CB klub Česká Lípa CL - Charlie Lima CB klub Česká lípa, z.s.
Aktuality

Kontrolní stanice pro LPD 2024: JO60LJ Klínovec, JN88UU Velká Javořina, JN89DN Karasín a JO70QR Hvězda.

 

Vyzýváme členy CB klubu Česká Lípa, kteří se na klubovém webu ještě nepřihlásili, aby tak učinili v zájmu řádné informovanosti o dění v klubu. Viz článek o registraci.

Změny v propozicích České CB ligy

Kategorie: Všechny články, Sdružení Matador

Po dohadech kolem dodržování soutěžních podmínek v LPD České Lípy se organizátoři EBH a tedy i tvůrci propozic pro Českou CB ligu rozhodli k úpravám propozic.

 

Vážení CB přátelé a hlavně přátelé CB ligy.

Po dohadech kolem dodržování soutěžních podmínek v LPD České Lípy se organizátoři  EBH a tedy i tvůrci propozic pro Českou CB ligu rozhodli k úpravám propozic. Může se zdát, že jsou to prkotiny, ale věřte, že když dojde ke sporům kvůli slovním významům, proto jak kdo a co chápe je to velmi složité prosadit pravdu a to na obou stranách. Pak nemá význam argumentovat, že 75% to chápe a zbytek ne. I ten zbytek je dost na problém v rozhodování o pravdě. Je proto nutné se takovým situacím vyhnout. Nejsme legislativci, ale jsem přesvědčen, že jsme dostatečně zkušení  na to, abychom dali dohromady podmínky pro soutěž tak, aby to bylo možno bez obav dodržovat.

U EBH není problém se změnami propozic a dokonce je na to i dost času do příštího ročníku. Ale úplně jiné je to s Českou CB ligou, která již probíhá. Ať jsme koumali jak chtěli nad problémem jak obejít tu skutečnost že liga je v provozu, tak jakýkoliv zásah do podmínek během provozu by byla taková malá sebevražda .  Rozhodli jsme se, že jediné nejrozumnější řešení je přerušení soutěže do konce tohoto tedy 8 měsíce a pokračování v měsíci 9 již s novými propozicemi.

Je mi jasné že někteří, spíš všichni co jste již deníky poslali, nebudete mít ani drobet radosti, protože podmínky které byly při SPD byly výborné a vaše deníky byly špičkové. Ale museli jsme zvolit to menší zlo a to je přerušení ligy na jeden měsíc. V opačném případě by mohly následovat protesty a mohlo by dojít k hádkám. Takhle se alibisticky domnívám, že to spraví omluva z mé strany (ředitele) a nebudu muset čelit nepříjemným atakům v případě oprávněných nebo neoprávněných protestů.

Nové Propozice CZ CB Ligy 2020-2021 jsou zde

 

A teď k samotným úpravám.

Současný stav:

 

CZ CB Ligu pořádá sdružení Matador spolu s CB klubem Česká Lípa a bude zahájena 1.9 2020 a zakončena 31.7 2021 

Minulý stav :

CZ CB Ligu pořádá  CB klub Česká Lípa spolu se sdružením  Matador  a bude zahájena 1.8.2020 a zakončena 31.7.2021.

 

 

Tato změna jasně vystihuje míru odpovědnosti za organizaci ligy a přerušení soutěže na 1 měsíc

 

2. Organizace startů

V soutěži se bude hodnotit v každém měsíci jen jeden start. Je ponecháno plně na soutěžících kolikrát v měsíci budou startovat, ale soutěžní deník bude hodnocen v daném měsíci jen jeden. V tomto soutěžním ročníku se bude tedy hodnotit max. 11 měsíců (startů)

Tato úprava je jen dočasná pro tento zkrácený ročník. Příští rok tam bude číslo 12.

 

10. Do soutěžního deníku je povoleno zapsat pouze jedno spojení na jednu kótu (portejbl). Případné další spojení na stejnou kótu je možno zapsat až po 2 hodinách od prvního spojení a musí být s jinou volací značkou protistanice než bylo první spojení.
Toto omezení se nevztahuje na kótu ze které aktuálně pracuje soutěžní stanice do CZ CB Ligy. V tomto případě jsou platná dvě spojení na tuto kótu (portejbl)

Minulý stav :

Případné další spojení na stejnou kótu je možno zapsat až po4 hodinách

 

6. Vyhodnocení

Vyhodnocení se bude provádět průběžně podle došlých deníků a bude zveřejňováno na www.cbdx.cz. Konečné vyhodnocení soutěžního ročníku, bude provedeno na mezinárodním CB srazu v Holicích, nebo na jiném vhodném místě, které určí organizátor soutěže

 

Minulý stav :

Konečné vyhodnocení soutěžního ročníku, bude provedeno na mezinárodním CB srazu v Holicích

Tak to je asi tak všechno, co je nutné pro další zdárný průběh České CB ligy a věřím, že se nám již dlouho budou vyhýbat podobné nebo i jiné organizační problémy.

