CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

CB Liga 2020/2021

Kategorie: Expedice Pohádka, Česká CB liga, Všechny články
CB Liga 2020/2021

... alebo ako Venca Chotěšov svojimi rozhodnutiami ovplyvnil umiestnenie exp. Radegast v lige

Exp. Radegast mala počas ligy 2020/2021 nezrovnalosti v dvoch mesiacoch. Prvý problém bol v srpnu 2020, keď Vašek zmenil propozície, následne tvrdil, že denník za daný mesiac nepošle, ale nakoniec ho poslal. Poslal denník s jedným spojením, s DX za 309km. Na tento jeho postup sme upozorňovali už v októbri/říjnu 2020. ,,Človek, ktorý závodí roky, si je proste vedomí toho, že na bedne často rozhoduje len pár bodov... inak si jeho zaslaný denník vysvetliť nevieme.“  Upozorňujúcu časť na tento postup z nášho článku Za dobrotu, na žobrotu si môžete prečítať tu.

Druhý problémový mesiac je červenec 2021, kedy exp. Radegast vysielala z lokátoru, v ktorom sa nenachádzala. Denník však v lige zapísaný má. Podľa nás tam ten denník nemá čo robiť, pretože expedícia pochybila a denník k tomu ešte nesie nepravdivé informácie. Je evidentne písaný za lokátor JN69TT, ktorý expedícia rozdávala a odpovedajú tomu km i mapa. Následne, po jeho vytvorení, však bolo s denníkom rozhodne manipulované, pretože je evidovaný s lokátorom JN69UT. V takejto podobe však lokátor stanovišťa nesúhlasí ani s kilometrami a ani s mapkou. Neviem ako tento denník prešiel kontrolou pod ktorou sú kontrolóri v článku podpísaní a neviem ako takýto denník môže byť prijatý za správny do súťaže. Denník

Je pravdou, že bodový rozdiel medzi  JN69UT a JN69TT pre expedíciu je malý a nemení celkové poradie v súťaži. Dôležitejší je však DX 397km, ktorý tak exp. Radegast za červenec získala. Denník za srpen 2020 a denník za červenec 2021 tak nesú vplyv na top DX.

                        Výsledky CB liga 2020/2021 - TOP DX QSO

poř.

Název

SUM DX

Jeho nejdelší DX

1

exp.Radegast

4127

590

2

exp.Mafia

3612

480

3

Milan Senica

3292

382

4

Mates Brno

2069

286

5

exp.Žába

1185

311

6

Alpinet Plzeň

1181

643

7

Vlaďa Tři Dvory

1160

336

8

exp.Favorit

1050

244

9

Zdenda Červený Kostelec

705

269

10

exp.Spektrum

142

142

Keď si od 4127 odpočítame 309 bodov za denník zo srpna 2020 a 397 bodov za červenec 2021, tak exp. Radegast má TOP DX 3421 a tým sa na prvé miesto dostáva exp. Mafia... Exp. Radegast ligu začala podvodom – denníkom, u ktorého prehlasovala, že ho nepošle a končí podvodom, keď vysiela z nesprávneho lokátoru a špatný denník si do súťaže započíta.

No čo dodať. Zas budeme pre Vaška i iných tí zlí, zas tí čo ubližujú, ale hold len mapujeme akých chýb sa dopúšťa. CB ligu nikomu neberieme, ani jemu samotnému, ale upozorňujeme, že aj on je tvor omylný. Len nám príde, že on si to niekedy nechce pripustiť a málokto sa mu asi odváži oponovať.

