CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Radegasti na Čerchově

Kategorie: Všechny články, Expedice Radegast
Radegasti na Čerchově

Tak letos jsem byl odhodlaný jet na Koráb, což také bylo presentováno, a nakonec jsem se rozhodl pro Čerchov

Radegasti na Čerchově

 Tak letos jsem byl odhodlaný  jet na Koráb, což také bylo presentováno, a nakonec jsem se rozhodl pro Čerchov. Podle informací se připravovalo na kopec slušné množství lidiček a tak se hodilo  lepší QTH. I když jak se to vezme. Křížový Vrch 480m udělá s kvalitní  ANT skoro to samé co z Čerchova z 5/8, jen s jediným rozdílem a to je cca 2S. Zkrátka vyhrál to Čerchov. Sněhu bylo poskrovnu, ale byl ! To ano.

Postaveno bylo za chvilku. Teplo nastartováno, kafe připraveno jen mi nikdo nic nenabízel a nikdo nic nepřipravoval. Zkrátka sám si vařím, sám si peru, že se nato nevytento. Vorlík si klidně zůstane doma a odhání koviďáka a já sameček samotinký se musel trápit se všemi možnými neduhy jako je: hlad, žízeň, chuť na pečenou papriku s česnekem a na pečené kuřátko. Ani pivo mi nikdo nenabízel o grogu ani nemluvím. Nebýt těch lidiček na pásmu a že jich tam bylo požehnaně, snad bych tam stumpachověl.

Ale tentokrát to bylo dobré a lidiček jako smetí. Mohu říci , že letos CBčko ožívá. Je tu pár nových „tváří“, zvláště ze ZPČ kteří opravdu oživují pásmo a to je dobře !! I klubáci mne potěšili protože jich vyjelo asi 6 klubových panáčků a chodilo jim to UFB. První mne překvapil Tygr Mutěnice MT2 exp. Horal ze Šibenického Vrchu. V3D je stejně jako Radegast  již dekorací pásma, ale potěšila exp.Favorit MT3 a Jarda Koštice CL-49. Venda Brdy stejně jako Alpinet Plzeň obohatili a obohacují již nějakou dobu éter svojí přítomností a vypadá to, že se i do budoucna jeví, že budou díky těmto portejblistům výjezdy veselejší a bohatší o kvalitní QSO, což ocení hlavně Slováci protože ZPČ je pro ně kvalitní  DX přímou vlnou. Podmínky se houpaly dost výrazně ale i tak se do deníčku vešlo za  4 hodiny  cca 40 QSO a s toho je radost pohledět na mapku.

Kolem 18 hodiny začal poletovat snížek a v 19 již natolik hustě sněžilo, že jsem se rozhodl sbalit vercajk a raději zmizet. Za hodinu bylo sbaleno a mazat domů dřív než si z kopce rozbiju čuňu ( neměl jsem řetězy). I tak jsem byl na silnici 50Km od domova po 21 hodině. Domů jsem dojel kolem 22 hodiny a tím pro mne tato expedice skončila a těším se na příští měsíc, pokud nás vláda pustí z baráku.

Tak ať nám to lítá

Venca Chotěšov CL-39

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Nemáte oprávnění přidávat příspěvky.

Salamandr Velká Bystřice
odpovědět citovat
Načítají se vám obrázky v textu? Mě nee :-(
Alpinet Plzeň
odpovědět citovat
Pěkné fotky. Také máme v plánu se na Čerchov letos vydat, minimálně s ruční CB / PMR. Sobotní portable byl velmi příjemný a rád jsem Vás, místní klubáky, slyšel a nejen Vás. Jsem moc potěšen, že nás tak pozitivně vnímáte, snažíme se a jen tak přestat nehodlámě, ba naopak.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Pokud pojedete na Čerchov tak pozor na bránu. S určitostí bude v této době zavřená, ale neni problém mi dát vědět a zařídí se to. Pokud je hospoda otevřená tak hostinský bránu drží otevřenou, ale v této době je to jinak, ale jak říkám stačí telefon.
Expedice Žába
odpovědět citovat
Zdravím, pěkné fotky. Nevadí-li, tu s rozhlednou jsem si dal jako pozadí na monitor. A jeden dotaz, ta věž naproti Kurzově věži slouží čemu? Děkuji za odpověď a přeji pěkný den, Expedice Žába. 73
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Ano ta Kurzovka vypadá dobře. Ve věži naproti rozhledně je fungující pasivní letecká služba kterou obhospodařují vojáci.