Všem Vám děkuji za pochopení a těším se na další dny týdny a měsíce společného klání.

 

Ať nám to lítá.

Venca Chotěšov CL-39 ředitel soutěže

Tomáš mob.Roudnice pán databáze

Fousáč Plzeň CL-51 pán oprav

 

Komentáře

postPřidat komentář
Honza Sulejovice
odpovědět citovat
Ahoj všem.
Expedice pohádka v měsíci srpnu vysilala čase SKPD dokonce má i pěkný deník, ale vzhledem k tomu že nebyli ještě propozice pro ligu 2020-2021 vydány tak ani liga nezačala a není co posílat. Kdo poslal deník nečetl asi propozice. Tak nehudrovat a hurá v září na kopce! 1
Exp. Spektrum
citovat
Ahoj Honzo,

rozumim tomu, ze kdyz ma nektera exp. jen 3 vyjezdy za cely rok, tak to vnima jinak, nez ti, kdo maji vsech 12 vyjezdu nebo alespon temer vsechny a snazi se pokazde vyjet.

David
Honza Zlín
odpovědět citovat
Prosím o vyjádření všech soutěžících k této změně.
Milan Senica
exp.Radegast
exp.Mafia
Mates Brno
exp.Pohádka
Apache Znojmo

exp. Spektrum již okomentovala.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Honzo přeji pěkný den.
Samozřejmě že jsem všem soutěžícím poslal omluvný mail. Samozřejmě že mne to mrzí protože jsem si vědom že se pro výsledek musí vydat úsilí a že to samo nepřijde. Kdyby to nebylo třeba neudělal bych to. Za těchto okolností jsem ale musel volit menší zlo, než to které by čekalo někde za rohem a vystrčilo by růžky v ten nejnevhodnější okamžik. Toto všechno přejde a za pár dní to pomine jen kolem sebe nesmíme zbytečně kopat a zlobit se. Je měřeno všem stejně a tedy nikdo neni upřednostněn.
Mates Brno CL-27
citovat
Deník do ligy jsem posílal z 8.8.2020. Je pravda, že jsem se nedíval do propozic, jestli byla aktualizace pro nový ročník. Že by se nový ročník nekonal nebo byl nějak odsunut mě ani ve snu nenapadlo. V každém případě, pokud jediná změna, která fakticky nastává je zkrácení blokujícího intervalu na jedné kótě ze 4 na 2 hodiny, je pro mne absolutně nepochopitelné, proč se kvůli tomu ruší srpnové kolo a beru to jako určitej podraz vůči zcela legitimnímu předpokladu ligistů, že každý měsíc můžou počítat s jedním výjezdem, a pokud se změní propozice, že maximálně budou muset upravit deník nebo jim budou nějaká spojení zrušena. Ale určitě ne že se zruší celý měsíc. Ještě jednou, nevidím ve zdůvodněních nic konkrétního, co by bylo důvodem pro vynechání srpna a zbytečně to pak vyvolává otázky, pročpak se asi ke zrušení přistoupilo?!
Honza Sulejovice
citovat
Mates Brno CL-27 napsal/a: Deník do ligy jsem posílal z 8.8.2020. Je pravda, že jsem se nedíval do propozic, jestli byla aktualizace pro nový ročník. Že by se nový ročník nekonal nebo byl nějak odsunut mě ani ve snu nenapadlo. V každém případě, pokud jediná změna, která fakticky nastává je zkrácení blokujícího intervalu na jedné kótě ze 4 na 2 hodiny, je pro mne absolutně nepochopitelné, proč se kvůli tomu ruší srpnové kolo a beru to jako určitej podraz vůči zcela legitimnímu předpokladu ligistů, že každý měsíc můžou počítat s jedním výjezdem, a pokud se změní propozice, že maximálně budou muset upravit deník nebo jim budou nějaká spojení zrušena. Ale určitě ne že se zruší celý měsíc. Ještě jednou, nevidím ve zdůvodněních nic konkrétního, co by bylo důvodem pro vynechání srpna a zbytečně to pak vyvolává otázky, pročpak se asi ke zrušení přistoupilo?!

