CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.

Opustila nás Babka Kosačka

Kategorie: Všechny články, Silent Key

Ono nestačí, co se děje kolem nás. Ono nestačí, že je jedna rána za druhou.

Opustila nás Babka Kosačka

Ono nestačí, co se děje kolem nás. Ono nestačí, že je jedna rána za druhou. K tomu všemu ještě přijde zpráva, že navždy odešel jeden z největších příznivců CB na Slovensku , ale i u nás v Česku Babka Kosačka. Do poslední chvílem se starala o svoje inter.stránky. Její stránky obsahovaly mnoho zajímavostí. Našli jste na nich od zajímavých receptů, kultúrních zajímavostí ze života Horních Chleban (protože byla kronikářkou) až po techniku CB a život v CB komunitě na Slovensku , ale i česku všechno o čem věděla. Velmi pečlivě sledovala a komentovala cesty expedice Albánie, Nordcap, Balkán, Ibéria, Vikyng. Poslední exp.Sicílie již nemohla sledovat pro svoji nemoc (byla upoutaná na lůžko) ale dobře o ní věděla a také mne Vencu Chotěšov mailem kontaktovala s tím že o nás dobře ví jen již není schopna to dát plně najevo.

Při exp.Albánie jsme Anežku navštívili po cestě domů a čekalo nás pohoštění jako kdybychom patřili do rodiny.

 

Venca Chotěšov, Kosačka, Jířa Doubravka

 

Fousáč Plzeň a Kosačka

 

 

Na tohle opravdu nikdy nezapomenem.

 

Aneška organizovala a nebo se spolupodílela na mnoha  akcích v obou republikách. 

 

 

na obou snímcích Milan 42 v levo a uprostřed Aneška oba redaktoři svých časopisů. Milan 42 Výzva na kanále a Aneška Júnošík.

 

Aneška se účastnila pasování (přijímání) exp.Trio mezi Matadory které se konalo na Doubravě u Klatov což pro ni bylo 550Km které s Lubem Trebišov museli s autem urazit. Přezto přijela!. Přijímání exp Furgon do sdružení Matador které proběhlo na Mikulčině Vrchu se také neobešlo bez přítomnosti Kosačky. Aneška vlastním nákladem po dobu několika let vydávala CB měsíčník Jůnošík

 

Skrátka CB svět stratil člověka kterého již nejspíš nepůjde nahradit. Tak ale příroda zkrátka v tomto světě funguje. Co nám dá, zase si bez omluvy vezme a to bez vyjímek. Nezbývá než to respektovat.

 

Aneško moc Ti děkujeme za všechno co jsi nám stačila dát. A jestli mohu poprosit, tak pokud to půjde, rezervuj tam někde blízko tebe kouteček i pro mne. Jířu Doubravka a Vaška Valcháře z exp.Radegast tam již máš .

Děkuji.

 

Aneško nikdy nezapomenem a čest Tvoji památce.!

 

Venca Chotěšov CL39, Fousáč Plzeň CL51, Vorel Stupno CL45

a Jarka Chotěšov, Milda Lesná a Kuba Šumná a také Tygr Mutěnice