CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Slováci k 25 narozeninám CB klubu ČL připravili překvapení

Kategorie: Všechny články, Klubové akce a činnosti

Stejně jako každý rok i letos se konalo slavnostní vyhodnocení CB soutěží.

                                          Slovenské překvapení

Stejně jako každý rok i letos se konalo slavnostní vyhodnocení CB soutěží. Jen letos to bylo trochu, no spíš hodně jiné. Bylo to jiné z několika důvodů. Jednak, jak jsem již uvedl, duchem 25 let vzniku CB klubu a jednak tím co nám připravili Slovenští kolegové. Jak jsem kdysi referoval po návštěvě slavnostního vyhodnocení SCBR na Rematě , kam jsme přijeli s tím, že Slováky přesvědčíme, že po vyhodnocení nemají jezdit domů, ale řádně ceny oslavit. No a oni nám ukázali, jak se to u nich dělá a my koukali jak husy do flašky a myslím, že na to nezapomeneme.

 Stejně tak i letos, jen obráceně, nám oplatili naši návštěvu a to tak fantastickým způsobem, že jsme opět koukali jak husa do flašky a opět na to  nezapomeneme.

Slovenská enkláva práve vyráža

Oni totiž vypravili vlastní vlak, kterým dojeli do Holic, kde se spolu s námi zúčastnili celého ceremoniálu včetně večerních oslav a zase v neděli do stejného vlaku, který na ně na nádraží v Holicích čekal, nasedli a jeli s velkou parádou domů.

 

Tak nevíme Marconi a Števo jestli toto budeme někdy schopni alespoň napodobit. Ale určitě se budeme snažit. Trochu mne utěšuje ta skutečnost, že SCBR je přece jen mohutnější organizace, která disponuje jednak mnohem větším balíkem nápadů než CB klub a také mnohem větším potenciálem lidí schopných a ochotných něco podobného vytvořit. O to lepší pocit mám z toho, že jste našimi kolegy. Mám i pocit, že mezi námi není jen vztah, má-dáti-dal, ale je to něco daleko hlubšího a cennějšího, co se vytváří již mnoho let. Je to podobné jako při zahraniční expedici. Na takovou akci nelze dát dohromady partu lidí sehnaných podle odbornosti na internetu. Musí to být lidi, kteří mají k sobě hlubší vztah než jen znalosti. Jinak je s nimi již za 5 dní konec a bude po expedici.

A tak Vám Slovenským kamarádům děkujeme za dárek k našemu 25 letému výročí, který opravdu nikdo nečekal a asi to nikoho ani ve snu nenapadlo. Nemohu při této příležitosti  nevzpomenout na Milana 42, který, vlastně před 25 lety, položil základní kámen pro výstavbu tohoto vztahu a jen málo stačilo (při rozpadu ČAK) kterou svého času Milan 42 vedl a pokud by se nenašlo po Milanově smrti pár jedinců, kteří nedovolili rozbít to, co chtěl Milan uskutečnit, nikdy by nejspíš tato symbióza mezi CBČR a CBSK nevznikla. I do budoucna je třeba tento vztah chránit a udržovat.

Všem pevné zdraví a hodně štěstí.

Za CB Klub Česká Lípa:

Kid Liberec CL-29,

Fousáč Plzeň CL-51,

Kuba Šumná CL-54

Venca Chotěšov CL-39

Soptík Hřensko CL-95

Komentáře

postPřidat komentář
Jordán Nový Jičín
odpovědět citovat
No, podle toho jak sleduji co se u nás děje, tak největší rozmach má tunelování. Proto bych navrhl prokopat tunel z Holic na Rematu... 2 aby to bylo stylové a tak nějak charakteristické pro naší dobu ve které žijeme.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Jóó to je ono !! A těsně před zahájení se prokopat ven uprostřed parkoviště před chatou. Kurňa to by bylo překvápko. 3 3
Milda Lesná Znojmo CL-53
odpovědět citovat
Neboj Venouši.....to jim oplatíme.... už začínám stavět vzducholoď 3 3
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Mildo, trochu o létání vím a domnívám se, že nebude problém balón sehnat, ale nad tou Rematou s tím balonem zastavit alespoň tak, aby nás po přistání byli schopni smontovat dohromady. 5 5