Matesi, ve starých propozicích bylo prece uvedeno, že před každým soutěžním výjezdem se musí soutěžící 3 dny předem písemně prihlásit rediteli soutěže. Jelikož ani jeden z Vás tak neučinil , proto byl ředitel soutěže nucen posunout start až na září a tudíž předešel tomu, že by celkový ročník musel být anulován. Z této konverzace je jasné že ani jeden z diskutujících jste nečetli propozice. Z mé strany to vidim tak, že jsem mohl klidně splnit staré podmínky a zaslat deník z 29.8. a všichni ostatní by jste byli v nevýhodě. Tudíž nyní se narovnali podmínky ! Zcela čisté a jednoznačné
Exp. Spektrum
citovat
Matesi, presne to by me taky zajimalo. Zatim jedina exp. ktera s tim nema problem je ta, ktera ma nejmin vyjezdu a tedy se ligy v podstate neucastni. Pokud jde o zminovane prihlaseni do Ligy, tak minuly rok jsem posilal vsechno vcas a odpovedi mi bylo, ze to ani neni nutne, ze staci poslat prvni denik s uvedenim vsech soutezicich!

Zaroven bych se docela rad podival, jake byly propozice minuly (a predminuly atd) rok a hlavne jake bylo datum jejich vydani, protoze samozrejme vsichni dobre vime, ze se to jede rok co rok stejne a nikdo to moc neresi. Bohuzel to nejde, protoze se propozice recykluji i s odkazem, takze je to pryc...

David
Mates Brno CL-27
citovat
Honza Sulejovice CL-50 napsal/a:
Matesi, ve starých propozicích bylo prece uvedeno, že před každým soutěžním výjezdem se musí soutěžící 3 dny předem písemně prihlásit rediteli soutěže. Jelikož ani jeden z Vás tak neučinil , proto byl ředitel soutěže nucen posunout start až na září a tudíž předešel tomu, že by celkový ročník musel být anulován. Z této konverzace je jasné že ani jeden z diskutujících jste nečetli propozice. Z mé strany to vidim tak, že jsem mohl klidně splnit staré podmínky a zaslat deník z 29.8. a všichni ostatní by jste byli v nevýhodě. Tudíž nyní se narovnali podmínky ! Zcela čisté a jednoznačné


Dík Honzo za objasnění. Možná mi nebudete věřit, ale já si propozice vykládal tak, že pokud se jednou do soutěže přihlásím, jsem už přihlášenej bez ohledu na ročník. To co popisuješ, že by se stalo, že by nám bez platné přihlášky deníky neplatili je samozřejmě možný, na druhé straně bych očekával po takovém zaslání deníku přátelské upozornění, že nebude přijat dokud se nepřihlásím do dalšího ročníku, je to otázka velice krátkého e-mailu. Víc už k tomu nemám co říct, dám brzy dokopy prihlášku a teším se letos už podruhé na zahájení sezóny příští měsíc.
Mirka Stankovany Sulejovice
citovat
Mates Brno CL-27 napsal/a: Honza Sulejovice CL-50 napsal/a:
Matesi, ve starých propozicích bylo prece uvedeno, že před každým soutěžním výjezdem se musí soutěžící 3 dny předem písemně prihlásit rediteli soutěže. Jelikož ani jeden z Vás tak neučinil , proto byl ředitel soutěže nucen posunout start až na září a tudíž předešel tomu, že by celkový ročník musel být anulován. Z této konverzace je jasné že ani jeden z diskutujících jste nečetli propozice. Z mé strany to vidim tak, že jsem mohl klidně splnit staré podmínky a zaslat deník z 29.8. a všichni ostatní by jste byli v nevýhodě. Tudíž nyní se narovnali podmínky ! Zcela čisté a jednoznačné

Dík Honzo za objasnění. Možná mi nebudete věřit, ale já si propozice vykládal tak, že pokud se jednou do soutěže přihlásím, jsem už přihlášenej bez ohledu na ročník. To co popisuješ, že by se stalo, že by nám bez platné přihlášky deníky neplatili je samozřejmě možný, na druhé straně bych očekával po takovém zaslání deníku přátelské upozornění, že nebude přijat dokud se nepřihlásím do dalšího ročníku, je to otázka velice krátkého e-mailu. Víc už k tomu nemám co říct, dám brzy dokopy prihlášku a teším se letos už podruhé na zahájení sezóny příští měsíc.
Matesi, novou prihláškou sa trápiť nemusíš. Prečítaj si nové propozície poriadne a zistíš, že táto povinnosť tam už nie je.
Exp. Spektrum
odpovědět citovat
Proc to nebylo receno predem? Jeste nedavno jsem prochazel aktualni propozice a nebylo tam o tom ani slovo, takze jsme uplne zbytecne v srpnu vyjeli.