U nás narazil svojim chovaním u LPD 2020 a začalo sa to nabalovať. Pokračovalo to zmenami v propozíciách ligy, nedodržaním slova s denníkom za srpen 2020, u problémoch s denníkmi v lige, kde mu nejaké chýbali, pri opakujúcich sa chybách v článkoch, chybnom vyhodnotení EBH, jednaním s niektorými rádioamatérmi a teraz chybou vo vysielaní, kde si denník bez problémov započítal do súťaže... no sledovať bolo toho celkom dosť... Všetko chcel riešiť v tichosti, v súkromí, asi aby sa to nik nedozvedel, ale následne by nik z klubu nevedel, aké problematiky sa riešia. Preto sme ticho neostali, ľudia majú predsa právo vedieť, čo sa deje.

Ďalšou vecou na ktorú sme upozorňovali bolo, že za denníky ligy a všetko je zodpovedný riaditeľ a že riaditeľ súťaže by nemal byť v danej súťaži súťažná stanica. Za ligu 2020/2021 bola jediná sporná stanica exp. Radegast. Na srpen sme upozornili my, na červenec Kaso. Tak som zvedavá, ako sa riaditeľ závodu k tomu postaví, keď je jej členom. Urobte si svoj názor i vy, na ligu nezanevrite, bola by to asi škoda, len si ju možno viac strážte... My sa však ligy, tak ako sme prehlásili v srpnu 2020, pokiaľ bude pod vedením Venci, zúčastňovať nebudeme. 

    Mirka Stankovany Sulejovice CL-93
    Honza Sulejovice CL-50
    ...
    ...

 

EDIT 11.8.2021 Soptík Hřensko CL-95: obnovení příspěvků z DB v diskusi pod článkem

Komentáře

stopUzamčeno - nelze přidávat nové příspěvky.
Jirka Daněk / programátor
citovat
Test odpovědí na zamčené komentáře
Jirka Daněk / programátor
citovat
Odpověď na komentář
Mirka Stankovany Sulejovice
citovat
Venca Chotěšov CL-39 napsal/a: Ano je to hodně dat a občas se stane, že se na nesrovnalost přijde později a to hlavně tím, že si toho někdo (soutěžící) všimne V tomto případě komisař a upozorní na to. Potom se data upraví podle skutečnosti. Tím, že se jedná o celoroční soutěž nic se neděje protože, důležitý je až konečný výsledek. Takové úpravy se dějí i ve prospěch soutěžícího. Např. Milanovi Senica nebo Števovi Zvolen se neuznalo QSO protože se při opravě nenašlo v mapě QTH které bylo zapsáno. Po prokázání skutečnosti se jim body započítaly zpětně a byla i zpětně a s omluvou provedena oprava jak v Bance , tak v článku. Tím, že je banka přístupná má každý soutěžící možnost si sám hlídat svoje výsledky stejně tak jako výsledky ostatních a také to dělají a pečlivě asi tak jako paní Mirka. Paní Mirka nic o tomto neví a domnívá se, že objevila Ameriku. Neobjevila ! Neobjevila vůbec nic. Jenom přidala další trapné připomínky. Paní Mirka si stále myslí že jsou soutěžící úplní pitomci a bez ní se neobejdou. Paní Mirko ! Jsou to všechno inteligentní lidé a v mnohém Vás vědomostmi i předčí a hodně. Opravdu zvolte si jiný druh zábavy.
Rozhodne si nemyslím a ani by som si nikdy nedovolila tvrdiť, že súťažiaci sú pitomci, tak to láskavo na mňa/na nás nepíš! Neobjavila som ani Ameriku :) Čo som však objavila je, že čo tvoj článok, to chyba, čo tvoje vyhodnotenie, to nezrovnalosť a teraz sa to premietlo i do vysielania... Človek je tvor omylný, ale... Poukazovala som na to niekoľkokrát a tým, že si to vždy všetko opravíš, len potvrdzuješ, že sme mali pravdu. Takže áno Žábo, vypínam, stačilo!
Expedice Žába
citovat
Už dost! Prosím ....
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano je to hodně dat a občas se stane, že se na nesrovnalost přijde později a to hlavně tím, že si toho někdo (soutěžící) všimne V tomto případě komisař a upozorní na to. Potom se data upraví podle skutečnosti. Tím, že se jedná o celoroční soutěž nic se neděje protože, důležitý je až konečný výsledek. Takové úpravy se dějí i ve prospěch soutěžícího. Např. Milanovi Senica nebo Števovi Zvolen se neuznalo QSO protože se při opravě nenašlo v mapě QTH které bylo zapsáno. Po prokázání skutečnosti se jim body započítaly zpětně a byla i zpětně a s omluvou provedena oprava jak v Bance , tak v článku. Tím, že je banka přístupná má každý soutěžící možnost si sám hlídat svoje výsledky stejně tak jako výsledky ostatních a také to dělají a pečlivě asi tak jako paní Mirka. Paní Mirka nic o tomto neví a domnívá se, že objevila Ameriku. Neobjevila ! Neobjevila vůbec nic. Jenom přidala další trapné připomínky. Paní Mirka si stále myslí že jsou soutěžící úplní pitomci a bez ní se neobejdou. Paní Mirko ! Jsou to všechno inteligentní lidé a v mnohém Vás vědomostmi i předčí a hodně. Opravdu zvolte si jiný druh zábavy.
Mirka Stankovany Sulejovice
citovat
Edit k 9.8.2021
- v článku CB liga červen 2021 (z 6.8.2021) je už správne červenec 2021
- exp.Radegast – liga - ,,autor zmenil denník“ – v denníku č. 5021 sú dodatočne opravené 2 neplatné spojenia
- hodnotenie vo výsledkovej tabuľke a článku CB ligy za červenec je prepísané z 2285 bodov na 2022, vplyv na poradie to nemá

