CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

LPD 2020

Kategorie: Všechny články, Letní polní den, Expedice Pohádka
LPD 2020... Made in Czechoslovakia ...

Jako členové CB CL klubu nesmíme chybět na jednom z nejdůležitějších a nejprestižnějších závodech roku. O účasti v tomto závodě se doma příliš bavit nemusíme. Vloni jsme si vyzkoušeli vysílat dva z jedné koty a vzhledem k tomu, že jsem dělal alfu byla Mirka utiskována.  No aby k tomu letos nedošlo rozhodli jsme, že pojedeme každý sám. Tedy aby to nevyznělo zle, nebylo to podle vzoru neznám bratra ani vlastní ženu =))


Znamenalo to vše připravit nejméně dvakrát. 

 

Místo jsme si již vyzkoušeli o EBH a tak jsme doufali že to bude chodit i nyní. Díky vstřícnosti majitele hotelu na Lesné, jsme opět využili jeho louku u hotelu a Mirku jsem zde zanechal s karavanem a náležitou výbavou. 

Zlí jazykové tvrdí, že dostala tu nejhorší výbavu co jsem doma našel..... Důrazně oponuji a podotýkám, že jako elektrikářka již umí opravit i prasklou skleněnou pojistku ve zdroji. Sice něco do telefonu pindala, ale co by neudělala pro účast v závodě =)).

Já odjel na oblíbenou Svahovou což je o 10 km blíž do republiky, ale mám tam klid a hlavně zázemí které potřebuji pro stavbu anténní směrovky. Letos mi to zapoměli posekat a tak jsem se brodil po pás v trávě.  Navíc mi les oplotili a tak jsem musel dávat centrálu jinam než jsem zvyklej. Ještě že jsem sebou měl dost lukovskejch kabelů a tak šla centrála pěkně po louce dolu. Půlka na 4 metrovej dural a pak šup s ní na posed. Logopero stavím ze štaflí, to mám nacvičený, a tak za hodinu a půl jsem připraven na test. PSW super na první dobrou. Jako první se ozvala Mirka, tam nebylo do vedlejšího lokátoru co zkoušet..... Pak hned V3D, a tam se vše jevilo taky dobře. Následovala kávička a pár kremrolek za dobře odvedenou práci a pak už 19 hodina a jelo se hned od začátku pěkně svižně.

Samá junajtid kindom, ytali, ukrajyna, dojčland a pak český stanice, který se v tomhle bordýlku uspokojovali DXama. A v tomhle jsme měli ještě my lovit AA, CL a ET....no super. Logicky tak začali můj deník obsazovat volačky s reportem 59 a navíc z lokátoru JO60, maximálně JO 70. Tady jsem začal mít pochybnosti, že všechno není se směrovkou tak jak má být, ale čas byl v tuto chvíli nepřítel a tak jsem nic neřešil. Někdy před 22 hodinou už mi bylo jasné že směrovka směruje ale nepřijímá to co by měla oproti půlce. Snad se to dožene v druhé půlce. 

V přestávce jsem jen s baterkou konstatoval, že nikde chybu nevidím, prvky mám všechny.... Mirka mi potvrdila, že i ona má hodně málo spojení (což jsem někde odposlechl)... Největší problém jí dělal CL95 a to ho měla doslova za kopcem...  S Fousáčem jsme se schodli, že mi směrovku ovlivnuje vysoká tráva. Faktem je, že spodní prvky byly tak 30 cm v trávě... Čert se mi vysmál, že si mám koupit na portejbl ještě kombajn - není nad chtít poradit od kamaráda... No nechtělo se mi jít vytrhávat o půlnoci trávu pod směrovkou, takže jsem doufal, že bude líp.....Jak jsem starej.....zase jsem tomu chtěl uvěřit. =((

Druhý kolo byla taky bída, nebejt ráno Tygra na Ďumbieri a v závěsu Števa Zvolen, tak bych tvrdil, že za Vysočinou nikdo nebyl. Rychlé spojení a frekvence volná pro další. Tygr byl slyšet asi ještě 10-12  minut, ale dělal hlavně moravu, nicméně to vím z jeho relace, protistanice ani změna šumu. 

Po závodě vše vypnout, zabalit, a hurá do vyhřátého karavanu na Lesnou. Obloha hrála zajímavejma barvama, i přes to, že se stahovala mračna. Budíček dávám na 10 hodinu, ale to už bubnoval déšť do střechy a tak jsme Mirky výbavu balili již za deště a také na neposekané louce.

... JO60QN ...

... JO60RN ...

Odjíždíme přesně v 11 hodin za odbíjení zvonu v místní zvoničce.  Hodina cesty a doma nás již vítá naše malá radioamaterka Terezka a teplý obídek na stole. S klidným svědomím mohu říci, že jsem udělal vše co jsem slyšel. Vím, že tam byl ještě Milan Senica, ale to byla pouze nesrozumitelná změna šumu. Ale jelikož toto jsou stálice v mých ligových denících i na půlku, tak usuzuji, že podmínky byly fakt na nic. Doma jsme deníky již přepsali, zkontrolovali a těšíme se jak to letos  všechno dopadne.

Děkujeme všem AA za perfektní práci na pásmu a těšíme se snad na viděnou ve Výrovicích, kde pro Vás již Milda ve svém sklípku chladí šampusy... PS: Milda Šáňo nepije, tak je tam v bezpečí !!! 

Mirka Stankovany Sulejovice CL-93 a Honza Sulejovice CL-50

 

 

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Fousáč Plzeň CL-51
odpovědět citovat
Ty máš jediný velký štěstí, že máš šikovnou a kvalifikovanou ženu, která si dokáže dvakrát po sobě vyměnit pojistky.
Nepřej si domýšlet jak by to s tebou dopadlo, kdyby jsi měl nějakou pipku, která by to nezvládla. To by jsi snad musel chodit kanálama.
Venca Chotěšov CL-39
odpovědět citovat
Ano letos to bylo ňejaké posraté. Ale to říkáme každý rok a potom stejně sedíme u jednoho stolu u dobré bašty mezi bandou bláznů a je nám dobře 3 . 3 Tak,že ahóóój u těch šampáňos.