CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

ˇÚnorový výjezd na Křížový Vrch

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
ˇÚnorový výjezd na Křížový Vrch

Máme tady únor 26.2 2022. Sníh sice na první pohled je pryč, ale na druhý pohled na kopečky nad 1000m je to již horší.

Únorový výjezd na Křížový Vrch

 

Máme tady únor  26.2. 2022. Sníh sice na první pohled je pryč, ale na druhý pohled na kopečky nad 1000m je to již horší.

Tak sem se nedostane ani 4x4, jen pásy mají šanci a ty bohužel jsou pro nás nedostupné. Možná by se dal dobít Koráb, ale tam jela exp.Tuto a tak to bylo také pasé. Sice jsme během večera zjistili, že asi Tuto na kótu nedorazili, ale to již bylo pro nás pozdě. No nic ! Spokojili jsme se i s naší rodnou kótou Křížový Vrch. Je to sice krtina 480m , ale v nouzi nás nikdy nezklamala. Nezklamala nás ani tentokrát. Hned jak jsme dorazili nahoru dali jsme se do , do čeho jiného, než do základní potřeby a to je vybalení jídla a pití.

Hned potom , až potom ! do stavby nutných doplňků toho jídla a to jsou ANT, energie, počítač a teplo, které je stejně důležité jako jídlo.

Kolem 15:30 jsme se pustili do práce. Šlo to jako po másle .Spojeníčka přibývala a nejednou kdopak se nám to tam ozývá ? No jasně! Milan Senice ze Žalostiné. Zpočátku jako moucha ve vlašce , ale pomalu se vylepšoval a vylepšoval až se vyloupl a byl doma v deníku. Podmínky se pomalu začaly zhoršovat až jsme měli problém z QSO na 150Km. Horko těžko jsme se domluvily s Vencou Červená Lhota . Kolem 20 hodiny to bylo již hodně špatné a připravovali jsme se na ukončení provozu, když tu najednou Dana Slavoňov, Kovboj Hoštice a světe div se s hláskem jako konipáskem se probojovávali šumem Trnaváci na Velké Javořině. Chvilku domlouvání a nejednou tradááá a byli tu jako z praku. 337 Km se v deníku vyjímá opravdu dobře a děkujeme celé expedici za operátorský um který projevili.

A to byla tečka jak za podmínkami, tak za provozem. Ještě mapa spojení a v cca 22:00 šla ANT k zemi a vypnula se stanice.

Děkujeme všem kteří se nám ozvali a přejeme Vám pevné zdraví a brzo NSL a 73

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

postPřidat komentář
Vláďa Tři Dvory CL-78
odpovědět citovat
Asi jsem si při balení antény měl připojit mobilku a mohl mít i spojení s Danou Slavoňov ale přendávání konektorů bylo příliš mnoho práce. Tak poučení pro příště.
Expedice Žába
odpovědět citovat
Ahoj, krásná spojení z ještě krásnějšího kopce. Přiznám se, že CB je u mne zatím až na druhé či třetí koleji. Snad jen LPD a možná i EBH mne trochu nabudí. Jinak bych podotkl, že na portebly lze chodit i pěšky. Třeba na ten Čerchov. I s CB a nejen s PMR. Ale vím že s tím baťohem vpředu, já ho mám též, se chodí špatně. Pěkný den přeje Honza - Expedice Žába. 73 1
Pavel Lažany
odpovědět citovat
No tak hezká práce s radiostanicí .Kostel krásnej , je vidět , že se o to radní starají.
Jen ta bílá špinavá bedna na čtyřech kolech hatí fotky 5
Pavel Lažanský
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Jakej pán takovej krám. 3 3 Jak ho uvidím hned mu to řeknu v jakém že to má bordelu. Ale jak ho znám asi si z toho moc dělat nebude.
Pavel Lažany
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Jakej pán takovej krám. Jak ho uvidím hned mu to řeknu v jakém že to má bordelu. Ale jak ho znám asi si z toho moc dělat nebude.


5 5 5