 Radegasti jako KC-30-60 pro PE-33

Radegasti jako bonusová stanice pro PE-33

Tak letos jsme jeli na Čerchov plni očekávání, jak to tam bude vypadat, kolik tam vlastně z těch cca 12 baráčků (baráků) zbylo. Připomeňme si pár fotek z minulosti.

Tohle byl kdysi vjezd do areálu. Vrata tam zůstaly, ale to je tak vše.

Na netu (web kameře) to vypadalo jako že snad ubrali buldozerem kus kopce. Skutečnost byla taková, že tam těch buldozerů muselo jezdit hodně, protože to co po nich zůstalo, bylo jedno úžasné nic.

Vjezd jak vidíte zůstal stejný, ale po ostatním se slehla zem. Zůstala jen věž pro vojenskou techniku, kamenná rozhledna, dřevěná hospůdka ( bývalé operační velitelství) a budova ze které bude údajně turistická ubytovna ( bývalá vel.rota).


 Jinak všechno lehlo a bylo rozdrceno na prach. Nebo-li, zlý jazykové se nemýlili, když tvrdili, že to tak dopadne.

Po pravdě se nám tady teď líbí daleko víc než jsme byli zvyklí. Všude spousty místa  a rozhled pro naše antény. V této chvíli by mohly stát 2. čtyřčata v řadě vedle sebe a pořád by bylo dost místa pro cokoliv. Trochu mne to nutí to jedno čtyřčátko zprovoznit. Již jednou  fungovalo ale bylo to takové monstrum, která se nikam nevešlo a šel z něho strach, ale teď by to bylo jiné.

Raději nechme ptákovin a pojďme se ponořit do průběhu soutěže PE-33 jehož organizátorem je Mates FM. Exp.Radegast  letos nesoutěžila, ale zúčastnila se jako Bonusová stanice KC 30-60 za favorita (vítěze minulého ročníku) exp. Horal.

Neměli jsme svoje oblíbené dvojčátko, protože by to nebylo úplně košér pro stanice mimo směr vyzařování (dvojče je z boků hluché) a neslyšeli bychom ty, kteří na nás mimo tento směr volali. Měli jsme proto jen jednoduché HB9 a tím i trochu potíže se čtením DX stanic. Ale i tak to bylo dobré a průměr 164Km / QSO a 91 spojení jen se soutěžními stanicemi mluví sám za sebe. Byli jste opravdu dobří a budu rád, pokud i vy z nás jste měli podobný pocit. A tohle je výsledek našeho snažení.

Pravdou je, že jsme se snažili, abychom vám byli ku prospěchu. Velké poděkování letí na Slovensko k tobě Kaso (exp. Marco Polo), k Tobě Milane Senica, k Tobě  exp.Echo, a k tobě exp.Svijany a všem ostatním v naší zemičce kteří se snažili soutěži dát duši.

Z této akce se utvořil i deník pro CB ligu a mohu říci, že k naší spokojenosti i když s dvojčátkem by byl výsledek o poznání lepší. Každopádně se těšíme již na další ročník PE-33 a všem přejeme pevné zdraví a spokojenost.

Za exp.Radegast :

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Také mám ten poznatek. Chvilku to bude trvat , ale najdeme příčinu.
Expedice Žába
odpovědět citovat
Nějak v tom článku mizí fotky, nebo to je jen u mně? Honza
Expedice Žába
odpovědět citovat
Ahoj, pěkný flíček země tam zbyl. To vypadá skoro jako na nějaké apartmány pro VIP. Čtyřče na CB z HB, to musí být nádhera. Ale kdo pak Ti to postaví? 1
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Žabáčku to již stálo a fungovalo, ale na rozdíl od dvojčete které se zvedá ze země silou ruky, tak 4če zvedal magirus. Délka ráhna musela být vyvázána přes stožárek uprostřed ráhna. Drželo to vcelku dobře ale je to obrovské monstrum které když fouká jen málo tak z toho šel strach. Nebo-li nesmysl ale fungující.