Navic uvedeny link na udajne nove propozice smeruje na adresu starych:

Nové Propozice jsou zde :

https://cbdx.cz/clanky/cb-liga/propozice-cb-ligy-2018-2019

Ikdyz s jinym obsahem ale je to amaterismus.

Navic jsem tam nenasel nic, co by stalo za tak velky zasah a anulaci vyjezdu ze srpna. A za rok se zase bude upravovat 11 -> 12 mesicu. K tomuto mela byt nejaka anketa a mely se vyjadrovat expedicni tymy nebo to aspon melo byt anoncovano predem.

Nejvic problemu stejne nastava s uznavanim volacek a to nove propozice vubec neresi. Stejne tak zminka o diskvalifikaci pri nedodrzeni VO - napada me 1 mozna 2 tymy u kterych vim, ze asi dodrzuji (mysleno i z pohledu schvaleneho zarizeni) a koho to trapi? Nebo zprostredkovana spojeni - kdyz si nekdo pomuze tim, ze mu jiny udaj zopakuje, nebo to vybere z databaze volacek..

Zkratka, jen se to cele zkomplikovalo, zbytecne bude jen 11 vyjezdu, ty jiz probehle neplati a neresi to absolutne nic. Jen se vykazala cinnost.

David
Exp. Spektrum
citovat
Uz to nelze editovat tak pripisu sem - neresilo to treba problem, ze nekdo nestihal v tomto mesici vyjet? Protoze co tak zasadniho se zmenilo? NIC.
Venca Chotěšov CL-39
citovat
Kdybych to věděl předem, tak se nemuselo nic měnit. Kdyby jsem předem věděl co zaviní nejasná formulace v propozicích LPD nikdy by se nic nepřihodilo. Ale tato nejasnost nám právě otevřela oči a začali jsme jednat dřív než dojde k podobnému fópa i v lize a v EBH. Stojí mi za to aby jste se na mne zlobili protože jsem vám nepřijal pěkný deník, než aby jste mne měli za někoho kdo nejedná podle pravidel.
https://cbdx.cz/clanky/cb-liga/propozice-cb-ligy-2018-2019
tento odkaz je tam proto aby tě dovedl ke správné informaci což určitě udělá. Ano nejsem programátor ale umím si jak vidíš poradit, jen nesmíš hledat problém za každou cenu a musíš se snažit pochopit druhou stranu proč to či ono dělá.
To že jsi po stránce legislativní nenašel nic co by stálo za změnu znamená jen to, že tak jako já nejsem programátor, tak ty nejsi legislativec, ale to neni žádná chyba, to je jen skutečnost.
Problém jak ty sám píšeš je daleko větší v uznávání či neuznávání QSO. Tak se tomu věnujme, ale ne teď v souvislosti s propozicemi. A samozřejmě se budeme mít o čem bavit, ale ne teď v této chvíli.
Stejně tak jsi zmínil nedodržování VO. Ale i o tom bychom se měli bavit a dost vážně. I o tom se budu a rád bavit kdekoliv jen ne teď v tomto článku. Ale neni problém otevřít diskusi na toto téma a to kdykoliv jen ne teď v táto debatě.

Venca
Tomáš Roudnice CL-31
citovat
Nehledě na to, co již bylo napsáno. Vyvstal problém, který bylo nutno vyřešit. Jelikož nelze měnit již za rozběhnuté soutěže pravidla, posunul se termín. Nevidím v tom problém. Dělá to i vláda.
Zásah se ti jeví jako nepodstatný, nicméně, změna tam je.
Původní záměr byl dělat pravidla opravdu jednoduchá, praxe ovšem ukazuje, že je nutno pro někoho opravdu všechno vyjmenovat. Divím se, že jsi se na nás nepřijel podívat. Osobně se některé věci a hlavně souvislosti dají řešit rozhodně lépe a rychleji, než nějakým datlováním. Právě ty souvislosti ti pravděpodobně unikají.
Exp. Spektrum
citovat
Tak zrovna pokud bych byl legislativec a nasel nejake narizeni pod starym odkazem (jen vyeditovane, bez moznosti porovnani atd), ktere se evidentne vztahuje k jinemu rocniku, tak to vubec neberu v potaz...