CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Re: LPD 2021 – zmeny v propozíciách a ich dopad

Kategorie: Všechny články, Letní polní den, Klubové záležitosti

Vezmu to pár let zpátky a pokusím se vysvětlit….

Vezmu to pár let zpátky a pokusím se vysvětlit….

Pořadatel začal zveřejňovat Přehled přihlášených od ročníku 2019.

Hlavní myšlenkou bylo, aby bylo zřejmé na které kóty jsou již soutěžící přihlášeni a nedocházelo k tomu, že by se na jednom kopci sešli dva soutěžící. To pak ze závodu nemá nic ani jeden z nich (mohu potvrdit z vlastní praxe) nebo dojde k hádanici, kdo tam byl dříve a toho druhého z kopce vyžene. Zbytečné konflikty a zlá krev!

Z toho vyplynula potřeba nějak ošetřit, aby se před závodem nezveřejňovaly volačky = soutěžní volací znaky a nebyla tak možnost si v soutěži už jen odposlechnout číslo spojení a reporty. Zvolili jsme formulaci, jakou jsme zvolili. V dnešním světle nešťastnou formulaci, protože jinak jsme si mohli celou tuto diskusi ušetřit.

Protože jsou to propozice k závodu, tak jsme nějak automaticky předpokládali, že se jedná o „soutěžní volačky, soutěžní kóty a soutěžní lokátory“. Bohužel český (a asi i slovenský) člověk je naučený hledat v mezerách mezi řádky a vykládat si to k obrazu svému.

Nechceme dělat soutěžícím úplnou pakárnu, takže k tomu přistupujeme benevolentně. Stačí, že to schytáváme za „reporty, čas spojení a FM“.

Podle názoru pořadatele z hlediska zveřejňování těchto dat, ve všech Mirkou uvedených případech, k porušení pravidel nedošlo!

Tečka! Uzavřeno!

Zveřejnění deníku ET-166 - krátké nahrání deníku z Logbooku na CBPMR, následné vyexportování do .c6v a smazání deníku. Apache se snažil v rámci svých možností a technických podmínek vytvořit soutěžní deník podle požadavků pořadatele a tento deník v termínu odeslat.

Podle pořadatele dostatečně věrohodně vysvětlil důvod a k porušení pravidel nedošlo!

Tečka! Uzavřeno!

Pořadatel obdržel v termínu jednu písemnou stížnost, od Mirky Stankovany Sulejovice CL-93. Stížnost se týkala soutěžní stanice CL-45 a v soutěži nesprávně uváděného lokátoru Radeč JN69TT, ačkoli skutečné stanoviště bylo Brno JN69UT.

Tuto stížnost pořadatel zatím řeší a nebylo dosud rozhodnuto.

Takže toliko všem návštěvníkům tohoto webu na vysvětlenou.

Ředitel soutěže Kid Liberec CL-29 a výbor CB klubu Česká Lípa zastoupený v této diskusi místopředsedou CB klubu Česká Lípa Fousáčem Vinice Plzeň CL-51 s názory Mirky Stankovany Sulejovice CL-93 nesouhlasí a považují další veřejnou diskusi za bezpředmětnou.

Na základě tohoto rozhodnutí vypínám diskusi pod článkem z 2.8.2021.

 

Edit 6.8.2021 20:17:  Z důvodu technické chyby, kterou se budeme snažit co nejdříve odstranit, došlo vypnutím diskuse pod článkem z 2.8.2021 k zneviditelnění velké části diskuse.

Jelikož se jedná o první použití této funkce, tak nebylo možné závadu odhalit dříve.
Za vzniklé nedopatření se omlouváme a budeme se snažit věc uvést do pořádku.

 

Edit 6.8.2021 20:43: Diskusní příspěvky pod článkem z 2.8.2021 se podařilo obnovit, ale bohužel ne podle návaznosti, ale jen podle datumu a času