V banke denníkov som však narazila na podivnú nezrovnalosť.
Příloha: pdf3732_radegast_denniky.pdf (743 kB, staženo 43x)
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Expedice Žába napsal/a: Ahoj, Mirka se mě několikrát zastala a tak se jí musím zastat taky. V lecčems má pravdu. Honza Expedice Žába 🐸. 73

Svojí pravdu najdeš vždycky Žáne. Stačí na věc změnit úhel pohledu. Stačí po svém vyložit důvody pro které bylo rozhodnuto a tvoje pravda je na světě. Vzpomeň na svůj závod který jsi musel anulovat. Vlastně nemusel, ale byl jsi k tomu dohnán a vůbec jsi to nemyslel špatně. Možná jsi se měl více poprat za svoji pravdu, ale nepopral. A tak to dopadlo jak to dopadlo. Já jsem jiný Žáne.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Pavel Lažany napsal/a: Mates FM napsal/a: * Koukám s otevřenou hubou co tady se děje

Musím konstatovat , že se tady perou mezi sebou členové vlastního klubu čárlí lima .
Tak si někde v klidu sedněte , vyříkejte si to a snad jste lidi a domluvíte se !!!
Nebo to dojde tak daleko jako Plzeňská třiatřicítka ???
Zdraví Pavel Lažany

Ano přišel jsi na jádro pudla Pavle. Přesně to je účel který paní Mirka sleduje. Mám klub rád, budu mu sloužit a budu pro něj pracovat, stejně jako moji kolegové a rozhodně nepadneme na zadek a nedovolíme nikomu aby nás poškozoval jak se mu zlíbí.
Pavel Lažany
citovat
Mates FM napsal/a: * Koukám s otevřenou hubou co tady se děje


Musím konstatovat , že se tady perou mezi sebou členové vlastního klubu čárlí lima .
Tak si někde v klidu sedněte , vyříkejte si to a snad jste lidi a domluvíte se !!!
Nebo to dojde tak daleko jako Plzeňská třiatřicítka ???
Zdraví Pavel Lažany 1
Tomáš Roudnice CL-31
citovat
Nejen ty ...
Mates FM
citovat
6 * Koukám s otevřenou hubou co tady se děje 7
Strana: 1 2 další »