CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Sobínka, nejvyšší místo v Praze.

Kategorie: Všechny články, Česká CB liga, Popisy rozhleden a kopců
Sobínka, nejvyšší místo v Praze.

Uzavřen v okrese Praha a zároveň i nutnost "udělat" nějaký deník vhodný k zaslání do populární soutěže CB liga, mne přinutila vybrat pokud možno nejvyšší místo v Praze. To se nachází na západním okraji Prahy, kousek za Zličínem. Jmenuje se Teleček a je v nadmořské výšce 399 metrů a lokátoru JO70DB.  Ale nedá se tam dojet (závora). Vrchol tvoří náhorní planina a na jednom jejím konci je modelářské letiště Sobínka a tam už dojet lze. Dokonce po asfaltové cestě. Celý areál je v soukromém držení ale jak mi místní řekli (Petr Zličín), nikomu tam případné stání vedle plochy nevadí.

 

Když jsem tam přijel, tak všechna místa u plochy byla zabrána těmito jezdci na kolečkových bruslích plachtících ve velmi silném větru, který v sobotu byl. Tak jsem se uchýlil kousek zpět, mezi budovy u vjezdu do areálu Pražských služeb. Tam foukalo taky pěkně a tak stavba laminátového teleskopu s drátovkou dala zabrat. 

Prut s anénou se v poryvech větru řádně prohýbal a tak i signál pěkně kolísal. Navíc v té době bylo rušení (zde) až 7 S. Tak spousta delších spojení zanikla v šumu.

Když plachtící osoby opustili místo, tak jsem složil prut i anténu, přemístil se k ploše modelářského letiště a dal na střechu jen magnetku Sirio ML 145. I na ní se dařila docela dobrá spojení a navíc zmizelo to rušení. Je odsud pěkný výhled na letiště Ruzyň a i dál na České středohoří.

Pak přišlo pomalé stmívání, západ slunce a tak se Expedice Žába začala pomalu loučit a ukončila vysílání. I pro domácí klid, neb ten Covid dává mezilidským vztahům pěkně zabrat. Tak se mějte pěkně a příště snad naslyšenou z nějakého místa už dál od Prahy. Pěkný den a hezké Velikonoční svátky Vám přeje Honza - Expedice Žába. 73

PS: ještě doplním, na obrázku je vzadu vysílač na Telečku a přímo za Žábou halda Chýně, odkud se taky vysílá ale hlavně PMR a je to už mimo okres Praha.

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.