CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Slovenský CB poľný deň 2019 - doplnenie propozícií

Kategorie: Všechny články
Slovenský CB poľný deň 2019 - doplnenie propozícií

Slovenský CB poľný deň upravuje propozície tak, aby bol prístupný aj pre českých cébečkárov.

V stredu boli medzi Partizánskym, Zvolenom, Banskou Bystricou horúce linky a dohodli sme sa na doplnení propozícií CB poľného dňa. Slovenský CBPD má už niekoľko rokov stanovené dve obmedzenia:

  • miesto vysielania je na území Slovenskej republiky,
  • platia len spojenia so stanicami na Slovensku.

Niekoľkokrát sa českí cébečkári dožadovali povolenia štartu z územia CZ, no náš cieľ zmenšiť rozdiely medzi východným a západným Slovenskom sme dosiahli a obmedzenia sa ukázali ako opodstatnené.

Keďže v minulých rokoch na kopce v Českej republike kvôli nám, Slovákom, vyšli viacerí portejblisti, zvažovali sme už dlhšie ako pre nich otvoriť CBPD aj z územia mimo SVK. (Exp. Pohádka to vyriešila po svojom a už dvakrát prišla súťažiť na Slovensko.)

Pre tento ročník prichádzame s pokusnou úpravou a doplnením propozícií. Slovákov sa týkať vyslovene nebude, pre nás ostávajú v platnosti propozície bez zmeny. Stanice v Českej republike sa budú aktívne do CBPD môcť zapojiť s nasledovnou podmienkou:

Propozície - doplnenie
bod 5.1
a) Súťažiaci môže vysielať z územia ČR, ale bude zaradený do zvláštnej kategórie so samostatným poradím.
b) Do súťaže sa započítavajú iba spojenia so stanicami na území Slovenskej republiky.
c) Spojenia sa bodujú systémom 1 km = 1 bod

SK stanice si tieto spojenia tiež zapíšu do denníka, avšak v tomto roku nebudú brané do úvahy. Pokúsime sa však zistiť, ako uskutočnené SK-CZ spojenia ovplyvnia výsledné poradie, ak by sme ich klasicky započítali.

Malé vysvetlenie: uskutoční sa spojenie exp. Radegast /p Čerchov JN69JJ - exp. Mafia /p Skalka JN98LR, čo je nejakých 455 km. Obes stanice si spojenie zapíšu do denníka. Radegastom bude pre ich kategóriu uznaných 455 bodov, ale Mafii nebude spojenie uznané (0 bodov). V neoficiálnom poradí však zistíme, ako by toto spojenie posunulo Mafiu voči iným staniciam...

Uvidíme, ako sa táto úprava propozícií osvedčí/neosvedčí. V každom prípade však pozývame českých cébečkárov na kóty, odkiaľ to dobre lieta na Slovensko!

Dopočutia 10. augusta/srpna 2019

Marconi Partizánske (SK-424, CL-83)
vyhodnocovateľ CB poľného dňa

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

odpovědět citovat
Měnit podminky 10 dní předem, asi není to nejlepší řešení. Na základě podminek jsme si i my upravili nejen dovolenku a těšíme se ze Smrekovice dopočutia. Aj keď ze Svahové to na Svk jde také dobře. 73!
Marconi Partizánske CL-83
citovat
Ano Honzo, máš pravdu, ale tentokrát ide hlavne o experiment. Chceme v tomto roku zistiť, ako veľmi by uznávanie všetkých CZ + SK spojení ovplyvnilo výsledky. Pre súťažiacich na SK sa nič nemení, ale využijeme / zneužijeme CZ portejblové stanice na test a zároveň ich za snahu drobnosťou odmeníme.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ale pro Slováky se žádné podmínky nemění a ty budeš startovat ve Slovenském hodnocení a já si tě pohlídám abys mi neutekl nebo se neschoval. 5
Marconi Partizánske CL-83
odpovědět citovat
Kompletné propozície na http://www.scbr.sk
Expedice Žába 🐸
odpovědět citovat
Paráda! Škoda ze už mám na plánu něco jiného. Exp. Žába. 5