CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

 

Bylo spuštěno přihlašování na VČS, uzávěrka je 19.4.2024. Článek k VČS je taktéž vydán. Těšíme se na všechny!

Koronavirový Křížový Vrch

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Koronavirový Křížový Vrch

V Dubnu jsme se chystali jako vždy na Čerchov

Koronavirový Křížový Vrch

V Dubnu jsme se chystali jako vždy na Čerchov. Ale na poslední chvíli jsme museli změnit svoje rozhodnutí a to proto, že prý jsou v Domažlickém kraji nakaženi virem snad i stromy u cesty. No zkrátka v této oblasti náhle stoupl počet  postižených lidiček  a to opravdu o dost.   A protože se musíme již řadit mezi ohrožený druh  a  to nejenom po stránce věku,  ale i co se týká aktivních klubáků  co jezdí na kopce,  musíme být na sebe velmi opatrní. Kdyby to s námi šlehlo  již by asi na kopce z klubu nejezdil nikdo. A z těchto všech důvodů jsme se rozhodli pro změnu kóty na Křížový Vrch.

Počasí bylo špicové a na kopec jsme s Vorlíkem vyrazili z Chotěšova kolem 14 hodiny. Přesně jak jsme očekávali.  Po cestě na kótu spousty lidiček jak na kolech tak pěšky. Rozhledna byla sice zavřená,  ale  vatra hořela a buřty se pekli jedna radost. Samozřejmě milion otázek od kolemstojících kamto, pročpa to, k čemu a na co atd. A tak přišla řada na chrchlání a kýchání a byl ode všech klid. Cha Cha.

Anténa stála za chvilku a přišla řada na kafíčko.

Potom na pivíčko a šunčičku. Počasí stále krásné  i  když se pomalu začalo od západu zatahovat a černat. Nastal čas se pustit do práce. Na pásmu kolem 16 hodiny se nechal slyšet  Ondra Kbely a nejednou zlehýnka hlásek jako konipásek volá exp.Horal . Tygříku odkud že to voláš ? Ze Zasratého kopce Radegaste ozvalo se. Jasanka  Horale, píšu Šibenický Vrch. No a 300 stovka je v kapse. Pak nejednou se nechal slyšet V3D... haló již jsem dorazil pánové......a tím začal běžný provoz na pásmu.

 

Kolem 17 hodiny to zvláštně na frekvenci zašumělo, zapraskalo a kdo že  nám to tam loupe perníček? No jasně Milan Senica se nám tu šťourá v chaloupce a tak ho hned musím napřášit do deníku abych zase nepřišel o DX QSO jako minule !

 

Tak a pomalu jsme zase vyhládli a přišla řada na teplou večeři. Člobrdové byli již pryč a tak jsme měli volné pole působnosti. Vorlík rozdělal oheň a pustili jsme se do klobásek

A než u Bucků (západ slunce)zhasly ještě se u nás zastavil na pokec kamarád drozd (konipas).

Večerní provoz byl v duchu zhoršujících se podmínek. Sem tam nějaká ta 200stovka, ale již nic moc. Zkrátka běžný CB provoz. Až najednou kolem 22 hodiny jsme zaslechli, že dělá V3D QSO s exp. Signal Samozřejmě že jsme se snažili jak to jenom šlo. Přešli jsme na SSB a při čitelnosti S1 jsme jasně přečetli Kótu a lokátor. Máme dojem, že i oni od nás data dostali, ale potvrzeno to od nich již nemáme. No nevadí. Bylo to sice tentokrát trochu slabší, ale snaha byla.

 

Zařízení jsme vypínali okolo půlnoci a jeli pomalu domů. Po cestě Vorlík ještě zachytil dominantu obce Klášter Premonstrátek Chotěšov

Tak a to je všechno co jsme stihli na této koranavirové expedici. Děkujeme všem za pokec a těšíme se opět NSL.

Exp.Radegast

Vorel Stupno CL-45 a Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Honza Rosice
odpovědět citovat
tam to bylo super hlavně spaní v altánku :-))))

držte se
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Altan stojí pořád, můžeš to zopakovat 1
odpovědět citovat
Zdravím Radegasty. Všechny údaje jsme od vás přečetli i když to byla fuška, ale povedlo se. Děkujeme za krásný DX a někdy za příznivějších podmínek to bude určitě lepší.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
I od nás velké poděkování za pěkný DX. Podmínky nebyly právě nejlepší a měli jsme jen jednoduché HB a jen 480 mnm kóta tak to bylo poznat. Ale i tak ještě jednou poděkování a opět NSL.
Expedice Žába 🐸
odpovědět citovat
Ahoj, hezké povídání. Toho ptáka bych ale tipoval na Konipasa bílého http://jdem.cz/ff58q7 Drozd je zespodu kropenatý dohněda. Hezký den a stálé zdraví přeje Expedice Žába. 73 http://jdem.cz/ff58q7
Vorel Stupno CL-45
citovat
Žáne, dávám tě za pravdu. Vašek to trochu obrátil. Konipase jsem fotil asi na 5m a o Drozdech jsme si povídali.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
To víš u mne je to problém když těžko poznám husu od slepice 5 A jak komentuje Vorel ...o drozdech jsme se povídali 5 5 Ale vypadá ten pták hezky.
Expedice Žába 🐸
citovat
Ahoj, to mi je jasné. Maso jako maso. A když to jíš, tak nekoukáš do talíře co to jíš ale kolem sebe, aby Ti někdo něco nesebral. 5